Home / Featured / Τα κλειστά σχολεία την Τετάρτη 9/1. Οι ανακοινώσεις των Δήμων

Τα κλειστά σχολεία την Τετάρτη 9/1. Οι ανακοινώσεις των Δήμων

Δημοσιεύτηκε: 11:24 μμ Ιανουάριος 8th, 2019  


Τα σχολεία που θα είναι κλειστά αύριο Τετάρτη 9/1 σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Δήμων είναι:

Αττική

ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 09/01/2019

Σας ενημερώνουμε για τις μέχρι στιγμής αποφάσεις των Δήμων ανά Π.Ε. περί διακοπής μαθημάτων για την Τετάρτη 9/1/2019 λόγω έκτακτων αναγκών (παγετός-χιονόπτωση) .

Η πληροφόρηση αυτή θα επικαιροποιείται ανάλογα με την νεότερη ενημέρωση που θα έχουμε από τους Δήμους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Δήμου Αθηναίων, λόγω μεγάλης επικινδυνότητας από την ύπαρξη πάγου, δεν θα λειτουργήσει την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου το σχολικό συγκρότημα που βρίσκεται επί της οδού Κοκκερέλ 14, στην Κυψέλη, που στεγάζονται το 4ο Νηπιαγωγείο, το 38ο Δημοτικό και το 120ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.

Δεν θα λειτουργήσει, επίσης, για τους ίδιους λόγους, το 45ο δημοτικό Σχολείο Αθηνών, που βρίσκεται στην οδό Πυθίας 38, στην Άνω Κυψέλη.

Επίσης, στο 24ο Γυμνάσιο & 24ο Γενικό Λύκειο(Σούκα 3 Αμπελόκηποι) τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 10πμ.

Ο δήμος Αθηναίων, θεωρώντας σχεδόν βέβαιο ότι κάτι τέτοιο θα έχει ήδη προβλεφθεί, απευθύνει έκκληση προς τις διευθύνσεις των σχολείων να ενεργοποιήσουν τουλάχιστον μια ώρα πριν την έναρξη του μαθήματος την κεντρική θέρμανση των σχολείων.

Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των δήμων:

1. Δήμος Γαλατσίου – Ανοικτοί θα παραμείνουν οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου

Π.Ε. Ανατολικής Αττικής κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

1. Δήμος Μαραθώνα – δεν έχουμε ενημέρωση για παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς
2. Δήμος Διονύσου – δεν έχουμε ενημέρωση για παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς
3. Δήμος Ωρωπού – Κλειστοί θα παραμείνουν και οι Ιδιωτικοί και Δημόσιοι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί
4. Δήμος Αχαρνών – δεν έχουμε ενημέρωση για παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Π.Ε. Ανατολικής Αττικής αλλαγή ωραρίου έναρξης μαθημάτων σχολικών μονάδων Α/βαθμίας & Β/βαθμίας εκπαίδευσης

1. Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος – Έναρξη μαθημάτων στις 10:00 π.μ.
2. Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου – Δ.Κ.Πικερμίου – Έναρξη μαθημάτων στις 9:30 π.μ.

Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

1. Δήμος Πεντέλης – Κλειστοί θα παραμείνουν και οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου
2. Δήμος Κηφισιάς – Κλειστοί θα παραμείνουν και οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου

3. Δήμος Αμαρουσίου – Μετά τα τελευταία επικυροποιημένα στοιχεία του μετεωρολογικού δελτίου, ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει ότι τα σχολεία στο Μαρούσι θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019 λόγω εκδήλωσης παγετού στο οδικό δίκτυο, πεζόδρομους, δρόμους και αύλειους χώρους κ.λ.π. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Αμαρουσίου θα λειτουργήσουν κανονικά.

4. Δήμος Ηρακλείου – Με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής αποφασίζει την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία της πόλης να ανοίξουν στις 10.00πμ (ώρα προσέλευσης) οπότε και αναμένεται να έχει γίνει εμφανής η σαφής βελτίωση του καιρού σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Η απόφαση αφορά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν στο κανονικό τους ωράριο.

Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών αλλαγή ωραρίου έναρξης μαθημάτων σχολικών μονάδων Α/βαθμίας & Β/βαθμίας εκπαίδευσης

1. Δήμος Χαλανδρίου – Έναρξη μαθημάτων στις 10:00 π.μ. και έναρξη λειτουργίας παιδικών σταθμών του δήμου στις 10:00 π.μ.
2. Δήμος Παπάγου-Χολαργού – Έναρξη μαθημάτων στις 10:00 π.μ. – Οι παιδικοί σταθμοί του δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

9/1 – 07.00

Πολλά άλλα θα ξεκινήσουν τα μαθήματα πιο αργά.

Δείτε αναλυτικά:

– Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών

  • Δήμος Καισαριανής – Μετά την εισήγηση του Δ/ντη του 2ου Δημοτικού σχολείου Καισαριανής, τα μαθήματα στο 2ο Δημοτικό σχολείο Καισαριανής θα ξεκινήσουν στις 10.00 πμ. Σε κάθε περίπτωση οι γονείς να επικοινωνήσουν το πρωί με το σχολείο γιατί υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να εφαρμοστεί το μέτρο διακοπής λειτουργίας του.
  • Δήμος Αθηναίων – Στο 24ο Γυμνάσιο & 24ο Γενικό Λύκειο (Σούκα 3 Αμπελόκηποι) τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 10πμ.

– Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής

  • Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος – Έναρξη μαθημάτων στις 10:00 π.μ.
  • Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου – Δ.Κ.Πικερμίου – Έναρξη μαθημάτων στις 9:30 π.μ.
  • Δήμος Παλλήνης – Έναρξη μαθημάτων στις 10:00 π.μ. για όλα τα σχολεία, τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς

– Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών

  • Δήμος Αμαρουσίου – Κλειστά όσα σχολεία βρίσκονται στις περιοχές Αναβρύτων και Ν. Λέσβου. Όλα τα υπόλοιπα σχολεία θα λειτουργήσουν ανοίγοντας στις 10.00 πμ. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
  • Δήμος Χαλανδρίου – Έναρξη μαθημάτων στις 10:00 π.μ. και έναρξη λειτουργίας παιδικών σταθμών του δήμου στις 10:00 π.μ.
  • Δήμος Παπάγου-Χολαργού – Έναρξη μαθημάτων στις 10:00 π.μ. – Οι παιδικοί σταθμοί του δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά
  • Δήμος Αγίας Παρασκευής – Τα σχολεία και όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά, με έναρξη στις 10:00πμ.

Θεσσαλονίκη

Κλειστά σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία δήμων του νομού Θεσσαλονίκης. Οι Δήμοι που θα έχουν κλειστά σχολεία έκαναν τις παρακάτω ανακοινώσεις:

9/1 – 07.00

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη από  σήμερα το πρωί  σε όλη τη Θεσσαλονίκη αποφασίστηκε να κλείσουν  σχολεία στην Καλαμαριά.

Διευθυντές σχολικών μονάδων ειδοποιούν τους γονείς μαθητών δημοτικών σχολείων για τη συγκεκριμένη απόφαση.

Ακολουθεί ενημέρωση από σχολείο

Σας πληροφορούμε ότι λόγω καιρικών συνθηκών το σχολείο έκλεισε σήμερα και στους μαθητές δόθηκε οδηγία να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Έγινε μόνο η 1η ώρα μαθημάτων.

Δήμος Λαγκαδά

Από τον Δήμο Λαγκαδά ανακοινώνεται ότι λόγω του συνεχιζόμενου ισχυρού παγετού που επικρατεί στον Δήμο μας και για την ασφάλεια των μαθητών, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου. Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι μονάδες των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαγκαδά.

Δήμος Ωραιοκάστρου

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο δήμο   και για την ασφάλεια των παιδιών και την διευκόλυνση των εκπαιδευτικών, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου μετά από συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων, αποφασίζει ότι την Τετάρτη 9/01/2019 δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες της α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου.

Δήμος Χαλκηδόνος

Σύμφωνα με σημερινό έκτακτο δελτίο επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων της Ε.Μ.Υ. και κατόπιν του συνεχιζόμενου ολικού παγετού που πλήττει την περιοχή της Κεν. Μακεδονίας, τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Χαλκηδόνος θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019.

Σημειώνεται πως το προσωπικό του Δήμου και οι Δ/νσεις των Σχολείων κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να είναι σε λειτουργία τα δίκτυα θέρμανσης και ύδρευσης των σχολικών μονάδων, ώστε τα κτίρια να είναι έτοιμα να υποδεχτούν το μαθητικό τους δυναμικό μόλις ομαλοποιηθούν οι καιρικές συνθήκες.

Τέλος, ανακοινώνεται πως οι Δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Χαλκηδόνος θα βρίσκονται κανονικά σε λειτουργία, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι γονείς.

Δήμος Θέρμης

Κλειστά θα παραμείνουν, αύριο Τετάρτη 9/1, τα σχολεία της Περιστεράς, του Κ. Σχολαρίου, της Καρδίας, του Πλαγιαρίου και του Τριλόφου με απόφαση δημάρχου. Παρά το γεγονός ότι είναι καθαρά, προσβάσιμα, ζεστά και πλήρως λειτουργικά για να δεχτούν μαθητές, τα παραπάνω σχολεία δεν θα λειτουργήσουν, καθαρά, για λόγους πρόληψης, αφού σύμφωνα με τις προβλέψεις αύριο το πρωί θα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός. Κανονικά, βεβαίως, θα λειτουργήσουν τα υπόλοιπα σχολεία του δήμου Θέρμης.

Ανοιχτό θα είναι το 2ο ΓΕΛ Μίκρας και τα υπόλοιπα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Θέρμης, δηλαδή σε Θέρμη, Τριάδι, Ν. Ραιδεστό, Ταγαράδες και Ν.Ρύσιο, και Βασιλικών δηλαδή σε Βασιλικά, Αγ. Αντώνιο, Αγ. Παρασκευή και Σουρωτή.

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Από τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου ανακοινώνεται ότι λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία, κλειστό θα παραμείνει και αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου.

Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου λειτουργούν κανονικά από σήμερα Τρίτη 8 Ιανουαρίου.

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη 

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου τα σχολεία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη στις Δημοτικές Ενότητες Πυλαίας και Πανοράματος πλην του Λυκείου Πανοράματος όπου διαπιστώθηκε σήμερα βλάβη στο σύστημα υδροδότησης και θα παραμείνει σε αναστολή για αύριο Τετάρτη 9/1 για την αποκατάσταση της βλάβης για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Επίσης κλειστό για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει και τα σχολεία που στεγάζονται στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών.

Δήμος Νεάπολης Συκεών

Τα σχολεία στα Πεύκα θα είναι κλειστά

Δήμος Θερμαϊκού

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών και μετά από εκτίμηση της κατάστασης των σχολικών μονάδων, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και σε ανταπόκριση των αυξημένων αιτημάτων των γονέων, αποφασίστηκε τα σχολεία σε όλο το Δήμο Θερμαϊκού να παραμείνουν κλειστά αύριο, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, με γνώμονα πάντοτε την ασφάλεια των παιδιών.

Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), που θα ανοίξουν ταυτόχρονα με τα σχολεία.

Ανοικτοί, ωστόσο, θα παραμείνουν αύριο όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου.

Για τις επόμενες μέρες θα υπάρξει ενημέρωση με νέα ανακοίνωση.

Δήμος Βόλβης

Ο Δήμος Βόλβης ανακοινώνει ότι λόγω του συνεχιζόμενου παγετού και για λόγους ασφαλείας των μαθητών, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Δήμος Λευκάδας

Λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών που καθιστούν δυσχερή την πρόσβαση και την παραμονή των μαθητών, δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα αύριο, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, στα εξής σχολεία του Δήμου Λευκάδας:

1. Νηπιαγωγείο Σφακιωτών.

2. Νηπιαγωγείο Καρυάς.

3. Δημοτικό Σχολείο Σφακιωτών.

4. Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Καρυάς.

Επίσης για το Νηπιαγωγείο του Αγίου Πέτρου η ώρα προσέλευσης των μαθητών θα γίνει στις 9:30 π.μ..

Δήμος Φαρσάλων

Να διακοπούν τα μαθήματα όλων των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Φαρσάλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την 8η και 9η Ιανουαρίου 2019 ημέρα Τρίτη και Τετάρτη αντίστοιχα, λόγω παγετού και αδυναμίας μετακίνησης μαθητών και εκπαιδευτικών αποφάσισε ο Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Κασσάνδρας

Ο Δήμος Κασσάνδρας ανακοίνωσε τη διακοπή των μαθημάτων στις 8-1-2019 και 9-1-2019  για όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου.

Δήμος Αριστοτέλη

Διακοπή μαθημάτων στις σχολικές μονάδες για την Τετάρτη 9/1 ανακοίνωσε ο Δήμος Αριστοτέλη λόγω παγετού.

Δήμος Πολυγύρου

Από τον Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη 09 – 01 – 2019 ισχύουν τα ακόλουθα σε σχέση με τη λειτουργία των σχολείων:
• Στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, που δεν πραγματοποιήθηκαν μαθήματα σήμερα 08 – 01 – 2019, η προσέλευση των μαθητών θα μπορεί να γίνεται έως τις 09:30 το πρωί λόγω του παγετού και των αναμενόμενων χαμηλών θερμοκρασιών.
• Μαθήματα δεν θα πραγματοποιηθούν στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής.
• Κανονικά θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες της παραλιακής ζώνης του Δήμου (Όλυνθος, Γερακινή Καλύβες, Ορμύλια, Μεταμόρφωση).

Δήμος Ζαγορίου

Δεν θα ανοίξουν ούτε την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία (Πάπιγκο και Μηλιωτάδες) στο Δήμο Ζαγορίου. Σχετική απόφαση, να μην λειτουργήσουν για δεύτερη μέρα (κλειστά ήταν και την Τρίτη ), υπέγραψε ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου λόγω του χιονιού και του παγετού που επικρατεί και εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των μετακινούμενων μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

Την απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα έλαβε ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Δημήτρης Τσιαντής. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Δήμαρχο κλειστά θα μείνουν τη συγκεκριμένη ημέρα τα δύο σχολεία της πρωτοβάθμιας σε Κρυονέρι και Μεσενικόλα ώστε να προφυλαχθούν οι μαθητές από το κρύο και πιθανό ατύχημα από τον έντονο παγετό καθώς και για νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται στην περιοχή την Τετάρτη. Πηγή: karditsalive.net

Καρδίτσα

Με απόφαση των δημάρχων Αργιθέας, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Σοφάδων, Μουζακίου και Παλαμά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου λόγω του πολύ ισχυρού παγετού και της πρόβλεψης για νέα χιονόπτωση.
Οι παιδικοί σταθμοί των Δήμων Καρδίτσας, Μουζακίου, Παλαμά και Σοφάδων θα λειτουργήσουν κανονικά. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δήμος Φλώρινας

Σας γνωρίζουμε ότι την Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην περιοχή.
Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Εορδαίας

Με απόφαση του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, για αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 κλειστά θα παραμείνουν τα Σχολεία όλων των βαθμίδων(πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), λόγω των συνεχιζόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Δήμος Κιλκίς

Διακοπή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κιλκίς την Τέταρτη 9 Ιανουαρίου 2019, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Δήμος Γρεβενών

Με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κ. Γιώργου Δασταμάνη, ανακοινώθηκε ότι και την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Γρεβενών θα παραμείνουν κλειστά λόγω παγετού.

Δήμος Ωραιοκάστρου

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο δήμο   και για την ασφάλεια των παιδιών και την διευκόλυνση των εκπαιδευτικών, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου μετά από συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων, αποφασίζει ότι την Τετάρτη 9/01/2019 δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες της α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου.

Καστοριά

Σύμφωνα με την απόφαση 1/2019 του Προέδρου του Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Καστοριάς, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καστοριάς, δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 08-01-2019 και την Τετάρτη 09-01-2019.

Δήμος Λαγκαδά

Στο δήμο Λαγκαδά, λόγω του συνεχιζόμενου ισχυρού παγετού που επικρατεί στον και για την ασφάλεια των μαθητών, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι μονάδες των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαγκαδά.

Δήμος Δομοκού

Το συσσωρευμένο χιόνι, αλλά κυρίως ο παγετός που επικρατεί σε όλο το Δήμο Δομοκού, ανάγκασε το Δήμαρχο Δημήτρη Τζιαχρήστα να κρατήσει κλειστά για ένα ακόμη 24ωρο τα σχολεία των Δημοτικών Ενοτήτων.

«Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Τη διακοπή λειτουργίας για τα  σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Δομοκού, Ξυνιάδος και Θεσσαλιώτιδας του Δήμου Δομοκού, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 από τις 7:00 π.μ. και μέχρι τη λήξη της ημέρας,  εξαιτίας της μεγάλης συγκέντρωσης χιονιού, του παγετού και των  χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή».

Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη την  Τετάρτη, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, του παγετού και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στις μετακινήσεις των οχημάτων, με απόφαση του δήμου.

Διόνυσος

Αναστέλλεται η λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Διονύσου

Δήμος Παλαμά Καρδίτσας

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω του ισχυρού παγετού τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ και αύριο Τετάρτη 9/1 για την ασφάλεια των μαθητών. Αντιθέτως θα λειτουργήσουν κανονικά οι Δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Δήμο Βόλβης

Ο Δήμος Βόλβης στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ότι λόγω του συνεχιζόμενου παγετού και για λόγους ασφαλείας των μαθητών, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Δήμος Άνδρου

Αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης και των Παιδικών Σταθμών, του Δήμου Άνδρου την Τετάρτη 09-01-2019

Δήμος Αγράφων  

ενημερώνει ότι όλες οι Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , καθώς και ο Παιδικός Σταθμός, θα ανοίξουν στις 10:00 π.μ.

Χαλκίδα

Κλειστά τα σχολεία αύριο και στη Χαλκίδα, με τον δήμο να ενημερώνει ότι λόγω των συνεχιζόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων δεν θα λειτουργήσουν και την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019.

Αρτα

Μετά από αποφάσεις των δήμων Γεωργίου Καραϊσκάκη και Κεντρικών Τζουμέρκων,  την Τετάρτη 9-1-2019 θα παραμείνουν Κλειστές οι σχολικές μονάδες του δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 9-1-2019 θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες (δημοτικά-νηπιαγωγεία) του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Μετά από απόφαση του Δήμου Αρταίων θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες  : Αμμοτόπου, Κορφοβουνίου και Ροδαυγής, για την   Τετάρτη 9-1-2019, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Δήμος Δίου Ολύμπου

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Δίου Ολύμπου λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Ενημερώνουμε ότι λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που πλήττουν το σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Δίου – Ολύμπου, με τον σχηματισμό παγετού από τις ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες, η πρόσβαση στις σχολικές μονάδες καθίσταται δυσχερής και επισφαλής για τους μαθητές.

Για τους ανωτέρω λόγους διακόπτεται η λειτουργία του συνόλου των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών για αύριο 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση αναφορικά με την επανέναρξη των μαθημάτων.Πηγή:thessnews.gr

Δήμος Χαλκηδόνος

Σύμφωνα με σημερινό έκτακτο δελτίο επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων της Ε.Μ.Υ. και κατόπιν του συνεχιζόμενου ολικού παγετού που πλήττει την περιοχή της Κεν. Μακεδονίας, τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Χαλκηδόνος θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019.

Σημειώνεται πως το προσωπικό του Δήμου και οι Δ/νσεις των Σχολείων κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να είναι σε λειτουργία τα δίκτυα θέρμανσης και ύδρευσης των σχολικών μονάδων, ώστε τα κτίρια να είναι έτοιμα να υποδεχτούν το μαθητικό τους δυναμικό μόλις ομαλοποιηθούν οι καιρικές συνθήκες.

Τέλος, ανακοινώνεται πως οι Δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Χαλκηδόνος θα βρίσκονται κανονικά σε λειτουργία, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι γονείς.

Δήμος Φαρσάλων

Να διακοπούν τα μαθήματα όλων των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Φαρσάλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την 8η και 9η Ιανουαρίου 2019 ημέρα Τρίτη και Τετάρτη αντίστοιχα, λόγω παγετού και αδυναμίας μετακίνησης μαθητών και εκπαιδευτικών αποφάσισε ο Δήμος Φαρσάλων

Λάρισα

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη ορισμένα σχολεία του νομού Λάρισας, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη όλα τα σχολεία των δήμων Ελασσόνας και των Φαρσάλων, ενώ στο δήμο Τεμπών κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά σχολεία Καλλιπεύκης, Αιγάνης και Αμπελακίων, καθώς επίσης και τα νηπιαγωγεία Αμπελακίων και Αιγάνης. Τα σχολεία στους υπόλοιπους δήμους του νομού θα λειτουργήσουν κανονικά.  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δήμος Κατερίνης

Με απόφαση της αντιδημάρχου Κατερίνης Παρθένας Μακρίδου Παρτσαλίδου και κατόπιν σχετικής εισήγησης του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Γεώργιου Ίτσιου, του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χρυσόστομου Κυραιλίδη, του προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αναστάσιου Παπαζήση, καθώς και των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, αντίστοιχα, κλειστά θα παραμείνουν λόγω του ολικού παγετού, αύριο Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο Δήμο Κατερίνης.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία του δήμων 

  • Ωραιοκάστρου, 
  • Χαλκηδόνος και
  • Έδεσσας κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, αντίθετα κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί της πόλης.
Δήμος Βέροιας

Ο δήμος Βέροιας ανακοινώνει τη διακοπή των μαθημάτων για αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) των σχολικών μονάδων, για λόγους ασφάλειας μαθητών και διδασκόντων .aftodioikisi.gr

Δημος Παγγαίου

Το σύνολο των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παγγαίου ( Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ για αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019.

Δήμος Εορδαίας

Με απόφαση του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, για αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 κλειστά θα παραμείνουν τα Σχολεία όλων των βαθμίδων(πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), λόγω των συνεχιζόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Δήμος Βοϊου Κοζάνης

Κλειστά τα σχολεία αλλά κανονικά οι παιδικοί σταθμοί στο δήμο Βοϊου Κοζάνης.Με απόφαση του Δημάρχου Βοΐου, Δημητρίου Λαμπρόπουλου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Βοΐου αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 θα παραμείνουν κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών.

Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. Πηγή: thessnews.gr

Δήμος Ζαγορίου

Δεν θα ανοίξουν ούτε την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία (Πάπιγκο και Μηλιωτάδες) στο Δήμο Ζαγορίου. Σχετική απόφαση, να μην λειτουργήσουν για δεύτερη μέρα (κλειστά ήταν και την Τρίτη ), υπέγραψε ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου λόγω του χιονιού και του παγετού που επικρατεί και εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των μετακινούμενων μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Δήμος Σερβίων – Βελβεντού

Αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου τα σχολεία στο δήμο Σερβίων – Βελβεντού, θα είναι κλειστά λόγω παγετού.

Συγκεκριμένα με απόφαση του δημάρχου Αθανάσιου Κοσματόπουλου οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού δεν θα λειτουργήσουν αύριο.

Π.Ε. Κοζάνης Φλωρινας Γρεβενών Καστοριάς

Για την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, στην Περιφερειακή Ενότητα (ΠΕ) Κοζάνης, τα σχολεία Κοζάνης, Εορδαίας, Σερβίων Βελβεντού και Βοΐου θα παραμείνουν κλειστά, με απόφαση των δημάρχων. Επίσης στην ΠΕ Φλώρινας, το ίδιο θα ισχύσει με αποφάσεις των δημάρχων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών.

Στην ΠΕ Γρεβενών με απόφαση των δημάρχων Γρεβενών και Δεσκάτης οι σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν.

Στην ΠΕ Καστοριάς, τέλος, με απόφαση των δημάρχων Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου τα σχολεία θα παραμείνουν επίσης κλειστά.

Νομός Τρικάλων 

δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Μετεώρων, Πύλης και Φαρκαδόνας ενώ ο δήμος Τρικκαίων επισημαίνει ότι αύριο τα μαθήματα σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια θα αρχίσουν στις 10:00 το πρωί.

Θήβα

Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις, παγετός) με απόφαση Δημάρχου Θηβαίων όλα τα σχολεία Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Θηβαίων θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 από ώρα 10:00 π.μ., ΕΚΤΟΣ από τα Νηπιαγωγεία Καπαρελλίου, Μελισσοχωρίου και Πλαταιών, το Δημοτικό Σχολείο Πλαταιών και το ΕΕΕΕΚ Λουτουφίου, που θα παραμείνουν κλειστά.

Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Θήβας και Βαγίων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Άνδρου

Αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης και των Παιδικών Σταθμών, του Δήμου Άνδρου την Τετάρτη 09-01-2019

Δήμος Νάξου

Οι Σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί σε όλες τις Δημοτικές, Τοπικές και Νησιωτικές Κοινότητες του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 δεν θα λειτουργήσουν.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...