Home / Featured / Κλειστά σχολεία στις 8/1/2019 λόγω κακοκαιρίας (συνεχής ενημέρωση)

Κλειστά σχολεία στις 8/1/2019 λόγω κακοκαιρίας (συνεχής ενημέρωση)

Δημοσιεύτηκε: 2:50 μμ Ιανουάριος 7th, 2019  


Σφοδρή κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει και αύριο τη χώρα, με αρκετές και κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις.

Μάλιστα, χιονόπτωση αναμένεται ακόμη και σε περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής. Σε κάθε περίπτωση, απόφαση θα κληθούν να λάβουν οι δημοτικές αρχές και οι περιφέρειες των περιοχών από την Δευτέρα (7/1), ωστόσο ήδη έχει ανακοινωθεί πως σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Οδηγίες Δήμου Θεσσαλονίκης

Οδηγίες προς τους προϊσταμένους των νηπιαγωγείων και τους διευθυντές/διευθύντριες των δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων απέστειλε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα με το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019.

Με αφορμή την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού ζητά από τους υπεύθυνους των σχολικών κτηρίων να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα και συγκεκριμένα:

Να κλείσουν την κεντρική βάνα παροχής νερού

Να ανοίξουν μια βρύση για να αδειάσει το δίκτυο

Να θέσουν κάποιες ώρες ημερησίως τη θέρμανση του σχολείου σε λειτουργία, ώστε να προθερμανθούν τα κτήρια και να αποφευχθούν τα σπασίματα

«Ζητάμε τη συνδρομή όλων ώστε να μη δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα λόγω της κακοκαιρίας και να μη χρειαστεί να κλείσουμε κανένα σχολείο την ερχόμενη Τρίτη», τονίζει ο Αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

ΦΛΩΡΙΝΑ

Με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας, Γιάννη Βοσκόπουλου, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας,

θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά, σύμφωνα με το neaflorina.gr

ΛΑΡΙΣΑ

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο ορισμένα σχολεία σε περιοχές του νομού Λάρισας, όπου η χιονόπτωση είναι πιο έντονη.

Συγκεκριμένα, αύριο θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία των Δήμων Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρσάλων. Στους Δήμους Τεμπών και Αγιάς θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία σε Καλλιπεύκη, Αιγάνη, Αμπελάκια, Μελοιβία και Στόμιο, ενώ τα σχολεία στους υπόλοιπους δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Κλειστά όλα τα σχολεία του νομού Καστοριάς στις 8 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ. 1153/11-04/01/2019 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και των τριών Δήμων, θα παραμείνουν κλειστά στις 08 Ιανουαρίου, λόγω της παρέλασης του Καστοριανού Καρναβαλιού σύμφωνα με το fouit.gr

Κλειστά σε Σέρρες και Κιλκίς

Με απόφαση του δημάρχου θα είναι κλειστά αύριο και στο Κιλκίς τα σχολεία.

Η απόφαση αναφέρει ότι θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα παιδιά δεν θα κάνουν μαθήματα, ωστόσο οι σχολικές μονάδες θα λειτουργούν εφόσον είναι ασφαλής η πρόσβαση και με απόφαση του διευθυντή κάθε μονάδας θα παρίσταται συγκεκριμένος αριθμός εκπαιδευτικών.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας αλλά και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Σέρρες λόγω παγετού και πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Δεν θα γίνουν μαθήματα στο δήμο Βόλβης

Ο παγετός που επικρατεί και η επικίνδυνη ολισθηρότητα, οδήγησαν τον δήμο Βόλβης στην απόφαση να κρατήσει κλειστά όλα τα σχολεία.

Έτσι δεν θα λειτουργήσουν ούτε οι παιδικοί σταθμοί, ούτε τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, ούτε όμως και τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Λόγω του συνεχιζόμενου ψύχους, ο δήμος Βόλβης συνιστά στους δημότες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Για τις έκτακτες περιπτώσεις, οι πολίτες μπορούν να καλούν στις τηλεφωνικές γραμμές: 23970 61900 και 6906 418225.

Κλειστά θα παραμείνουν και όλα τα σχολεία της 

  • Κεφαλονιάς και της 
  • Ιθάκης, καθώς και της
  • Ορεστιάδας και του
  • Διδυμότειχου.

Ο χιονιάς κλείνει τα σχολεία και σε

  • Δομοκό
  • Φάρσαλα

Διακοπή λειτουργίας για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Δομοκού, Ξυνιάδος και Θεσσαλιώτιδας του Δήμου Δομοκού, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 από τις 7:00 π.μ. και μέχρι τη λήξη της ημέρας, εξαιτίας της μεγάλης συγκέντρωσης χιονιού, του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Απόφαση για να διακοπούν τα μαθήματα όλων των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Φαρσάλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την 8η και 9η Ιανουαρίου 2019 ημέρα Τρίτη και Τετάρτη αντίστοιχα, εξέδωσε ο δήμαρχος Φαρσάλων, Αρ. Καραχάλιος. Η απόφαση ελήφθη λόγω παγετού και αδυναμίας μετακίνησης μαθητών και εκπαιδευτικών.

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη

  • Ο Δήμος Λαγκαδά τονίζει ότι για τις επόμενες ημέρες και ειδικά για την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, ημέρα έναρξης λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και θα υπάρξει ανακοίνωση.
  • Κλειστά αύριο, Τρίτη 8/1,τα σχολεία σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση Δήμο Σερβίων-Βελβεντού και στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης. Από το Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων δεν θα γίνουν μαθήματα την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω του παγετού και των αναμενόμενων χαμηλών θερμοκρασιών.
  • Με απόφαση του δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, για αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων(πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), λόγω των υφισταμένων δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Συγκεκριμένα, αύριο θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία των Δήμων Ελασσόνας και Τυρνάβου. Στους Δήμους Τεμπών και Αγιάς θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία σε Καλλιπεύκη, Αιγάνη, Αμπελάκια, Μελοιβία και Στόμιο, ενώ τα σχολεία στους υπόλοιπους δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε

  • Δήμο Αριστοτέλη της Χαλκιδικής,
  • Αλεξάνδρειας Ημαθίας,
  • Πέλλας και
  • Έδεσσας.

Κλειστά σχολεία και στα Ιωάννινα

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) μετά από σύσκεψη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου και των φορέων της Εκπαίδευσης στα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, η θερμοκρασία αύριο το πρωί θα πέσει στους -11 βαθμούς Κελσίου κάτι που από μόνο του καθιστά απαγορευτικό το άνοιγμα των σχολείων.

Με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών λοιπόν, αποφασίστηκε να μη λειτουργήσει καμία σχολική μονάδα για αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου.

Σπάτα Αρτέμιδα

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος

Αναλυτικά η έκτακτη ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει:

Με απόφαση του Δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδος κ. Δημήτρη Μάρκου, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου μας, οι παιδικοί σταθμοί καθώς και το ΚΔΑΠ, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ..

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...