Home / Featured / Ετοιμάζουν την πρώτη προσφυγή κατά του νέου συστήματος διορισμών και εξηγούν

Ετοιμάζουν την πρώτη προσφυγή κατά του νέου συστήματος διορισμών και εξηγούν

Δημοσιεύτηκε: 9:50 πμ Ιανουάριος 20th, 2019  


Ως πολίτες καλούμαστε από το δικό μας μετερίζι να σπάσουμε αυτόν τον δεσμό, πράγμα διόλου εύκολο.

Από το 2002 έως και σήμερα, οι προσλήψεις – διορισμοί των εκπαιδευτικών στην δημόσια εκπαίδευση, πραγματοποιούνται με ένα σύστημα το οποίο έχει κριθεί επανειλημμένα από την Δικαιοσύνη ως αντισυνταγματικό. Οι θιγόμενοι από την χρόνια εφαρμογή του συστήματος αυτού εκπαιδευτικοί επιτυχόντες των γραπτών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, ακολουθήσαμε ως οφείλαμε τις νόμιμες οδούς αξιολογούμενοι επιτυχώς από το  Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού της χώρας. Οι επιτυχείς μας ωστόσο αξιολογήσεις από το ΑΣΕΠ και τα εργασιακά δικαιώματα, που σύμφωνα με το Σύνταγμα, προέκυπταν και προκύπτουν από αυτές ως μοναδική προϋπόθεση πρόσληψης – διορισμού στο δημόσιο, δεν έγιναν σε καμία περίπτωση σεβαστά από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου παιδείας, μη εξαιρουμένης και της σημερινής.

Η σημερινή ηγεσία του υπουργείου παιδείας, εξαναγκασμένη από την απόφαση ΣτΕ 527/2015 που κατέδειξε την χρόνια αναξιοκρατία και αντισυνταγματικότητα στο τρόπο επιλογής του εκπαιδευτικού προσωπικού στα Δημόσια Σχολεία, προχώρησε στην θεσμοθέτηση ενός νέου συστήματος το οποίο μας αποκλείει οριστικώς. Η μη μοριοδότηση των επιτυχιών μας στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, σε συνδυασμό με την φωτογραφική υπέρ-μοριοδότηση κριτηρίων του παλαιού αντισυνταγματικού συστήματος, συνδράμουν σε μία οξύμωρη πραγματικότητα απομάκρυνσής μας από τα εκπαιδευτικά πράγματα. Και είναι οξύμωρη διότι αν και η έκδοση της 527 αποτελεί αποτέλεσμα της δικής μας προσφυγής στην δικαιοσύνη, αναφέρεται στην καταπάτηση των δικών μας εργασιακών κεκτημένων και υποδεικνύει επακριβώς την υποχρέωση αποκατάστασή τους, η Διοίκηση προχωρά σε ένα σύστημα το οποίο μας εξοβελίζει και μας αφήνει στο περιθώριο. Πρόκειται για ένα σύστημα που επί της ουσίας ξεπλένει την αντισυνταγματικότητα και αποτελεί καμουφλαρισμένη συνέχεια του προηγούμενου, ευνοώντας ως επί το πλείστων όσους ευνοήθηκαν από αυτό.

Διατηρώντας σοβαρότατες επιφυλάξεις για το πόσο εναρμονίζεται με τις επιταγές του Συντάγματος και της Δικαιοσύνης, είμαστε υποχρεωμένοι να καλέσουμε για ακόμα μία φορά τους συναδέλφους επιτυχόντες των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, σε μαζικό αγώνα. Είναι πραγματικά λυπηρό αλλά είμαστε εκ νέου αναγκασμένοι να το πράξουμε αυτό, διότι απλά το αυτονόητο παραμένει ακόμα ζητούμενο. Σε οποιοδήποτε άλλο ευνομούμενο κράτος και με αφορμή την οποιαδήποτε αντίστοιχη 527 απόφαση της Δικαιοσύνης, η Διοίκηση θα προχωρούσε αμέσως στην συνολική αποκατάσταση των πολιτών που αδίκησε με τις επιλογές της και η πρόσκλησή μας αυτή θα ήταν περιττή. Στην Ελλάδα δυστυχώς, τρία χρόνια μετά την έκδοση της εν λόγω απόφασης σταθμό,  η Διοίκηση αντί να αποκαταστήσει πολεμά και περιθωριοποιεί τους πολίτες που αδίκησε. Απόλυτα συνδεδεμένη με τον κομματικό μηχανισμό, αντί να μετρήσει και να μαζέψει τις αδικίες που προκάλεσε, μετρά τα κουκιά των πολιτικών σκοπιμοτήτων πουλώντας εκδούλευση στις μικροπολιτικές της δεσμεύσεις.Ως πολίτες καλούμαστε από το δικό μας μετερίζι να σπάσουμε αυτόν τον δεσμό, πράγμα διόλου εύκολο. Κι αυτό διότι οι ζωές μας είναι απόλυτα δεμένες με μία πλευρά της Ελληνικής πραγματικότητας που το παλιό κρατά ακόμα. Καλά καμουφλαρισμένο ωστόσο υπάρχει και επιβιώνει φορώντας τον μανδύα του νέου και αμόλυντου. Ήδη εκατοντάδες εκπαιδευτικοί έδωσαν το παρόν, πρέπει να γίνουμε χιλιάδες. Περιμένουμε να ενώσεις και εσύ την δική σου φωνή και να παλέψεις για το κοινό μας δίκιο. Μην αφήσεις το παλιό να εξακολουθεί να υπάρχει καμουφλαρισμένο στο σήμερα και να επιβιώνει για ακόμα μία φορά επάνω στις πλάτες σου.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς με επιτυχία/ίες στους γραπτούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, οι οποίοι επιθυμούν να προσφύγουν εναντίον του νέου συστήματος, να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί μας (panel.enosi.epityxonton.asep@gmail.com).

Ο Αγώνας μας είναι Σύννομος, Δίκαιος και Ηθικός

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΑΣΕΠ


 

14 Σχόλια

  1. Συμμόρφωση άμεση με το ΣτΕ και τα διοικητικά δικαστήρια! Η κοροϊδία έχει τραβήξει χρόνια και ενώ ήξεραν ότι το μεταβατικό στάδιο τέλειωνε φέτος, κωλυσιεργουσαν εις βάρος όλων! Ακόμα και για το τωρινό σύστημα, γιατί αυτό δεν ανακοινώθηκε πριν 2 χρόνια ώστε να είναι όλοι ενήμεροι?

  2. μονο ακαδημαικα κριτηρια. Ουτε ασεπ δεκα ετων πριν ουτε παιδια ουτε τιποτα

    • Μόνο ΑΣΕΠ.Αυτό είναι το πιο δίκαιο και αξιοκρατικό σύστημα.

    • Κώστα μηπως ρίσαι κοκκινομάλλης να μοριοδοτήσουμε τις κόκκινες τρίχες; Γιατί δε θέλεις ασεπ; ούτως ή αλλως ο γραπτος μοριοδοτεί τα ακαδημαϊκα. Εγώ με το βαθμό του γρσπτου κ τη μοριοδοτηση των ακαδημαϊκων διορίστηκα με ασεπ. Οχι οτι είναι το πιο ξεκούραστο, αδιάβλητο σύστημα, άλλά δεν ευνοεί το σφαγείο που θα γινει τώρα. Αλλιώς επετηρίδα βάση παλαιότητας, αλλά με το σύστημα της Κυπρου, που το κρατος σου εκανε «μεταπτυχιακο», αλλιώς δε διοριζόσουν.

  3. Ανθρωποι που έχουν δώσει και έχουν επιτύχει στο γραπτό διαγωνισμό Ασεπ, έχουν παράνομα στερηθεί το διορισμό τους (πολλοί 2 και 3 φορές) εδώ και πάνω από μια 10ετία. Κάποτε αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να βρουν το δίκιο τους και όχι να παραγκωνίζονται από την εκπαίδευση.

  4. Ως εδώ! Φτάνει πια η αδικία για τους επιτυχόντες ΑΣΕΠ!

  5. Συζήτηση άνευ ουσίας. Ο καινοφανής όρος «επιτυχών μη διοριστέος» δεν μπορεί να σταθεί σε κανένα δικαστήριο. Το συγκεκριμένο σκεπτικό δεν έχει καμία νομική βάση. Επιπλέον, πλήθος επιτυχόντων ΑΣΕΠ έχει υψηλή προϋπηρεσία και γι’ αυτό αδιαφορεί. Έχουν ήδη βολευτεί και βλέπουν από άλλη οπτική τα πράγματα. Απλά προβλέπεται μια κερδοφόρα διαδικασία για τα δικηγορικά γραφεία, με απολύτως προβλέψιμα τα αποτελέσματα. Ή θα γίνει νέος γραπτός διαγωνισμός, ο οποίος ακυρώνει αυτόματα τους προηγούμενους ή προχωράνε τα πράγματα όπως έχουν. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα.

    • Δεν είναι έτσι όπως τα λες… Επιπλέον, το νέο σύστημα μπάζει από παντού, είναι καθαρά φωτογραφικό. Αλλά εν πάσει περιπτώση, αφου δε γίνεται αλλιώς ας αποφανθεί η δικαιοσύνη.

  6. Το γεγονός και μόνο οτι δεχτήκαμε να εξεταζόμαστε ξανά στο γνωστικό αντικείμανο του πτυχίου μας αλλά και σε άλλα (πχ γεωγραφία, βιολογία οι φυσικοί) μας απαξιώσε. Επιπλέον, δεχτήκαμε πενιχρή μοριοδότηση της επιτυχίας μας: 1 μόριο για κάθε βαθμό πάνω από τη βάση, αντί ΟΛΟ το βαθμό μας, ώστε να έχουμε προβάδισμα. Ποιός και πως θα μας δικαιώσει τώρα, άραγε;

  7. Δεν μπορούν να πετάξουν στα σκουπίδια τον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Είναι άδικο και ανήθικο τη στιγμή που διορίστηκαν τόσοι χωρίς ΑΣΕΠ.

  8. Είναι ΑΝΗΘΙΚΟ και το έκαναν πράξη. Ραντεβού στα δικαστήρια.

  9. Οι εκπαιδευτικοί με ΑΣΕΠ κάναμε τις επιλογές και τον προγραμματισμό της ζωής μας βασιζόμενοι στον Ν.3848 που προσμετρουσε την επιτυχία μας και έδινε τη δυνατότητα διατήρησης της καλύτερης βαθμολογίας μας. Με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε ανατρεπονται τα πάντα για εμάς, βίαια και απροειδοποίητα. Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και πριμοδότηση της επιτυχίας μας. Δεν μπορούμε να ζούμε σε ένα καθεστώς πληρους ανασφάλειας και έλλειψης απόδοσης Δικαιοσύνης!

  10. Κάθε αλλαγή ενός συστήματος διορισμων – αν θέλει να λέγεται δίκαιο- οφείλει να περιλαμβάνει μεταβατική περίοδο για να μην υπάρχουν απότομες ανατροπές και για να έχουν χρόνο όλοι αν προσαρμόσουν συν νέα κατάσταση. Εδώ ποια είναι η μεταβατική; Να κλειδώνουν οι πίνακες για τρία χρόνια στην πρώτη εφαρμογή. Δηλαδή και μας στερούν τα μόρια της επιτυχίας του ΑΣΕΠ και μας στερούν τη δυνατότητα να τα αναπληρώσουν με κάποιο ακαδημαϊκό προσον, αφού για τρία χρόνια δε θα ανανεώνονται οι πίνακες. Επειδή λοιπόν ειναι ένα ξεκάθαρα άδικο και φωτογραφικό σύστημα, ας δώσουν τη λυση τα δικαστήρια.

  11. ΌΣΟΙ ΔΙΑΓΩΝΊΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΓΡΑΠΤΟΥΣ ΑΣΕΠ ΈΧΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΊ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΈΟΝ ΑΔΙΆΒΛΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΉΣ ΔΟΚΙΜΑΣΊΑΣ ΤΡΌΠΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΌ ΜΗ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ ΕΠΙΤΥΧΌΝΤΕΣ, ΦΡΌΝΤΙΣΕ ΤΟ ΊΔΙΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΠΟΔΏΣΕΙ, ΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΊΝΑΚΑΣ ΑΣΕΠ ΣΤΑΜΑΤΟΎΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΎΝ ΣΤΗ ΘΈΣΗ ΜΑΣ ΆΛΛΟΙ.ΤΑ ΓΝΩΣΤΆ ΠΑΡΆΘΥΡΑ.ΓΙΑ ΑΥΤΌ ΛΟΙΠΌΝ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΑ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΣΒΉΣΕΙ Ο ΉΛΙΟΣ.
    .

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...