Τελευταία Νέα

Παρασκευή, 30/07/2021, 11:24


Home / HEADER-NEWS / Ενημέρωση περί της υλοποίησης του 35ωρου Προπαρασκευαστικού Προγράμματος Πιστοποίησης Αποφοίτων του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ.

Ενημέρωση περί της υλοποίησης του 35ωρου Προπαρασκευαστικού Προγράμματος Πιστοποίησης Αποφοίτων του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ.

Δημοσιεύτηκε: 5:27 μμ Ιανουάριος 21st, 2019  


To Υπ. Παιδείας ενημερώνει σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. Φ11/215540/Δ4/14-12-2018 εγκυκλίου με θέμα «Οδηγίες για την υλοποίηση του 35ωρου Προπαρασκευαστικού Προγράμματος Πιστοποίησης Αποφοίτων του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. και την Πιστοποίηση στις ειδικότητες μαθητείας της Α’, της Β’ Φάσης και των τριών Πιλοτικών Τάξεων» και του με αρ. πρωτ. Φ11/2223 /Δ4/08-01-2019 εγγράφου με θέμα «Παράταση υποβολής αιτήσεων για το Π.Π.Π.», θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα ακόλουθα:

Α. Δεδομένου ότι δεν έχουν πληρωθεί όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την έναρξη του
Προπαρασκευαστικού Προγράμματος Πιστοποίησης Αποφοίτων του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ., η εφαρμογή του Προγράμματος θα πραγματοποιηθεί υπό την ευθύνη των Περιφερειακών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019 έως Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019. Οι Περιφερειακές Διευθύνεις Εκπαίδευσης θα πρέπει να αναρτήσουν την απόφαση λειτουργίας κάθε τμήματος στην ιστοσελίδα της Π.Δ.Ε. αρμοδιότητάς τους τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 και να ενημερώσουν τους συμμετέχοντες αποφοίτους των τμημάτων μαθητείας, τους εκπαιδευτικούς-επιμορφωτές και τους επόπτες των Π.Π.Π.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Διαδικασία και κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα ΣΔΕ

Β. Όσον αφορά στις εξετάσεις Πιστοποίησης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., έχουμε την ενημέρωση ότι θα διεξαχθούν την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι (απόφοιτοι τμημάτων μαθητείας, εκπαιδευτικοί και διδάσκοντες Π.Π.Π. για την υποβοήθηση των υποψηφίων να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής, κλπ.) να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

(https://www.eoppep.gr/index.php/el/certification_epal_mathiteia/anakoinwseis_exet_epal_mathiteias) στην οποία θα αναρτηθούν οι κατάλογοι θεμάτων, οι ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή των εξετάσεων πιστοποίησης.

Γ. Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 32 τ.Β’/16-1-2019 η με αρ. πρωτ. Φ11/3245/Δ4/10-01-2019 Υπουργική Απόφαση με θέμα «Προγράμματα Σπουδών για το Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης Αποφοίτων του – «Μεταλυκειακού έτους – τάξης μαθητείας» των ΕΠΑ.Λ. των παρακάτω ειδικοτήτων: «Γραφικών Τεχνών», «Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων», «Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών», «Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών», «Βοηθός Φυσικοθεραπευτή», «Αισθητικής Τέχνης», «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων», «Βοηθός Ιατρικών – Βιολογικών Εργαστηρίων», «Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού» και ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας.»

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Την Παρασκευή 30/7 ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμού για τους μαθητές 12-15 ετών

Επισημαίνεται ότι στην ανωτέρω Υπουργική Απόφαση ενεργοποιούνται δύο νέα άρθρα (Άρθρα 3, 4) σύμφωνα με τα οποία, από το σχολικό έτος 2019-2020 και εφεξής, οι εκπαιδευτικοί που είναι κάτοχοι βεβαίωσης παρακολούθησης του προγράμματος επιμόρφωσης σε θέματα μαθητείας που υλοποιείται από το Ι.Ε.Π. ή αντίστοιχου προγράμματος επιμόρφωσης διάρκειας τουλάχιστον 35 ωρών, προηγούνται τόσο για τη διδασκαλία του Μεταλυκειακού Έτους –Τάξης Μαθητείας όσο και για Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Με 158 «ΝΑΙ» και 133 «ΟΧΙ», ψηφίστηκε σήμερα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου ...