Home / HEADER-NEWS / Έκπληξη για την ανάρτηση της ΕΣΑΜΕΑ. Της καταλογίζουν άγνοια και αδυναμία προάσπισης των ΑΜΕΑ και γονιών ΑΜΕΑ

Έκπληξη για την ανάρτηση της ΕΣΑΜΕΑ. Της καταλογίζουν άγνοια και αδυναμία προάσπισης των ΑΜΕΑ και γονιών ΑΜΕΑ

Δημοσιεύτηκε: 7:54 μμ Ιανουάριος 19th, 2019  


ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΣΑΜΕΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ

Έκπληκτη η εκπαιδευτική κοινότητα ειδικών κατηγοριών ΑμεΑ και γονέων ΑμεΑ, παρακολούθησε την ανάρτηση της ΕΣΑΜΕΑ για το νέο σύστημα διορισμών.

Δεν υπάρχει καμία ικανοποίηση από εμάς, κύριοι της ΕΣΑΜΕΑ. Υπάρχει τεράστια οργή και αγανάκτηση:

  • Για το γεγονός ότι ο 3ος πυλώνας των κοινωνικών κριτηρίων είναι μισός και πιο κάτω από τους άλλους δύο (προϋπηρεσία, ακαδημαϊκά).
  • Για την ωμή πραγματικότητα ότι  πολλοί από εμάς οδηγούμαστε από τη μια μέρα στην άλλη στην ανεργία μετά από αρκετά χρόνια υπηρεσίας ως αναπληρωτές στα σχολεία. Μάλλον δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι επέρχεται «ελεύθερη πτώση» κάποιων  εκπαιδευτικών ΑμεΑ εκατοντάδες ή χιλιάδες θέσεις πιο κάτω στους νέους πίνακες, που ουσιαστικά τους αποκλείει από την πρόσληψη. Ειδικότερα οι γονείς ΑμεΑ που εργάστηκαν τα 3 τελευταία χρόνια μετά τη θέσπιση του Ν.4403/16 άρθρο 39, πολύ δύσκολα θα ξαναμπούν σε σχολική τάξη.
  • Για το «τυράκι» του (0,4 * ποσοστό αναπηρίας) με το οποίο προστίθενται 5-15 μόρια για τους ΑμεΑ και στο οποίο αμέσως «τσιμπήσατε» κύριοι της ΕΣΑΜΕΑ, βγάζοντας αμέσως δελτίο τύπου. Δεν έχουμε ανάγκη από λίγα μόρια παραπάνω, αλλά από τη διατήρηση της θέσης μας στους πίνακες και την εφαρμογή των νόμων του κράτους, όπως σε κάθε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, που αφορούν τους ΑμεΑ και υπάρχει σεβασμός και μέριμνα προς αυτούς.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για υποβολή αιτήσεων απόσπασης σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ

Γνωρίζουμε τη  κοινωνική συνεισφορά της ΕΣΑΜΕΑ  και την βοήθειά σας προς τους ΑμεΑ σε πολλούς τομείς, αλλά το δελτίο τύπου σας (18/1/2019) δείχνει άγνοια από μέρους σας για τη θέση που είχαν οι εκπαιδευτικοί γονείς ΑμεΑ και οι ίδιοι ΑμεΑ  στο εκπαιδευτικό σύστημα καθώς και  αδυναμία προάσπισης των δικαιωμάτων τους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για υποβολή αιτήσεων απόσπασης σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ

Με εκτίμηση,

Σ.Π.

Εκπαιδευτικός γονέας ΑμεΑ


 

Ένα σχόλιο

  1. Έχετε απόλυτο δίκιο και εγώ είμαι μητέρα παιδιού ΑΜΕΑ δούλευα στο δημόσιο χωρίς καμία διευκόλυνση και με έντονο τον ρατσισμό. Τώρα που το παιδί μου ,για το οποίο ξοδέψαμε μια περιουσία, και μηδενισαμε την προσωπική ζωή μας,(ευτυχώς που και οι δύο γονείς είχαμε πανεπιστημιακή μόρφωση), τελείωσε το πανεπιστήμιο και στα 36 του παντρεύτηκε εκπαιδευτικό., Ζητούν 10 χρόνια γάμου για να μπορέσει να πάρει τα μόρια συζύγου. Και εγώ εκπλήσσονται πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσο αρρωστημένα μυαλά , να συντάσσουν κριτήρια χωρίς να βοηθούν σε τίποτε, και να συνηγορεί και η ΕΣΑΜΕΑ. Οι εκπαιδευτικοί με συζύγους ΑΜΕΑ είναι ελάχιστοι έως σπάνιο και μάλιστα αναπληρωτές με 10 χρονια γάμου; Σχήμα οξύμωρο….. ποιοί αποφασίζουν στο πόδι έτσι επιπόλαια παίζοντας με ζωές, με οικογένειες…… Χαίρομαι που αντιδράσατε για το δικαίωμα που σας στερούν . Τελικά χρειάζεται αγώνας ακόμη και για τα αυτονόητα σ’ αυτήν την χώρα….

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πρόσκληση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για υποβολή αιτήσεων απόσπασης σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ

Εγκύκλιο (Πρόσκληση), προκειμένου οι  νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να υποβάλουν ...