Home / Featured / Τι ειπώθηκε για ενδεχόμενες αλλαγές στη μοριοδότηση του πτυχίου

Τι ειπώθηκε για ενδεχόμενες αλλαγές στη μοριοδότηση του πτυχίου

Δημοσιεύτηκε: 7:14 μμ Ιανουάριος 11th, 2019  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Θετικός είναι ο Υπουργός στο να μοριοδοτηθεί περισσότερο το πτυχίο σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων:

«Πολλοί, το είπε και η κυρία Αναγνωστοπούλου, ζητάνε την παραπάνω μοριοδότηση του πτυχίου. Δεν είμαστε αρνητικοί. Θέλει πάλι, όμως, μια προσοχή, να μην το σύστημα αυτό ντε φάκτο μετατραπεί σε επετηρίδα. Το καταλαβαίνουμε αυτό. Τώρα το λέω με λόγια -ας πούμε- συναισθηματικά για να συνεννοηθούμε, αλλά θέλει μια πολύ μεγάλη προσοχή να διατηρηθούν οι δυνατότητες αυτές, στις οποίες όχι για λόγους ψηφοθηρικούς, αλλά για λόγους αξιοπρέπειας και των ανθρώπων που θα κάνουν αίτηση, να καταλαβαίνουν ότι αυτό όντως εννοεί και αυτούς».

Σημειώνουμε ότι αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις τοποθετήσεις τους στην Επιτροπή ζήτησαν μεγαλύτερη μοριοδότηση στο πτυχίο. Πιο αναλυτικά:

Μεγαλύτερη μοριοδότηση του πτυχίου και μη μοριοδότηση των σεμιναρίων πρότεινε στην τοποθέτησή του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Στέφος. Χαρακτηριστικά δήλωσε:

«…Τέλος, για τα σεμινάρια. Τα σεμινάρια, κύριοι συνάδελφοι, δεν είναι οι τίτλοι σπουδών. Κακώς μοριοδοτούνται τα σεμινάρια και πως ακριβώς θα γίνει, εάν ένας υποψήφιος που έχει ένα σεμινάριο το οποίο δεν έχει μεγάλη σχέση με τα παιδαγωγικά ή διδακτικά του καθήκοντα, τα οποία καλείται να επιτελέσει.

Σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι πρέπει να ανεβάσουμε αρκετά το βασικό πτυχίο, θα έλεγα έως και τις 30 μονάδες και σε κάθε περίπτωση, πρέπει να εξετάσουμε τι θα κάνουμε με τα σεμινάρια, τα οποία προτείνω να μην μοριοδοτηθούν καθόλου. Ευχαριστώ».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη δήλωσε με τη σειρά της:

Συμφωνώ με τον κ. Στέφο για την αύξηση των μορίων για το βασικό πτυχίο. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να δοθεί μία δυνατότητα σε ανθρώπους που έχουν το βασικό πτυχίο και πρέπει με βάση το βασικό τους πτυχίο και όχι τα επιπλέον προσόντα τους, να έχουν μία τύχη με το νέο σύστημα. Από κει και πέρα, όμως, προφανώς και δεν καταδικάζουμε τα ακαδημαϊκά κριτήρια, τα οποία είναι και πρέπει να είναι μέσα στα κριτήρια, τα οποία θα λαμβάνονται υπόψη, μαζί με τα κοινωνικά.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Αμανατίδης δήλωσε και αυτός με τη σειρά του:

Συνυπογράφω τη τοποθέτηση του συναδέλφου, του κ. Στέφου, δηλαδή, ενίσχυση του βασικού πτυχίου για το σεμινάριο και ακριβώς αυτό προσπαθούμε να λύσουμε, να γίνουν οι διορισμοί. Πόσα χρόνια έχουμε να δούμε διορισμούς;

Και η πρώην Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου ζήτησε αν μπορεί να μοριοδοτηθεί παραπάνω το πτυχίο:

Το είπα και θα το υπογραμμίσω εκατό φορές και θα ζητήσω και από τον Υπουργό, αν μπορεί το πτυχίο να μοριοδοτηθεί λίγο παραπάνω. Θεωρώ, ότι το πτυχίο είναι το βασικότατο αποδεικτικό, το οποίο πρέπει να είναι το διαβατήριο για οποιαδήποτε πρόσληψη, αλλά να φτάσουμε από αυτό και να λέμε ότι είναι κυνήγι, είναι προσοντολόγιο και λοιπά, εμείς οι ίδιοι να αποδυναμώνουμε και να υπονομεύουμε τίτλους, που στο κάτω κάτω της γραφής τα δικά μας με πανεπιστήμια δίνουν, τα οποία θέλουμε εμείς να στηρίξουμε και στα οποία αναγνωρίζουμε το σημαντικότατο ρόλο τους.

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...