Home / Featured / Έχασε μόρια το 2ο πτυχίο. Στο «παιχνίδι» η β ξένη γλώσσα

Έχασε μόρια το 2ο πτυχίο. Στο «παιχνίδι» η β ξένη γλώσσα

Δημοσιεύτηκε: 4:03 μμ Ιανουάριος 17th, 2019  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Αλλαγές έχουμε στο σύστημα διορισμών που παρουσίασε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ο Υπουργός Παιδείας. Το δεύτερο πτυχίο πηγαίνει στα 7 μόρια έναντι των 16 που ήταν στο αρχικό σχέδιο.

Προστίθεται η δεύτερη ξένη γλώσσα στα μοριοδοτούμενα κριτήρια.

  • Άριστη γνώση  έως δύο (2) ξένων γλωσσών:   επτά (7) μονάδες για  κάθε μία (1) εξ αυτών.
  • Πολύ καλή γνώση έως δύο (2) ξένων γλωσσών:  πέντε (5) μονάδες για κάθε μία (1) εξ αυτών.
  • Καλή γνώση έως δύο (2) ξένων γλωσσών :  τρεις (3) μονάδες για κάθε μία (1) εξ αυτών.

Τα σεμινάρια έχασαν 2 μόρια και από τα 4 πήγαν στα 2.

Το νέο σύστημα μονίμων διορισμών. Η τελική μοριοδότηση


 

8 Σχόλια

  1. Αίσχος..Φωτογραφική αλλαγή για όσους έχουν άριστη γλώσσα Βουλγάρικης και Ιταλικής γλώσσας..

    • Συμφωνώ όσοι έχουν μεταπτυχιακό σε Ιταλία και Βουλγαρία, αυτόματα θα έχουν και καλή γνώση της συγκεκριμένης γλώσσας + τα αγγλικά. Αυτά τα μεταπτυχιακά υποστηρίζει και επικροτεί ο Υπουργός;; κατά τα άλλα κοπτεται ότι τα μεταπτυχιακά είναι από ελληνικά πανεπιστήμια.

      • Τετοιο νεοφιλευθερο προσοντολογιο που προωθει ανερυθριαστα την αεναη αποκτηση προσοντων θα το ζηλευε και ο μητσοτακης. Ο γαβρογλου δουλεψε με αυτο το συστημα για τα ιδιωτικα πανεπιστημια της κυπρου της ιταλιας και της βουλγαριας και της ιταλιας.

  2. Μην απογοητευεστε. Ηδη καποιες τραπεζες αρχισαν να δινουν δανεια για σπουδες. Παρτε ενα εξαχιλιαρο απο την πειραιως και στην κυπρο και την ιταλια θα καθαρισουν για εσας. Ρε γαβρογλου δεν ντρεπεσαι καθολου και το παιζεις και αριστερος; Φτασαμε το βασικο πτυχιο να μοριοδοτειται λιγοτερο απο δυο γλωσσες.

  3. Μετά από ΑΥΤΗ τη μοριοδότηση στη δεύτερη ξένη γλώσσα, ο Υπουργός θα πρέπει να καταργήσει τις επιμορφώσεις και τα σεμινάρια που αφορούν την εκπαίδευση και στους μόνιμους και να τους μαθαίνει Βουλγάρικα και Ιταλικά για να μπορούν να διδάξουν και να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της τάξης…….. Και δεν έχω κάτι με τους συναδέλφους….
    Είμαστε τελικά για γέλια και για κλάματα…

  4. Κάποιοι απο εμας εχουμε δευτερο πτυχίο συναφές με το αντικείμενο. Οπως ξερετε η συναφεια δεν λαμβανεται υποψη στο νομοσχέδιο. Πολλοι διαμαρτυρηθηκαν, και δικαιως, για αυτο.

    Τι κανει το υπουργείο;
    Μειώνει την μοριοδοτηση του δευτερου πτυχιου και την δινει σε μια δευτερη ξενη γλωσσα.
    Δηλαδη διορθωνει το λαθος με ενα δευτερο. Αν αυτο δεν ειναι αλητεια τοτε τι ειναι;
    Ανηκω στις τεχνικες ειδικοτητες, δηλαδη εμενα ενα δευτερο πτυχιο ξενης γλωσσας θα με εκανε καλυτερο καθηγητη στη ειδικοτητα μου;

    • Πολύ σωστά!Αυτή είναι η πραγματικότητα!Ένα πτυχίο ξένων γλωσσών με μέγιστη μοριοδότηση αντισταθμίζει ένα δεύτερο πτυχίο με συνάφεια 4 τουλαχιστον ετών!Αυτή είναι η παιδεία μας!Μέσα σε λίγες μέρες μείωσε σε τόσο μεγάλο ποσοστό την μπριοδότητση του β’ πτυχίο για να αυξήσει τα μόρια σε σε ένα δεύτερο πτυχίο ξένης γλώσσας!Με πόση προχειρότητα αντιμετωπίζεται το θέμα…

  5. Ενω τα σεμινάρια που επίσης τα χρυσοπληρωνει κανείς μηπως δεν είναι αγορά;;;;; Αυτοί σπρώχνουν τον κόσμο σε Ιταλία Βουλγαρία και οχι μόνο, επειδη τα δικο μας σύστημα ειναι κλειστό κ τα μεταπτυχιακά προγράμματα για λιγους κ εκλεκτούς!! Πτυχίο & προϋπηρεσία έπρεπε να μετρανε πανω απ όλα.. τα τέκνα ουτως ή άλλως πληρώνονται στο μισθο, οι ΑΜΕΑ σε ειδικό πίνακα κ να παίρνουν καποιο ποσοστο..

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...