Home / HEADER-NEWS / Διαμαρτυρία στη Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας. Τι είπε η Διευθύντρια Εκπαίδευσης

Διαμαρτυρία στη Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας. Τι είπε η Διευθύντρια Εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε: 10:52 μμ Ιανουάριος 12th, 2019  


Την απόσυρση του νέου συστήματος διορισμών που έφερε με τροπολογία το Υπουργείο Παιδείας ζήτησαν χθες οι δάσκαλοι του νομού Λάρισας, που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, συναντήθηκαν με την περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου και συζήτησαν για τις διεκδικήσεις τους. «Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, με το οποίο ουσιαστικά απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας.

Το σύστημα που ανακοινώθηκε και τέθηκε σε «διαβούλευση» δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα εμπόριο ελπίδας προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης στις εσχατιές της χώρας» αναφέρθηκε στη συνάντηση. Παράλληλα, υπογραμμίστηκε ότι οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν τον αγώνα τους διεκδικώντας διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.

Η κ. Αναστασοπούλου δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται και στηρίζει τον αγώνα των εκπαιδευτικών και θα μεταφέρει τις ανησυχίες τους στο Υπουργείο Παιδείας. Εν τω μεταξύ, η χθεσινή απεργία στη Λάρισα ήταν σε δύο μέτωπα, αφού νωρίς το πρωί δάσκαλοι και καθηγητές μέλη της ΕΛΜΕ Λάρισας, αναχώρησαν με λεωφορείο για Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν σε προγραμματισμένη συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

ΤΟ ΕΚΛ

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας με ανακοίνωσή του καταγγέλλει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, την άγρια επίθεση που εξαπέλυσαν τα ΜΑΤ, με εντολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εναντίον των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που πραγματοποίησαν απεργιακή κινητοποίηση χθες στην Αθήνα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στα θέματα της εκπαίδευσης, διεκδικώντας παράλληλα μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών πλήρους και σταθερής εργασίας και ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά.

«Ο τραυματισμός της Θεοδώρας Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στελέχους του ΠΑΜΕ και του εκπαιδευτικού Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ, δείχνει ότι ο στόχος της κυβέρνησης να χτυπηθούν με κάθε τρόπο όσοι μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης, είναι αντίστοιχος των πρακτικών των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συνεχιστεί και να ενταθεί η ομηρία και ανεργία χιλιάδων συμβασιούχων και αδιόριστων, με αποτέλεσμα τα χιλιάδες κενά στα σχολεία.

Αυτή είναι η «μεταμνημονιακή» εποχή που διατυμπανίζει η κυβέρνηση. Συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, ένταση της κρατικής καταστολής και της εργοδοτικής τρομοκρατίας, για να έρθει η ανάκαμψη των κερδών για τους λίγους, για τους εκμεταλλευτές των εργαζομένων.

Να ξέρει καλά όμως ότι δεν θα της περάσει. Οι εργαζόμενοι θα ανασυντάξουν το κίνημά τους και θα αντεπιτεθούν, αχρηστεύοντας και την κρατική καταστολή και την εργοδοτική τρομοκρατία».


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...