Home / HEADER-NEWS / Χαιρετισμός Υφ. Παιδείας Μ. Τζούφη στην εναρκτήρια εκδήλωση υποτρόφων Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού ΙΚΥ

Χαιρετισμός Υφ. Παιδείας Μ. Τζούφη στην εναρκτήρια εκδήλωση υποτρόφων Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού ΙΚΥ

Δημοσιεύτηκε: 6:50 μμ Ιανουάριος 25th, 2019  


«Καλούμαστε όλοι και όλες να υποστηρίξουμε το ουσιαστικό έργο της ανάδειξης της δυναμικής της ελληνικής γλώσσας σε παγκόσμιο επίπεδο», τόνισε η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων στο χαιρετισμό που απέστειλε στην εναρκτήρια εκδήλωση υποτρόφων Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού ΙΚΥ, στα Ιωάννινα.

Σημειώνεται ότι η διοργάνωση του 25ου Προγράμματος Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού από το ΙΚΥ, σε συνεργασία με το Κέντρο Διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το 1992, στοχεύοντας στην προώθηση και διάδοση των ελληνικών σπουδών, της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Υφυπουργός μετέφερε την «πλήρη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων» στο πρόγραμμα, αλλά και την προσωπική της ως μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Όπως επεσήμανε η κ. Τζούφη, «το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών συμβάλλει ουσιαστικά και στην ενδυνάμωση της διεθνούς θέσης της χώρας και την κινητικότητα του επιστημονικού δυναμικού.

Δυστυχώς», σημείωσε, «η οικονομική κρίση καθήλωσε μια σειρά από δράσεις, ωστόσο, τα τελευταία 2 χρόνια παρατηρείται σταδιακή ανάκαμψη των δραστηριοτήτων, όσον αφορά τις υποτροφίες». Υπογράμμισε ότι «η μέριμνα για την Παιδεία και την Έρευνα αποτελεί κομβικό στόχο της Κυβέρνησης και για το λόγο αυτό επιδιώξαμε -μεταξύ άλλων- την αύξηση των μεταπτυχιακών και μεταδιδακτορικών και λοιπών υποτροφιών από το ΙΚΥ».

Στο πλαίσιο αυτό, η Υφυπουργός δήλωσε ότι το Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού αποτελεί «ιδιαίτερα σημαντική δράση εξωστρέφειας, εστιάζοντας στη γλώσσα ως εργαλείο μάθησης αλλά και ως μέσο επικοινωνίας και φορέα πολιτισμού. Μέσω της διαπολιτισμικής του προσέγγισης, φέρνει κοντά επιστήμονες από όλον τον κόσμο που συνδέονται ως προς το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για την Ελλάδα, τη γλώσσα και τον πολιτισμό μας και τους δίνει τη δυνατότητα της βιωματικής προσέγγισης και κατανόησης των ιδιαίτερων πολιτισμικών μας χαρακτηριστικών».

Τούτων δοθέντων, η κ. Τζούφη τόνισε ότι η στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, «καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, για τη στήριξη της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμικού κεφαλαίου σε όλον τον κόσμο».

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...