Home / HEADER-NEWS / Απόσυρση του ν/σχεδιου εκτρώματος  με το σύστημα πρόσληψης – Το προσοντολόγιο ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Απόσυρση του ν/σχεδιου εκτρώματος  με το σύστημα πρόσληψης – Το προσοντολόγιο ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Δημοσιεύτηκε: 5:28 μμ Ιανουάριος 6th, 2019  


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

1ου, 3ου, 4ου, 5ου

Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Κόρακα και Παπαναστασίου

Τηλέφωνο – Φαξ: 2108319372    

 e-mail: sylaristo@gmail.com

http://www.sylaristotelis.com

                                                                                                                          Αθήνα, 5-1-2019

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, συντονιστές/στριες σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας

Θέμα: Απόσυρση του ν/σχεδιου εκτρώματος  με το σύστημα πρόσληψης – Το προσοντολόγιο ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Όλοι στην ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ συλλόγου Πέμπτη 10/1, 18.30 στο 39ο-141ο ΔΣ (Τσούντα κι Αχαρνών, ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθερίου)

Όλοι στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση τη Δευτέρα 7/1 στις 12 μ.μ. στο Υπ. Παιδείας

Όλοι στην απεργία Παρασκευή 11/1 και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο 1μμ στα Προπύλαια 

Το προσοντολόγιο ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Διορισμός όλων των αναπληρωτών  αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών της εκπαίδευσης.

Το Υπ. Παιδείας συνεχίζει την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση και την προσπάθεια για εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων της κυβέρνησης σε ΕΕ και ΟΟΣΑ.

Το νέο σύστημα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση συγκεντρώνει όλα τα αντιεκπαιδευτικά χαρακτηριστικά όλων των προηγούμενων προσπαθειών να επιβληθούν οι δεσμεύσεις σε ΕΕ και ΟΟΣΑ από Αρσένη, Γιαννάκου, Διαμαντοπούλου, Αρβανιτόπουλο και Φίλη και επιδιώκει να περάσει ότι δεν μπόρεσαν μέχρι τώρα λόγω του εκπαιδευτικού κινήματος.

Συγκεκριμένα:

  • Ανατρέπει τους πίνακες των αναπληρωτών όπως είναι σήμερα γεγονός που θα οδηγήσει σε απολύσεις και σε ανακύκλωση της ανεργίας σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Οι πίνακες στο εξής θα είναι διαρκώς μεταβαλλόμενοι με αναπροσαρμογή ανά διετία και με δυνατότητα να αλλάζουν η μοριοδότηση και τα προσόντα. Εισάγει προσοντολόγιο με βάση το οποίο στο εξής θα καταρτίζονται οι πίνακες τόσο για τους μόνιμους διορισμούς όσο και για τις προσλήψεις συμβασιούχων/αναπληρωτών. Με τον τρόπο αυτό οδηγεί χιλιάδες συναδέλφους στην απόλυση και άλλους στη υποβάθμιση της θέσης τους, με τιμωρητικά αποτελέσματα στην πρόσληψή τους!
  • Ακυρώνει – απαξιώνει την προϋπηρεσία και την όποια σταθερότητα στην εργασία ακόμη και την ελαστική. Όχι μόνο με το γεγονός ότι μπαίνει «το ταβάνι» των 120 μηνών αλλά κυρίως με την εισαγωγή του προσοντολογίου και της παύσης στη διαμόρφωση του πίνακα αποκλειστικά από την προϋπηρεσία. Οι αναπληρωτές που επί χρόνια στηρίζουν τη δημόσια εκπαίδευση θα βρεθούν στη ανασφάλεια και την ανεργία.
  • Το προσοντολόγιο διευρύνει τα μοριοδοτούμενα προσόντα του ν. 3848 της Διαμαντοπούλου καθώς μοριοδοτεί ως προϋπόθεση για το διορισμό όλα τα κριτήρια του ν. 3848 (βαθμό πτυχίου, μεταπτυχιακό, διδακτορικό, 2ο πτυχίο, προϋπηρεσία, πιστοποίηση ΤΠΕ) και επιπλέον  το 2ο μεταπτυχιακό, τις ξένες γλώσσες και τα σεμινάρια 300 ωρών!!! Ξεκινάει, έτσι, ένα μόνιμο αέναο κυνήγι προσόντων  που προάγει τον ανταγωνισμό και την ανθρωποφαγία μεταξύ των εκπαιδευτικών ενώ μεταφέρει την ευθύνη για την ανεργία του καθένα στον ίδιο και στην προσωπική ικανότητα για απόκτηση προσόντων. Ενισχύει την ιδιωτικοποίηση και το εμπόριο τίτλων και κάθε είδους πιστοποιήσεων με ατομική ευθύνη και πληρωμή όσων μπορούν να ανταποκριθούν ενισχύοντας την ταξικότητα στην πρόσβαση.  Εκτός των άλλων το σχέδιο αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα και το  χτύπημα της συλλογικής δράσης και την απογείωση του ατομισμού.
  • Απαξιώνει τα πτυχία τα οποία δεν αποτελούν πλέον ικανό στοιχείο για την απόκτηση εργασίας, η οποία εξαρτάται από τη δυνατότητα να συγκεντρώνεις “προσόντα”. Ταυτόχρονα αφαιρεί πλήρως τα επαγγελματικά δικαιώματα από αυτά καθώς προβλέπει την εφαρμογή του πιστοποιητικού παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας με άμεσο τρόπο.
  • Προωθεί την λογική του άριστου – της αξιολόγησης σε όλους τους εκπαιδευτικούς πριν να μπουν στην εκπαίδευση και καθ΄ όλο τον εργάσιμο βίο σε αναπληρωτές και μόνιμους – δια βίου κυνήγι προσόντων και απόδειξη της ικανότητας. Τα ακαδημαϊκά προσόντα που μοριοδοτεί είναι τα ίδια με αυτά που προβλέπει και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών – και το ΠΔ 152 – αλλά και για τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι τους πίνακες κατάταξης για το διορισμό / πρόσληψη αναπληρωτή τους ονομάζει «αξιολογικούς πίνακες». Επίσης επαναφέρει καθόλου τυχαία ότι, όσοι διορίζονται, επί 2 χρόνια είναι δόκιμοι και πρέπει να αξιολογηθούν επιτυχώς για να μονιμοποιηθούν!!! Η διαδικασία που εισάγει στους αναπληρωτές αποτελεί και προαναγγελία εφαρμογής της αξιολόγησης σε όλους.
  • Το νέο σύστημα πρόσληψης συνδέεται με την ευρύτερη αντιδραστική μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση με την ιδιωτικοοικονομική – επιχειρηματική λειτουργία των ΑΕΙ τα οποία καλούνται να επιβιώνουν οικονομικά στα πλαίσια της αυτοχρηματοδότησής τους με τη «βιομηχανία» τίτλων κάθε είδους από μεταπτυχιακά και διδακτορικά μέχρι σεμινάρια 300 ωρών – καθώς και τη διαδικασία πιστοποίησης παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας. Αυτό είναι το μέλλον των ΑΕΙ και της νεολαίας που θα κυνηγάει τίτλους και πιστοποιήσεις αφού το πτυχίο της θα είναι κουρελόχαρτο χωρίς αξία και επαγγελματικά δικαιώματα.
  • Το εξίσου σοβαρό όμως είναι ότι μέσα από τη συζήτηση για ποσοστώσεις και προσόντα προσπαθεί να κρύψει τη δραματική κατάργηση – μείωση χιλιάδων θέσεων εργασίας που συνεχίζεται. Η καρατόμηση χιλιάδων θέσεων που σχεδιάζει και στην ειδική αγωγή με την κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας στην παράλληλη στήριξη. Η διαρκής διαδικασία συγχωνεύσεων – καταργήσεων τμημάτων, μετακινήσεις μαθητών, υποβάθμιση-κλείσιμο ολοήμερων (ΠΔ79). Η συρρίκνωση του Λυκείου που συνιστά «το νέο Λύκειο» το οποίο ανακοινώνει μαζί με το σύστημα διορισμών είναι μερικές μόνο από τις διαδικασίες κατάργησης θέσεων εργασίας στην εκπαίδευση. Αυτό καταδικάζει όλους τους αδιόριστους και αναπληρωτές σε ένα χειρότερο μέλλον ανασφάλειας και ανεργίας με την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Το Υπ. Παιδείας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  προσπαθούν να αιφνιδιάσουν και με διαδικασίες εξπρές να ψηφίσουν το νέο σύστημα αμέσως μετά τις γιορτές για να αποφύγουν τις αντιδράσεις. Από την άλλη έχουν την ουσιαστική στήριξη των μνημονιακών πολιτικών κομμάτων.  Η ΝΔ είναι το μόνο θέμα για το οποίο δεν έχει αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση, αφού στην ουσία συμφωνεί και αποτελεί μέρος και του προγράμματος Μητσοτάκη. Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ συμφωνεί με το προσοντολόγιο και ζητά επιπλέον και διαγωνισμό του ΑΣΕΠ!!!! επιμένοντας στην εκδοχή Διαμαντοπούλου.

Θα μας βρουν όλοι τους απέναντι. Δε θα αποδεχτούμε τετελεσμένα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΑΝ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ.

 

Στηρίζουμε αποφασιστικά  :

  • το συλλαλητήριο τη Δευτέρα 7/1 στις 12 μ.μ. στο Υπ. Παιδείας για να δώσουμε το πρώτο μήνυμα στον Υπ. Παιδείας.
  • την 24ωρη απεργία την Παρασκευή 11/1. Τα σχολεία πρέπει να κλείσουν και να συμμετέχουμε μαζικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 1 μ.μ. στα Προπύλαια και μετά στην πορεία στη Βουλή.

Καλούμε σε έκτακτη Γ.Σ. του συλλόγου, την Πέμπτη 10/1, στις 18.30 στο 39ο-141ο ΔΣ (Τσούντα κι Αχαρνών, ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθερίου) για να πάρουμε αποφάσεις.

  • Στη συνέλευση συζητάμε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων για την ΑΠΟΣΥΡΣΗ/ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ν/σχεδίου καθώς επίσης την άμεση διεκδίκηση θεσμοθέτησης των ίσων δικαιωμάτων και αδειών (μητρότητας, αναρρωτικών κλπ) των αναπληρωτών
  • τη σύνδεση των κινητοποιήσεων και με τη διεκδίκηση των μισθολογικών/συνταξιοδοτικών αιτημάτων και της απόδοσης σε όλους μας των αναδρομικών 13ου και 14ου  μισθού και την επαναφορά τους

 

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Το νέο σύστημα πρόσληψης και η αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

 

Με βάση την πάγια απόφαση των ΓΣ του Συλλόγου μας (απόφαση ΓΣ 5/12/2018):

«…Συμμετέχουμε στο Συντονιστικό Αναπληρωτών και στις δράσεις του

Πρωτοστατούμε και Συμμετέχουμε στο Συντονισμό των Εκπαιδευτικών Σωματείων…»

Συμμετέχουμε:

  • Στην Πανελλαδική Σύσκεψη που καλεί το Συντονιστικό Αναπληρωτών/Αδιορίστων στις 6/1 στις 11.30πμ Ναυαρίνου 14 – Αμφιθέατρο Χημικών
  • Στη σύσκεψη που καλούν οι Σύλλογοι Π.Ε. «Σεφέρης», «Σωκράτης», την Τετάρτη 9/1, στις 18.30 στη ΔΟΕ

 

Το ΔΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...