Τελευταία Νέα

Τρίτη, 11/05/2021, 04:40


Home / Featured / Υψηλότερη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας και επιφυλάξεις για συγκεκριμένα προσόντα από την ΟΙΕΛΕ

Υψηλότερη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας και επιφυλάξεις για συγκεκριμένα προσόντα από την ΟΙΕΛΕ

Δημοσιεύτηκε: 7:40 μμ Δεκέμβριος 31st, 2018  


Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα διεξήχθη σήμερα έκτακτη συνάντηση, μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας, αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ με τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου. Η συνάντηση είχε ως αποκλειστικό θέμα συζήτησης το νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση.

Αρχικά οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ ανέπτυξαν τις θέσεις τους για την επιλογή των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία, με τους ίδιους όρους επιλογής που ισχύουν και για τη δημόσια εκπαίδευση. μέσω δηλαδή της διαδικασίας ΑΣΕΠ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Καθορίστηκε ο αριθμός εισακτέων στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας

Η θέση αυτή αποτελεί διαχρονικό αίτημα της Ομοσπονδίας που έχει επικυρωθεί πολλάκις από τα Συνέδριά της, ενώ είχε γίνει το 2010 αποδεκτή και από τους εκπροσώπους των σχολαρχών, οι οποίοι είχαν συμφωνήσει σε επιλογή εκπαιδευτικών για τα ιδιωτικά σχολεία σε ποσοστό 75% από τον Πίνακα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ. Ο Υπουργός Παιδείας επιφυλάχθηκε να μελετήσει τις παραμέτρους του ζητήματος και να απαντήσει στο επόμενο διάστημα.

Στη συνέχεια, αναπτύχθηκαν οι βασικές θέσεις της ΟΙΕΛΕ σχετικά με το νέο σύστημα διορισμών στη δημόσια εκπαίδευση.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πότε αναμένεται να «πετάξουμε» τις μάσκες

Αφού διευκρινίστηκαν ορισμένα ζητήματα που έθετε το σχέδιο νόμου, κατατέθηκε το επιχείρημα της αναγκαιότητας για υψηλότερη μοριοδότηση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, ενώ ταυτόχρονα σημειώθηκε ότι είναι σημαντική, κυρίως για τους νέους εκπαιδευτικούς, η αναγνώριση ακαδημαϊκών προσόντων.

Ωστόσο, εκφράστηκε η επιφύλαξή μας για την πιστοποίηση συγκεκριμένων προσόντων (πληροφορικής, ξένων γλωσσών) που συχνά γίνεται με αδιαφανείς διαδικασίες.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Εγκύκλιος: Καθορίστηκε ο αριθμός των υποψηφίων για τις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος

Καθορίστηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ...