Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 27/05/2020, 19:18


Home / HEADER-NEWS / Υποχρηματοδότηση και εγκατάλειψη από την πλευρά της Πολιτείας για τα ΣΔΕ

Υποχρηματοδότηση και εγκατάλειψη από την πλευρά της Πολιτείας για τα ΣΔΕ

Δημοσιεύτηκε: 1:32 μμ Δεκέμβριος 17th, 2018  


Για μία ακόμη χρονιά τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, βιώνουν τις συνέπειες της υποχρηματοδότησης και της εγκατάλειψης  από την πλευρά της Πολιτείας.

Τα ΣΔΕ είναι ένας καινοτόμος θεσμός δημόσιας εκπαίδευσης ενηλίκων, που ιδρύθηκε με τον Ν. 2525/97 με κύριο στόχο την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και την διευκόλυνση πρόσβασης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στην αγορά εργασίας.

Το πολύ σημαντικό έργο των σχολείων αυτών, οι εκπαιδευτικοί, οι εκπαιδευόμενοι αλλά και ο ίδιος συνολικά ο θεσμός  απαξιώνεται και ευτελίζεται τα τελευταία χρόνια μέσα από την προκλητική αδιαφορία και ολιγωρία της Πολιτείας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Εγκύκλιος για τις αποσπάσεις ΕΕΠ και ΕΒΠ

Η λειτουργία των σχολείων που έχει γίνει προβληματική τα δύο τελευταία χρόνια με  την πρόσληψη ωρομίσθιων σχεδόν στο τέλος της χρονιάς , την τραγική καθυστέρηση στις πληρωμές και τις ασφαλιστικές εισφορές των εκπαιδευτικών, φέτος οδηγείται σε αδιέξοδο με την διακοπή σχεδόν της χρηματοδότησής τους ακόμη και για τις βασικές λειτουργικές ανάγκες.

Όπως καταγγέλλουν οι Διευθυντές των ΣΔΕ της χώρας, «εδώ και ενάμιση έτος δεν έχει σταλεί καμία χρηματοδότηση για δαπάνες που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία οποιασδήποτε σχολικής μονάδας», ενώ «οι προμηθευτές δεν έχουν εξοφληθεί ακόμα για προμήθειες μέσω εθνικών πόρων που αφορούν στο σχ. έτος 2015-2016»

Η τραγική αυτή εικόνα που αντικατοπτρίζει την γκρίζα πραγματικότητα των μνημονιακών πολιτικών στην εκπαίδευση, γίνεται ακόμη πιο γκρίζα για τα συγκεκριμένα  σχολεία.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση εκπαιδευτικών Βθμιας κλάδων ΠΕ 80, ΠΕ 81, ΠΕ 82, ΠΕ 83, ΠΕ 84, ΤΕ 02.02 για υποβολή αιτήσεων απόσπασης

Η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των Διευθυντών, των εκπαιδευτικών και των εκπαιδευομένων των ΣΔΕ και απαιτεί από  τη πολιτική ηγεσία  του Υπουργείου και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ την στήριξη των σχολείων και την άμεση λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας τους.

 

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ...