Home / Featured / Τέλη Ιανουαρίου οι αιτήσεις για διορισμό στην Ειδική Αγωγή. Τι αναμένουμε για το χρόνο προσμέτρησης προϋπηρεσίας

Τέλη Ιανουαρίου οι αιτήσεις για διορισμό στην Ειδική Αγωγή. Τι αναμένουμε για το χρόνο προσμέτρησης προϋπηρεσίας

Δημοσιεύτηκε: 12:13 μμ Δεκέμβριος 29th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Τον Ιανουάριο έχουν βάλει ως στόχο στο Υπουργείο Παιδείας για τις αιτήσεις του μόνιμου διορισμού των εκπαιδευτικών.

Με δεδομένο ότι η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί Παρασκευή 4 Ιανουαρίου το σχέδιο νόμου αναμένεται να πάει στη Βουλή στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πριν φύγει ο Ιανουάριος.

Με τη ψήφιση του νομοσχεδίου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή. Αυτό αναμένεται να γίνει στα τέλη Ιανουαρίου. Για τον πρώτο μήνα του έτους, ως μήνα αιτήσεων για διορισμό, έχει κάνει λόγο και ο Υπουργός Παιδείας στις συνεντεύξεις που έδωσε πριν λίγες μέρες.

Με βάση αυτό το δεδομένο αναμένουμε να μετρήσει για το νέο σύστημα η προϋπηρεσία που έχουν προσφέρει οι αναπληρωτές μέχρι τη λήξη της προθεσμίας των αιτήσεων για διορισμό.

Αυτό προβλέπουν οι διατάξεις του άρθρου 10 «Χρόνος συνδρομής προϋποθέσεων διορισμού» του ν. 3528/2007 (ΦΕΚ 26 Α΄) που ορίζουν ότι οι υποψήφιοι υπάλληλοι πρέπει να έχουν τα προσόντα του διορισμού τόσο κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων όσο και κατά το χρόνο του διορισμού.

Σημειώνουμε ότι κάτι αντίστοιχο ισχύει τα τελευταία χρόνια με τις αιτήσεις των αναπληρωτών που μεταφέρθηκαν τον Απρίλιο και πλέον προσμετράται η προϋπηρεσία που έχει προσφερθεί μέχρι την καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων. Στην τελευταία εγκύκλιο αναπληρωτών αναφέρονταν:

Διευκρινίζεται ότι, βάσει των διατάξεων του άρθρου 10 «Χρόνος συνδρομής προϋποθέσεων διορισμού» του ν. 3528/2007 (ΦΕΚ 26 Α΄), για την κατάταξη στους πίνακες αναπληρωτών σχολικού έτους 2018-2019, θα ληφθεί υπόψη προϋπηρεσία προσφερθείσα μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων της παρούσης.

Αναμένουμε λοιπόν να ισχύσει κάτι αντίστοιχο και για τους διορισμούς.

 

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...