Home / HEADER-NEWS / Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας: Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα στα Δημόσια Σχολεία τώρα!

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας: Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα στα Δημόσια Σχολεία τώρα!

Δημοσιεύτηκε: 10:36 μμ Δεκέμβριος 11th, 2018  


Η μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία αποτελεί βασική διαχρονική διεκδίκηση του εκπαιδευτικού κινήματος. Στο επίκεντρο του αιτήματος τοποθετείται  η ποιοτική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου στα Δημόσια Σχολεία.

Η κατάργηση της διάταξης 25 μαθητές+10% (Π.Δ. 79/2017) το προηγούμενο χρονικό διάστημα αποτέλεσε θετικό βήμα, αλλά δεν καλύπτει τις θέσεις του Κλάδου μας  για το σύγχρονο δημόσιο σχολείο που θέλουμε και οραματιζόμαστε. Το εκπαιδευτικό κίνημα διαχρονικά παλεύει για:

  1 εκπαιδευτικός προς 15 μαθητές στο Νηπιαγωγείο

  1 εκπαιδευτικός προς 20 μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο.

  2 εκπαιδευτικοί προς 25 μαθητές στα μειονοτικά Δημοτικά Σχολεία.

 

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είχε δεσμευτεί για τη σταδιακή μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα -από 25 στους 22 μαθητές- κατά το σχολικό έτος 2019-2020, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει αναλάβει κάποια νομοθετική πρωτοβουλία. Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας,  απαιτεί από το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση συνολικά να πράξει αυτό που η ίδια είχε δεσμευτεί, δηλαδή τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα από το επόμενο σχολικό έτος.

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...