Home / Featured / Στις 28/12 η συζήτηση για νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Στις 28/12 η συζήτηση για νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Δημοσιεύτηκε: 12:07 μμ Δεκέμβριος 23rd, 2018  


Ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη που αφορά στη διαδικασία για τη σύναψη ΣΣΕ στον πολύπαθο χώρο των Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Το Υπουργείο Εργασίας ενημέρωσε την ΟΙΕΛΕ ότι η αίτησή της για διενέργεια συμφιλιωτικής διαδικασίας έγινε αποδεκτή.

Η διαδικασία ορίστηκε για την Παρασκευή, 28/12.

Ελπίζουμε η συμφιλιωτική αυτή διαδικασία με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της πολιτείας να ωθήσει στην τελική ευθεία το ζήτημα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης σε ένα χώρο όπου οι συνάδελφοί μας από το 2012, χρονιά όπου κατέρρευσαν οι ΣΣΕ ελέω της μνημονιακής νομοθεσίας, έχουν χάσει μέχρι και το 80% των αποδοχών τους.

Oι εργοδότες είχαν αρνηθεί να προσέλθουν σε διαπραγμάτευση

Η ΟΙΕΛΕ υποχρεώθηκε να αποστείλει αίτημα συμφιλιωτικής διαδικασίας προς το Υπουργείο Εργασίας, καθώς οι εργοδότες στο χώρο των Κέντρων Ξένων Γλωσσών (Palso, Europalso και Όμηρος) αρνήθηκαν να προσέλθουν σε διαπραγμάτευση για την υπογραφή ΣΣΕ.

Η ΟΙΕΛΕ στο τέλος Νοεμβρίου απέστειλε στους τρεις εργοδοτικούς φορείς του χώρου των Κέντρων Ξένων Γλωσσών πρόσκληση προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία με στόχο τη σύναψη συλλογικής σύμβασης.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που εργάζονται σ’ αυτούς τους φορείς ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματός τους. Η κατάρρευση των Σ.Σ.Ε. το 2012 προκάλεσε δραματική μείωση των αποδοχών τους που φθάνει μέχρι και το 80%, ιδίως δε μετά την υπογραφή της ψευδοσύμβασης με το «κίτρινο» εργατικό σωματείο και την επαίσχυντη θεσμοθέτηση της αμοιβής των 2,92 ευρώ την ώρα. Όλα αυτά συμβαίνουν, παρά το γεγονός ότι πλέον υφίσταται νομοθεσία (Ν. 4415/2016) που ρυθμίζει το βασικό πλέγμα των εργασιακών σχέσεων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, καθώς οι ρυθμίσεις του παραβιάζονται από μεγάλο αριθμό εργοδοτών.

Λόγω, λοιπόν, της άρνησης των εργοδοτικών  οργανώσεων και επειδή, μετά από 6 χρόνια εξαθλίωσης, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η υπογραφή ΣΣΕ που να καλύπτει στοιχειώδεις συνθήκες εργασίας και αμοιβής των συναδέλφων μας, η ΟΙΕΛΕ προσέφυγε στο Υπουργείο Εργασίας, αποστέλλοντας αίτημα για τη διενέργεια συμφιλιωτικής διαφοράς.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...