Home / Featured / Οι πρώτοι 219 αναπληρωτές από 3 μόλις κλάδους εκπαιδευτικών είναι απολυμένοι από ιδιωτικά σχολεία!

Οι πρώτοι 219 αναπληρωτές από 3 μόλις κλάδους εκπαιδευτικών είναι απολυμένοι από ιδιωτικά σχολεία!

Δημοσιεύτηκε: 10:03 μμ Δεκέμβριος 25th, 2018  


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (Π.Ε.Α.Δ.)

Αρ. Μητρώου Σωματείου:30492 ειδ.6283

Αρ. Διαταγής Αναγνώρισης

του Ειρηνοδικείου Αθηνών:457/14-10-2014

email:             pead2014@gmail.com.

ηλεκτρ. σελ.:   https://syllogosanapliroton.wordpress.com/ 

πληροφορίες:   Θεόδωρος Διαμάντης
Πρόεδρος Δ.Σ. Π.Ε.Α.Δ.

τηλέφωνο:         6944384600

αρ.πρωτ. 157

Αθήνα, 25-12-2018

Δελτίο Τύπου

«Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί-σύστημα διορισμών»

Κ.ΥΠΟΥΡΓΕ,

Σίγουρα στο παρόν σχέδιο νόμου που βρίσκεται ήδη στη φάση της διαβούλευσης, αυτοί που βλέπουν τον εαυτό τους σε αυτό είναι οι ιδιωτικοί απολυμένοι εκπαιδευτικοί. Σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων των επικυρωμένων πινάκων αναπληρωτών του Αυγούστου 2018, διαπιστώσαμε ότι:

 • Οι πρώτοι 111 αναπληρωτές του κλάδου ΠΕ02 (Φιλολόγων) είναι απολυμένοι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων!
 • Οι πρώτοι 57 αναπληρωτές του κλάδου ΠΕ02 (Μαθηματικών) είναι απολυμένοι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων!
 • Οι πρώτοι 51 αναπληρωτές του κλάδου ΠΕ04 (Θετικών Επιστημών) είναι απολυμένοι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων!

Επομένως αυτοί προτάσσονται απόλυτα στους υπό διαμόρφωση νέους πίνακες και διορίζονται αφήνοντας πίσω και καταϊδρωμένους τους αναπληρωτές των δημοσίων σχολείων που υπηρέτησαν επί σειρά ετών μακριά από τους τόπους συμφερόντων τους, της μόνιμης διαμονής τους, τις οικογένειες τους κ.ο.κ.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί βίωσαν αναμφισβήτητα σκληρές εργασιακές συνθήκες σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια· ήταν όμως δική τους επιλογή να παραμείνουν στον τόπο κατοικίας τους, κυρίως στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι και αυτοί παρέχουν το δημόσιο αγαθό της Παιδείας, δεν βρέθηκαν ωστόσο όπως οι περισσότεροι αναπληρωτές που απασχολήθηκαν αποκλειστικά στα δημόσια σχολεία και τα κράτησαν «όρθια» σε εποχές κρίσης.

Σε κάθε περίπτωση προσλήφθηκαν με διαφορετικούς όρους απ΄ό,τι οι αναπληρωτές του δημοσίου και απολύθηκαν.

Οι αναπληρωτές των δημοσίων σχολείων όμως δεν απολύθηκαν μία αλλά τουλάχιστον 15 φορές!

Ως εκ τούτου, η προϋπηρεσία που προσφέρθηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμφύρεται με τη δημόσια.

Πρόκειται για πασιφανή αδικία σε βάρος των αναπληρωτών που έδωσαν το «είναι» τους και στήριξαν τα δημόσια σχολεία μακριά από τις οικογένειες τους με τρομερά οικονομικά έξοδα και αντίξοες συνθήκες διαβίωσης.

Χρέος μιας ευνομούμενης και μάλιστα αριστερής πολιτείας είναι να νομοθετεί υπέρ του αδυνάτου και όχι υπέρ του ισχυρού.

Καθώς ο βασανισμένος και πολλές φορές προδομένος κόσμος της αναπλήρωσης βρίσκεται μπροστά σε ένα νομοσχέδιο που θα επηρεάσει καταλυτικά τουλάχιστον την επόμενη διετία τις ζωές μας, πρέπει να προσεχθεί κάθε παράμετρός του με κοινό παρανομαστή τη δικαιοσύνη, την ισοτιμία και το σεβασμό σε όλους όσοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στα δημόσια σχολεία.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

Διαμάντης Θεόδωρος

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Σάββας Βασίλειος


 

10 Σχόλια

 1. Ακριβώς έτσι είναι…. Δεν μπορεί να έχουμε διαδοχικές επιτυχίες στον ΑΣΕΠ κ προϋπηρεσία στα νησιά κ το σύστημα να επιλέγει τους ιδιωτικούς που επέλεξαν να αδιαφορήσουν για τους διαγωνισμούς και να βρίσκονται δίπλα στο σπίτι τους.

 2. Τόση πολύ κλάψα από εκπαιδευτικούς δεν το περίμενε κανένας.Και είναι μειωτικά για τους συντάκτες του.
  Οι προτάσεις: «…Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί βίωσαν αναμφισβήτητα σκληρές εργασιακές συνθήκες σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια…» και «Κανείς δεν αμφισβητεί ότι και αυτοί παρέχουν το δημόσιο αγαθό της Παιδείας» ακυρώνουν πλήρως το κείμενο και τις προφανείς προθέσεις των συντακτών του. Και αχρηστεύεται η παράγραφος «Χρέος μιας ευνομούμενης και μάλιστα αριστερής πολιτείας είναι να νομοθετεί υπέρ του αδυνάτου και όχι υπέρ του ισχυρού», αφού προηγουμένως ομολογείτε ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί βίωσαν σκληρές καταστάσεις κι άρα πολύθηκαν ως αδύνατοι!
  Μια στο καρφί και μια στο πέταλο κείμενο, προσπαθώντας να φανείτε ευγενικοί, προτάσσοντας τα δικά σας μικροσυνδικαλιστικα συμφέροντα. Όπως κάνουν όλοι, δηλαδή, για να μην παρεξηγούμαστε και πολύ καλά κάνουν.
  Και στο τέλος, ποια είναι η πρότασή σας; Διότι από το κείμενο δεν προκύπτει από πουθενά ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν είναι κατάλληλοι και γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχουν δικαιωθεί και νομικά. Οπότε: ποια είναι η πρότασή σας;

  • όλοι σας ιδιωτικοί και δημόσιοι, νέοι, μεσήλικες, γέροι πρέπει να δώσετε γραπτό διαγωνισμό για να διοριστείτε!!!!!!!!!!!!!!!! τόσο απλά είναι τα πράγματα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! α)προκήρυξη οργανικών θέσεων σε όλους τους κλάδους, β) γραπτός διαγωνισμός, γ) προϋπηρεσία δ)ακαδημαϊκά και κοινωνικά κριτήρια. ο Γραπτός Διαγωνισμός δίνει την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες και είναι απόλυτα Συνταγματικός τρόπος διορισμού για όλους!!!! Παρέχει τις αξίες που διέπουν μια υγιή κοινωνία , την ισονομία και την αξιοκρατία !!!! βέβαια θα πάθουν ζημιά οι συνδικαλιστές , οι πολιτικοί και συμφεροντολόγοι!!!!!!!

 3. ΝΤΡΟΠΗ να ισχυει αυτος ο παραλογισμος της αναγνωρισης της προυπηρεσιας στον ιδιωτικο τομεα για προσληψη ή διορισμο στο δημοσιο. ΝΤΡΟΠΗ η ΟΙΕΛΕ να εχει λογο για τη δημοσια εκπαιδευση και το μελλον της. ΝΤΡΟΠΗ να θυσιαζονται στο βωμο ολων αυτων οσοι αγωνιστηκαν για να υπηρετησουν τη δημοσια εκπαιδευση επιτυγχανοντας σε διαγωνισμους ΑΣΕΠ. 120 μηνες πραγματικης προυπηρεσιας εχουν μονο απολυμενοι ιδιωτικοι και μη οριζοντας το πλαφον χαμηλοτερα, ουσιαστικα αυτοι θα διοριζονται μονο στις βασικες ειδικοτητες. Γιατι αυτη η προνοια απο ολους τους νομοθετες για τη διασφαλιση των απολυμενων απο το ιδιωτικο τομεα;

  • Δεν είναι ντροπή ταυτόχρονα από τους 350 μήνες να αναγνωρίζονται οι 120 και να ήταν η αποζημίωση τους το 2010 γύρω στις 80.000 ευρώ για τον καθένα για περίπου καθηγητές και να μην έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ μέχρι σήμερα και να απέχουν ελάχιστα από τη σύνταξή τους;

   Δεν αγοράσαμε την προϋπηρεσία μας. Εργαστήκαμε. Το πόσο σκληρά, δυστυχώς το ξέρουν μόνο οι εργοδότες και οι μαθητές μας.

   Μην λέτε τόσο εύκολα τη λέξη ΝΤΡΟΠΗ, εκτός αν περιλαμβάνει όσους πρέπει να ντρέπονται…

 4. Το αγαθό της παιδείας μπορεί να το προσφέρει κανείς περισσότερο ή λιγότερο τίμια από οποιοδήποτε μετερίζι. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί είχαν πράγματι την επιλογή τους να μείνουν στον τόπο τους, το ίδιο όμως και οι αναπληρωτές να φύγουν από αυτόν. Οι αναπληρωτές κράτησαν πράγματι τα σχολεία όρθια στην κρίση, αλλά όσο και να ακούγεται κυνικό, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, μόνο και μόνο γι αυτή τη ριμάδα την προϋπηρεσία κράτησαν όρθια τα ιδιωτικά σχολεία αμισθί, ναι συνάδελφοι, αμισθί, χωρίς να πληρώνονται , για χρόνια. Οι αναπληρωτές δουλεύουν χωρίς άγχος και εκείνοι υπό τη δαμόκλεια σπάθη της συνεχούς απόλυσης, οι αναπληρωτές έχουν αξιολογητή τη συνείδησή τους και εκείνοι όλους τους από πάνω, τους συντονιστές, τους μετόχους, το διευθυντή, τους γονείς, τους μαθητές. Οι υπερωρίες τους είναι πολλές ,για γιορτές, εκδηλώσεις, ενημερώσεις και βέβαια δεν πληρώνονται για την έξτρα εργασία που προσφέρουν. Γιατί, νομίζετε, αγαπημένοι μου συνάδελφοι, ότι τα υπέμεναν όλα αυτά; για τον πενιχρό ή ανύπαρκτο μισθό; δεν θα ήταν λογικό βέβαια. Για την πολυπόθητη προϋπηρεσία, εν συνειδήσει κι αυτοί, όπως κι εμείς, κι εμείς για την προυπηρεσία τρέχουμε συνειδητά σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα στην πιο άγονη, για να τη διπλασιάσουμε. Μιλάω στον πληθυντικό, γιατί κι εγώ είμαι μια «βασανισμένη», όπως αναφέρετε, αναπληρώτρια, που απλά γνωρίζω επίσης βασανισμένους συναδέλφους που εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται στα χρόνια της κρίσης σε ιδιωτικό σχολείο.

 5. Στα ιδιωτικά υπηρέτησαν όσοι είχαν γνωστούς, αυτό είναι γνωστό τοις πάσι.
  ΑΣΕΠ δεν έδωσαν ποτέ, φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις του πίνακα και θέλοετε να τους διορίσετε πρώτους- πρώτους. Έλεος.
  Το σύστημα θα καταπέσει στα δικαστήρια.

 6. Κορινα Δαλαμπίρα

  Πραγματικά οι έχοντες ιδιωτική προϋπηρεσία καλά κάνουν κ εκμεταλλεύονται τους νόμους που υπάρχουν. Ας βρεθεί μια κυβέρνηση που δε θα χαριστεί κ να καταργήσει τα προνόμια που έχουν οι της ιδιωτικής.Αλλά το να βάζουμε κριτήρια για το ποιος ταλαιπωρήθηκε περισσότερο κ να εμφανίζονται οι μεν που δεν ξέρουν κατά που είναι η βαλίτσα τους κ πόσες ώρες πρέπει να ταξιδεύεις για να δεις την οικογένεια σου, σε αντιστοιχία με τις δυσκολίες του ιδιωτικού τομέα-που μετά απο 10 χρόνια σε άσχετες κ πιο σκληρές δουλειές απο την εκπαίδευση, πιστέψτε με γνωρίζω καλά-είναι ανεπίτρεπτο.Για τους παλιότερους υπήρχε ο ΑΣΕΠ, ας έδιναν κ να πήγαιναν ως επιτυχόντες στου βοδιού το κέρατο κ μάλιστα ωρομίσθιοι με 390 ευρώ! για τους νεότερους η επιλογή του ιδιωτικού σχολείου ήταν μονόδρομος αν ήθελαν να δουλέψουν στην εκπαίδευση. Για όλους τους παλιότερους που διάλεξαν τον λιγότερο ταλαίπωρο δρόμο ΑΣ ΣΩΠΑΣΟΥΝ τώρα που τους χαμογελά η τύχη κ ας παραδεχτούν επιτέλους οτι είναι μεγάλη αδικία να προηγούνται έναντι των υπολοίπων.Όπως κ οι ΟΑΕδίτες μπήκαν μέσα σε μια νύχτα στους πίνακες κ χάσαμε τη θέση μας ενώ πλησίαζε ο διορισμός έτσι και τώρα στις πρώτες θέσεις όλων των ειδικοτήτων μετά τις ειδικές κατηγορίες είσαστε οι έχοντες ιδιωτική προϋπηρεσία κ ξέρετε καλά τι σημαίνει αυτό.Χαρείτε το αλλά μη μας παρουσιάζεστε ως ταλαίπωροι απο τους σκληρούς εργοδότες κτλ γιατί ο σκοπός επιτεύχθηκε με τις μικρότερες απώλειες, καλύτερα σ ι γ ή.

 7. Οι εκπαιδευτικοι σε ιδιωτικα σχολεία δουλεύουν σε συνθήκες που ούτε καν φαντάζεστε. Διπλές τουλάχιστον ώρες εργασίας και υπερβολικά πολλές ευθύνες. Αν το θεωρείται αδικία στείλτε βιογραφικό και σταμάτηστε να νιώθετε αδικημένοι με ότι δεν σας συμφέρει. Grow up

 8. ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ

  ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΩΣΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ!ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.ΠΑΙΔΙΑ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ, ΒΥΣΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ,,,ΝΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΗΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ…

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ένταξη του μαθήματος της κολύμβησης στο ΕΣΠΑ

Εγκρίθηκε από την Υπουργό κ. Νίκη Κεραμέως και την αρμόδια Υφυπουργό κ. ...