Τελευταία Νέα

Σάββατο, 19/06/2021, 01:15


Home / Featured / Προσπαθούν να ανεβάσουν το πλαφόν προϋπηρεσίας;

Προσπαθούν να ανεβάσουν το πλαφόν προϋπηρεσίας;

Δημοσιεύτηκε: 4:35 μμ Δεκέμβριος 15th, 2018  


Στα 7 χρόνια φαίνεται να διαμορφώνεται με τα έως τώρα δεδομένα το πλαφόν της προϋπηρεσίας για τους διορισμούς εκπαιδευτικών αν και δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου κάνει λόγο για πιθανότητα αύξησης του ορίου αυτού. Χαρακτηριστικά αναφέρεται:

Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά μέχρι τώρα, το υπουργείο Παιδείας θα κινηθεί σε τρεις άξονες για τον διορισμό των εκπαιδευτικών του εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού:
– Προϋπηρεσία: Πληροφορίες λένε θα τεθεί πλαφόν 7 χρόνων, με πιθανότητα αύξησης των μηνών.

– Ακαδημαϊκά προσόντα: Θα προσμετρηθούν πτυχία, μεταπτυχιακά, σεμινάρια και άλλες δραστηριότητες των εκπαιδευτικών.

– Κοινωνικά κριτήρια: Ειδική προσμέτρηση επιπλέον της εξισορρόπησης μεταξύ προϋπηρεσίας και ακαδημαϊκών προσόντων θα υπάρξει για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Με ταυτότητες στις Πανελλαδικές οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ και χωρίς των ΓΕΛ

Τα παραπάνω αποτελούν τη βάση για να γίνει η διαδικασία επιλογής και πρόσληψης βάσει κριτηρίων μέσω ΑΣΕΠ. Ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ έχει φύγει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων εδώ και καιρό κι άλλωστε αποτελούσε και θέση του ΣΥΡΙΖΑ και ως αντιπολίτευση να καταργηθεί.

Το «αγκάθι» όμως που προκαλεί τις τριβές και θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για υπουργείο και εκπαιδευτικό προσωπικό είναι η διαχείριση της προϋπηρεσίας από την πολιτική ηγεσία. Το ενδιαφέρον είναι ότι και οι ομοσπονδίες είναι διχασμένες για το σύστημα διορισμού.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τα μέτρα που ισχύουν για ΑΕΙ, Φροντιστήρια, ΚΞΓ, εκδηλώσεις αποφοίτησης μαθητών και ορκωμοσίας φοιτητών

Τουλάχιστον 10 χρόνια έχουν περάσει από τους τελευταίους διορισμούς εκπαιδευτικών και το μεγαλύτερο μέρος αυτών που θα υποβάλουν τα χαρτιά τους στο ΑΣΕΠ εντάσσονται στην κατηγορία των επτά χρόνων, ενώ υπάρχουν και πολλοί που είναι στη θέση του αναπληρωτή ακόμα και 15 χρόνια.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, γίνονται προσπάθειες να ανέβει το πλαφόν της προϋπηρεσίας ώστε να ευνοηθούν περισσότεροι εκπαιδευτικοί, χωρίς όμως να μπορεί ακόμα να έχει κλειδώσει αυτή η απόφαση.

Αναλυτικά το δημοσίευμα ΕΔΩ

πηγή: Ελεύθερος Τύπος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πανελλήνιες 2021: Το πρόγραμμα εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των Eιδικών ...