Home / HEADER-NEWS / Πρόσκληση σε Ημερίδα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας για τα εκπαιδευτικά σενάρια «ΠΡΩΤΕΑΣ

Πρόσκληση σε Ημερίδα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας για τα εκπαιδευτικά σενάρια «ΠΡΩΤΕΑΣ

Δημοσιεύτηκε: 1:36 μμ Δεκέμβριος 13th, 2018  


Το ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ προσκαλεί τους διδάσκοντες τα γλωσσικά μαθήματα στην Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σε επιμορφωτική ημερίδα, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 15:00 – 18:00, στην αίθουσα «Γαλάτεια Σαράντη» του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι).

Ο ΠΡΩΤΕΑΣ, ένα σύνολο 2000 σεναρίων για τα γλωσσικά μαθήματα Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, εκπονήθηκε στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας από δεκάδες εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ήδη βρίσκεται στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Τα σενάρια του ΠΡΩΤΕΑ αξιοποιούν τρία στοιχεία: τη δεδομένη ύλη του σχολικού βιβλίου (είτε  ατόφια είτε όπως εμπλουτίστηκε ψηφιακά στο Κ.Ε.Γ.), τις δυνατότητες των Νέων Τεχνολογιών (όλους τους ψηφιακούς πόρους που εκπονήθηκαν στο Κ.Ε.Γ. και  την ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ (www.greek-language.gr) και τις ΨΗΦΙΔΕΣ (www.greek-language.gr/digitalResources/index.html).

Ο ΠΡΩΤΕΑΣ είναι ήδη αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Κ.Ε.Γ. (www.greek-language.gr/greekLang/index.html) καθώς και στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και συγκεντρώνει το έντονο ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών, προκαλώντας γόνιμες ζυμώσεις.  Αυτός ακριβώς είναι ο στόχος της συνάντησης αυτής, στην οποία θα παρουσιαστούν προς συζήτηση και διερεύνηση πολύ συγκεκριμένες προτάσεις συνεργατών του ΚΕΓ για συμπτυγμένη εφαρμογή και μεταποίηση των αναλυτικών σεναρίων του ΠΡΩΤΕΑ, με τρόπο που θα απελευθερώνει τη δημιουργικότητα εκπαιδευόντων και εκπαιδευομένων.

Οι εισηγήσεις:

  • Ι.Ν. Καζάζης: «Η δια του ανασχεδιασμού των σεναρίων δεύτερη ζωή του ΠΡΩΤΕΑ»
  • Βασιλειάδης Βασίλης: «Το μάθημα της λογοτεχνίας σε πληθυντικό αριθμό»
  • Πόλκας Λάμπρος: «Διαλογικότητα των Λόγων στην εκπαιδευτική πραγματικότητα και στα σενάρια του ‘Πρωτέα’ για τα Αρχαία Ελληνικά».
  • Ειρήνη Τζοβλά: «Από την εφαρμογή στη δημιουργική ανατροπή των σεναρίων   στο δημοτικό».
  • Δ. Κουτσογιάννης : «‘Ο Πρωτέας’ και τα σενάρια ως διδακτικοί πόροι».

Στο τέλος  της συνάντησης θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...