Home / Featured / Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη και στο ΣτΕ προειδοποιούν οι Τρίτεκνοι

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη και στο ΣτΕ προειδοποιούν οι Τρίτεκνοι

Δημοσιεύτηκε: 7:42 μμ Δεκέμβριος 28th, 2018  


Η ΟΠΟΤΤΕ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για το νέο σύστημα διορισμού – προσλήψεων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Για πρώτη φορά στα χρονικά της εκπαίδευσης, οι τρίτεκνες οικογένειες εξοστρακίζονται από τη διεκδίκηση θέσεων στην δημόσια εκπαίδευση είτε ως αναπληρωτές είτε ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Το Υπουργείο αφανίζει την τριτεκνία από ειδική κατηγορία ενάντια στο Σύνταγμα της χώρας.

Τα 6 μόρια που δίνονται στους τρίτεκνους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς αποτελούν απαξίωση και εξευτελισμό της ανθρώπινης ζωής.

Γι αυτό απαιτούμε την αλλαγή των κοινωνικών κριτηρίων του νομοσχεδίου και ,παράλληλα, την αναλογική εφαρμογή της ποσόστωσης όπως ισχύει στο άρθρο 25 του νόμου 4440/2016.

Επανειλημμένως έχουμε αποστείλει επιστολές για συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου, ωστόσο δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί καμία μέχρι σήμερα.

Διαμηνύουμε ότι η μη συμμόρφωση του νέου συστήματος διορισμού-προσλήψεων προς το Σύνταγμα, οδηγεί σε μονόδρομο την προσφυγή στη δικαιοσύνη και στο ΣτΕ.

Σ’ αυτή τη κρίσιμη στιγμή, καλούμε τους τρίτεκνους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς να συσπειρωθούν γύρω από την Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδος, καθώς αναμένονται δράσεις και κινητοποιήσεις.


 

22 Σχόλια

  1. Εκπαιδευτικός

    Θα τα πούμε στα δικαστήρια, τέρμα τα ειδικά προνόμια με βάση τον αριθμό των παιδιων! Όλοι έχουν δικαίωμα στην εργασία και τους το καταπατάτε…

    • ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙΣ

      Όποτε θες πάμε στα δικαστήρια ρε να δούμε ποιος θα δικαιωθεί εσύ και ο διορισμός σου ή τα κίνητρα για την υπογεννητικότητα της Ελλάδας.. ΜΑΣ ΖΑΛΙΣΕΣ με την παρτυ σου

      • Εκπαιδευτικός

        Σιγά τα κίνητρα για την υπογεννητικότητα… Τα «ρε» να τα αφήσεις για όταν μιλάς με τα παιδιά σου! Όσο για το «πάρτυ» τι να πω….Μάλλον το πάρτυ τελείωσε για την πάρτη σας! Αυτή τη φορά μέχρι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια θα φτάσουμε σας αρέσει δε σας αρέσει!

  2. ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ

    ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙΣ…ΑΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ…Η ΒΟΛΕΨΗ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ…ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ..ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΙΣ..ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ Ή ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ Ή ΔΥΟ…

  3. Οι θέσεις με ποσόστωση για τις ειδικές κατηγορίες είναι ΕΠΙΠΛΕΟΝ των θέσεων της προκήρυξης. Δηλαδη, στις 15000 θέσεις εκπαιδευτικών θα πρέπει να είναι ΕΠΙΠΛΕΟΝ 15% θέσεις πολυτέκνων, 10% θέσεις τριτέκνων και 15% θέσεις ΑμεΑ. Έτσι, δεν χάνει τη θέση του κανένας που δεν ανήκει στις εν λόγω κατηγορίες.

    Οι πολυμελείς οικογένειες προστατεύονται από το νόμο, και λόγω του έντονου δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

    • Εκπαιδευτικός

      Στους πίνακες αναπληρωτών που προτάσσονταν έτρωγαν τις θέσεις των άλλων. Εσείς κάνατε παιδιά να μεριμνήσει οι πολιτεία να κάνουν και οι νέοι!

  4. Τόσα χρόνια που ρημάξατε τους επιτυχόντες και μοστράρετε στους πίνακες δε σας φτάνειι; Έδωσε κανείς από εσάς ΑΣΕΠ κι αν έδωσε τι έγραψε; Έλεος πια.

  5. Μην απαντάτε γενικόλογα και βάζετε έτσι εύκολα ταμπέλες…Χρόνια τώρα…αναπληρωτρια τριτεκνη(ΠΕ 70)…Τρέχουμε από τη μια ακρη της Ελλάδας στην άλλη…σέρνοντας από πίσω μας τρία παιδιά…(για να μην παρανοηθω…θεωρώ ότι ΠΡΈΠΕΙ να υπάρχει ουσιαστική μοριοδότηση από το πρώτο παιδί κλιμακωτά). Δε σημαίνει ότι πήραμε τη θέση άλλων ή παραγκωνισαμε ανθρώπους με προσόντα..Με πτυχίο ‘Αριστα’ το 2011 δε μας δόθηκε ποτέ η δυνατότητα να δώσουμε ΑΣΕΠ και υπήρξαμε χρόνια άνεργοι λόγω της άτυπης επετηρίδας…Τα 2 μόρια λοιπόν για κάθε παιδί είναι εξευτελισμός και σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με τους νόμους του κράτους. ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ

  6. Κάποιοι σχολιαστές του διαδικτύου προσπαθούν πράγματι να διαμορφώσουν μια στρεβλή εικόνα εναντίον συναδέλφων τους με τα ίδια ακριβώς πτυχία με εκείνους, με την ίδια επαγγελματική ιδιότητα και με μόνη διαφορά ότι είναι γονείς τριών τέκνων. Το να είναι, λοιπόν, κάποιος γονέας τριών τέκνων, αγαπητοί συνάδελφοι, δε σημαίνει ότι δεν είναι καλός στη δουλειά του ή στερείται ακαδημαϊκών προσόντων. Σας πληροφορώ, λοιπόν, ότι πολλοί τρίτεκνοι και κάτοχοι μεταπτυχιακών είναι και πολλάκις επιτυχόντες σε διαγωνισμούς του Ασεπ. Άρα, καλό θα ήταν κάποιοι συνάδελφοι να αποφεύγετε τις φασίζουσες γενικεύσεις σας. Πώς θα σας φαίνονταν άραγε όσοι είσαστε άτεκνοι, είτε από επιλογή είτε δυστυχώς για άλλους λόγους να σας χαρακτήριζαν οι έχοντες τέκνα συνάδελφοι σας ακατάλληλους για εκπαιδευτικούς, γιατί οι ίδιοι δεν έχετε τέκνα και δε μπορείτε συνεπώς να έχετε προς τα παιδιά τις ίδιες ευαισθησίες και την ίδια αγάπη με εκείνους. Γελοία θέση σαφώς…όσο όμως γελοία είναι και τα σχόλια που διαβάζω κατά των τριτέκνων. Υποτιμώντας συναδέλφους, ενδεχομένως και γονείς μαθητών σας…απλώς γελοιοποιήστε. Δε βλέπω να ασχολείστε με τόσο μένος κατά των αντισυνταγματικών αποκτημένων προϋπηρεσιών τόσα χρόνια ή για την ολοφάνερη πριμοδότηση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών από το νέο σύστημα. Ξυπνήστε μερικοί, επιτέλους, γιατί σε λίγα χρόνια θα είστε άνεργοι λόγω της υπογεννητικότητας και μόνο. Καλή σας χρονιά και αλλάξτε μυαλά!!!

    • Εκπαιδευτικός

      Έξυπξη τακτική να θες να μας στρέψει απέναντι στους άλλους συναδέλφους μας! Δε σου σας είπε κανένας ότι είστε ανίκανοι (που κάποιοι σίγουρα είστε…) αλλά ότι με το ποσοστό 20% τρώτε τιε θέσεις κάποιων άλλων με περισσότερα μόρια που δε σας χρωστάνε τίποτα….Όσο για το δημογραφικό αφήστε πια αυτή την καραμέλα και χρησιμοποιήστε κανένα άλλο επιχείρημα. Είδαμε πόσο βοηθήθηκε το δημοργαφικό με τους τρίτεκνους πολύτεκνους. Θέλετε να μπείτε στο δημόσιο εσείς και τα παιδιά σας και δε σας νοιάζει τίποτα…Όχι κυρία μου δε θα γίνει το χατίρι, τα πράγματα έχουν αλλάξει, καιρός να το πάρετε χαμπάρι…

      • Αγαπητέ/ή «εκπαιδευτικός» κατ΄αρχάς καλή χρονιά και να μάθεις το 2019 καλύτερη ορθογραφία ως εκπαιδευτικός δε γίνεται να γράφεις π.χ. οι πολιτεία. Η προσωπική μου θέση είναι καμιά ποσόστωση και σε κανέναν. Να ακολουθηθεί το σύνταγμα και μόνο, να προσμετρηθεί η δημόσια προϋπηρεσία και σαφώς τα όποια ακαδημαϊκά προσόντα έχει ο καθένας, αρκεί να μην είναι από συγκεκριμένα πανεπιστήμια της Ιταλίας και της Βουλγαρίας αγορασμένα με ταχείες διαδικασίες, γιατί είναι θλιβερό και για εμένα να μου εξισώνει το διετές μεταπτυχιακό μου από ελληνικό πανεπιστήμιο με ένα τέτοιο. Επίσης, συνάδελφε, εγώ δε κάνω χαρακτηρισμούς π.χ. είστε ανίκανοι, ούτε επικίνδυνες γενικεύσεις. Αντίθετα, προσπαθώ να σου πω ότι όσο καταφεύγεις σε αυτά τα επιχειρήματα απλώς ρίχνεις το επίπεδο και είναι κρίμα. Σταμάτα να τσουβαλιάζεις! Υπάρχουν και γονείς τριών παιδιών που δε μπήκαν με ποσοστώσεις στους πίνακες, αλλά μετά από γραπτούς διαγωνισμούς…αυτό τόσο καιρό εσύ δε το έχεις πάρει χαμπάρι.

        • Εκπαιδευτικός

          Ο τρόπος που γράφεις σε χαρακτηρίζει και δε θα μου κάνεις εσύ μάθημα ορθογραφίας.
          Καταλαβαίνω ότι είναι σκληρό να αποδεχτεί κάποιος ότι οι καιροί έχουν αλλάξει και χάνει τα προνόμια που, κακώς φυσικά, είχε αποκτήσει. Η αλαζονεία σας και η απληστία σας ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό που οδηγήθηκαν τα πράγματα εκεί.
          Αν όντως έχεις ακαδημαικα και είσαι άξια δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα…

  7. Αμαλία Μούζου

    Να μαζευτούμε όλοι οι άγαμοι κ οι άτεκνοι να δείτε τι ωραία προσφυγή θα κάνουμε στο ΣτΕ!!! Πού καταπατάτε το Σύνταγμα…ίσοι είμαστε όλοι θέλετε δε θέλετε.Υπάρχουν κ ευρωπαϊκά δικαστήρια ξέρετε

    • Το Ελληνικό Σύνταγμα ορίζει το ελληνικό κράτος ως “κοινωνικό” κράτος . Επίσης περιλαμβάνει στα θεμελιώδη του άρθρα την προστασία της οικογένειας (τρίτεκνους και πολύτεκνους). Και πριν βιαστεί κάποιος να αντιπροτείνει τη συνταγματική προστασία της ισότητας, να πω ότι αυτές οι συνταγματικές προβλέψεις (κοινωνικής πρόνοιας, προστασία οικογένειας) έχουν τεθεί ΠΑΡΑ την προστασία της ισότητας, δηλαδή: επειδή είναι πολύ σημαντικό η κοινωνία να προστατεύει αδύναμα μέλη της, αυτά θα πρέπει να μπορούν να απολαύσουν κάτι επιπλέον του ίσου, επειδή είναι πολύ σημαντική επιδίωξη το κράτος αυτό να έχει πληθυσμό για να είναι κράτος, οι οικογένειες που φέρουν μεγαλύτερο βάρος στην εξυπηρέτηση της επιδίωξης αυτής θα πρέπει να μπορούν να απολαύσουν κάτι επιπλέον του ίσου.

      • Εκπαιδευτικός

        Δηλαδή μας λες ότι το Σύνταγμα ως «οικογένεια» εννοεί μόνο την τρίτεκνη και την πολύτεκνη οικογένεια. Οι άλλοι που έχουν 1 ή 2 παιδιά δεν έχουν δικαιώματα, δεν προσφέρουν στο κράτος, τα παιδιά τους δεν θεωρούνται αδύναμα μέλη που δικαιούνται προστασίας και είναι υποχρεωμένη να πληρώνουν μόνο εισφορές αλληλεγγύης και ποσά υπέρ των πολυτέκνων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
        Ωραία τα μεταφράζετε όλα όπως σας συμφέρει. Το Σύνταγμα δε μιλάει ούτε για ποσοστά ούτε για απόλυτη πρόταξη στους πίνακες αναπληρωτών. Αυτά ήταν στρεβλώσεις που έγιναν μετά από πιέσεις! Και όλα θα έρθουν σε ισορροπία εν καιρώ αλλιώς παίρνουμε το 1 και τα 2 παιδιά μας στο εξωτερικό και θα δούμε σε ποιον θα κάνουμε μάθημα και ποιος θα σας πληρώνει τα επιδόματα!

        • Εκπαιδευτικός

          Επίσης, να σου θυμίσω ότι οι άνθρωποι έκαναν περισσότερα παιδιά (4+) όταν δεν ίσχυαν όλες αυτές οι ποσοστώσεις, οι διευκολύνσεις, τα επιδόματα και οι θέσεις στο δημόσιο. Τώρα που ισχύουν όλα αυτά απλά έχουμε υπογεννητικότητα!
          Και κάτι άλλο, επειδή το δημόσιο και τα χρήματα που σας προσφέρει δεν είναι ένα βαρέλι χωρίς πάτο αλλά τα στερεί ή τα παίρνει απευθείας από τους συμπολίτες σας, καλό είναι να φέρεστε με περισσότερη ευγένεια και λιγότερη αλαζονεία σ’ αυτούς που σας βοηθούν να ζείτε τα παιδιά σας εις βάρος των δικών τους παιδιών!

  8. Αγανακτισμενη

    Οταν κανετε παιδια ολοι εσεις που διατυπωνετε αποψη τοσο «αξιοκρατικη κ δημοκρατικη» περι ισοτητας, τοτε θα καταλαβετε καλα πως ειναι καθε χρονο να αλλαζουν σχολειο τα παιδια σου κ να μην μπορεις να τα βοηθησεις να προσαρμοστουν γιατι καλα καλα ουτε εσυ ο ιδιος δεν μπορεις να ζεις σαν το νομα κ να διαχειριστεις τετοιες αλλαγες. Να εχεις ενα σπιτι καπου κ να ζεις σε νοικι καπου σλλου (διπλα εξοδα) να μην εχεις βαση πουθενα αλλα ουτε τα παιδια να μη νιωθουν οτι ανηκουν καπου γιατι συνεχεια αλλαζουν πολη. Και ναι, κ Ασεπ δωσαμε κ περασαμε κ μεταπτυχιακα καναμε κ παιδια κ ολα. Με τι αποτελεσμα; Να ερχεται ο καθενας κ να λεει «σιγα δεν εκανες κ τιποτα για να ζητας ειδικη μεταχειρηση» . Λοιπον καντε παιδια για να δειτε τι εστι βερικοκο κ μετα τα λεμε.

    • Εκπαιδευτικός

      Επειδή ακριβώς έχουμε παιδιά γι’ αυτό δεν θεωρούμε τα παιδιά των άλλων καλύτερα από τα δικά μας! Αυτές τις ταλαιπωρίες που περιγράφεις τις ζούμε όλοι μας. Και ναι, τα παιδιά τα κάνεις για άλλους λόγους και δεν δικαιούσαι να ζητάς ειδική μεταχείριση από τους άλλους!
      Και με το παλιό σύστημα ήσασταν ευνοημένοι και με το νέο μια χαρά είναι τα μόρια που παίρνετε. Τι άλλο θέλετε πια;;;

      • Τα παιδιά τα κάνουμε από αγάπη όχι για να διοριστούμε. Ειδικά στη σημερινή εποχή που τα παιδιά αποτελούν τεκμήριο διαβίωσης και υπερφορολογούνται θέλει κότσια το πράγμα… Την παροιμία » όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια» την έχεις ακουστά εκπαιδευτικέ; Α, και μια συμβουλή: άλλαξε ψευδώνυμο. Η προσωνυμία που χρησιμοποιείς είναι ανακόλουθη με το προφίλ που βγάζεις.

        • Εκπαιδευτικός

          Καθόλου δε με νοιάζει γιατί έκανες παιδιά αλλά δε θα τα χρησιμοποιήσεις για να βγεις μπροστά μου! Αρκετά μόρια πήρατε τόσα χρόνια, καιρός για κανένα μεταπτυχιακό…

          • Μπροστά σου θα με βρεις ούτως ή άλλως όχι μόνο λόγω παιδιών, αλλά & όλων των άλλων τυπικών προσόντων που προστάζει το νέο σύστημα. Βλέπεις, & μία πολύτεκνη μπορεί να ‘ναι όσο «επιστήμονας» είσαι & συ. Το ζητούμενο είναι να μη βρεθούν μπροστά σε μαθητές & μέσα σε τάξεις κάτι δυνάμει δημοσιοθεσήτες που αυτοπροσδιορίζονται ως «Εκπαιδευτικοί» σαν και του λόγου σου, με κανιβαλιστικές τάσεις απέναντι σε συναδέλφους & χωρίς καμία παιδαγωγική ευαισθησία.

  9. ΝΟΜΊΖΩ ΌΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΜΕ ΌΤΙ ΚΎΡΙΟΣ ΣΤΌΧΟΣ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ Ή ΚΆΛΥΨΗ ΚΕΝΏΝ ΣΤΗΝ ΠΟΝΕΜΈΝΗ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΉ..Ο ΣΤΌΧΟΣ ΕΊΝΑΙ Ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΣΤΡΑΤΟΎ ΨΗΦΟΦΌΡΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΊΩΣ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΊΝΕΙ ΣΥΝΆΔΕΛΦΟΙ..ΔΙΑΊΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΊΛΕΥΕ..

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...