Home / Featured / Προκλητική η παράλειψη της μοριοδότησης του γραπτού ΑΣΕΠ

Προκλητική η παράλειψη της μοριοδότησης του γραπτού ΑΣΕΠ

Δημοσιεύτηκε: 3:53 μμ Δεκέμβριος 29th, 2018  


Η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών με επιτυχία ΑΣΕΠ, ο σύλλογος που το πρόσφατο κείμενο διαμαρτυρίας του συγκέντρωσε πάνω από 2200 υπογραφές, εκφράζει την πιο μεγάλη του απογοήτευση για την προκλητική παράλειψη της μοριοδότησης του γραπτού ΑΣΕΠ από τα πολυάριθμα κριτήρια του νέου συστήματος διορισμών.

Με βάση και την εικόνα των πρώτων ημερών, όσον αφορά τα μηνύματα που δημοσιεύονται στη διαβούλευση, γίνεται για μία ακόμα φορά ιδιαιτέρως σαφές πως νέο σύστημα δίχως τα μόρια ΑΣΕΠ από τη μία θα αναπαράγει για εκατοντάδες εκπαιδευτικούς ένα διαρκές αίσθημα αδικίας κι από την άλλη θα δημιουργεί και ποικίλες παράλληλες στρεβλώσεις.

Μία από αυτές είναι κι η πρόταξη των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, οι οποίοι σωρευτικά φαίνεται να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στους πίνακες των πολυπληθέστερων κλάδων εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αν η δημιουργία ενός νέου συστήματος, που ως στόχο έχει να φέρει στη βάση της δικαιοσύνης και της αξιοκρατίας «την ειρήνη» στην εκπαίδευση, γεννά τέτοια παράξενα αποτελέσματα, τότε μάλλον κάποιο σφάλμα έχει διαπραχθεί από αυτούς που συνέλαβαν το παρόν σχέδιο και το παρουσιάζουν ως μία νέα μέρα για την εκπαίδευση.

Φανταζόμαστε πως δεν χρειάζεται να δημοσιευτούν επιστημονικές μονογραφίες για να καταστεί αντιληπτό πως οι εκπαιδευτικοί που πέτυχαν σε διαδοχικούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ θα ήταν το ηθικό, το λογικό και το δίκαιο να προτάσσονται σε σχέση με αυτούς που δεν ακολούθησαν την δύσκολη παραπάνω ατραπό. Επίσης, καθώς οι αναπληρωτές με επιτυχίες ΑΣΕΠ ήταν εκείνοι που κατά κόρον υπηρέτησαν και στελέχωσαν για χρόνια τα σχολεία των πιο απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, αυτό που κάποιος εύλογα θα περίμενε θα ήταν για ακόμα ένα λόγο να αναγνωρίζεται η προσφορά τους.  Αντίθετα, όμως, οι συμπαθείς κατά τα άλλα συνάδελφοί που επέλεξαν να μη συμμετέχουν σε κανένα διαγωνισμό ΑΣΕΠ και για τους δικούς τους σεβαστούς λόγους να μην απομακρυνθούν από τον τόπο των συμφερόντων τους, ακριβώς αυτοί φαίνονται να ευνοούνται από το νέο σύστημα.

Αυτό που εμείς λοιπόν, πιστεύουμε, και το καταθέτουμε στον διάλογο με αφορμή και την πρόσφατη έναρξη της διαβούλευσης, είναι πως ποτέ δεν θα δημιουργηθεί ένα δίκαιο νέο σύστημα διορισμών, αν κάθε εκπαιδευτικός όχι απλώς «δεν βλέπει τον εαυτό του μέσα σε αυτό», αλλά κατά κύριο λόγο «δεν βλέπει και τους άλλους να έχουν την θέση που τους αξίζει μέσα σε αυτό».

Η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών με επιτυχία ΑΣΕΠ στο όνομα όλων αυτών που  ζητούν ένα δίκαιο νέο σύστημα διορισμών, το οποίο θα αναγνωρίζει ισομερώς τους κόπους και τις θυσίες που έκανε κάθε εκπαιδευτικός, εύχεται σε όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο υγεία και δύναμη στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει ο καθένας από οποιαδήποτε θέση υπηρετεί.


 

13 Σχόλια

  1. Νταξει οκ τα πατε , παμε παρακάτω

    • ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕ ΛΕΙΣ ΜΑΓΚΑ ΕΙΤΕ ΔΕ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ,ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ,ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΣΕΠΙΤΕΣ.ΓΚΕΓΚΕ

    • Να τονιστεί προς όλους με μεγάλα γράμματα πως θα κινηθούμε δικαστικά αμέσα!!!
      Μίλησα με μεγαλοδικηγορο των Αθηνών με επιτυχίες σε θέματα διορισμών εκπαιδευτικών τα τελευταία πέτρινα χρόνια Κ με διαβεβαίωσε πως οι πιθανότητες μας να δικαιωθούμε οι έχοντες επιτυχία σε γραπτό ΑΣΕΠ είναι σχεδόν βέβαιες σύμφωνα με το ΣΤΕ.

  2. Είναι ντροπή να μη μοριοδοτείται ο ΑΣΕΠ. Πρέπει η επιτυχία να είναι εκ των ων ουκ άνευ για τους διορισμούς και για την αναπλήρωση, σύμφωνα με την 527/2015.

  3. ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ! ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΤΡΟΠΗ! ΟΙ ΜΟΧΘΟΙ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΣΩΝ ΕΤΩΝ ΝΑ ΠΕΤΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΧΩΡΙΣ ΣΟΒΑΡΗ ΠΕΡΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

  4. Όταν δε γνωρίζεις τη νομοθεσία, γράφεις ό,τι θέλεις…
    Δεν σας τα είπαν οι δικηγόροι σας;

  5. Ελένη Κωνσταντίνου

    Είναι, πραγματικά, τραγικό πως υπάρχουν άνθρωποι που πέτυχαν τρεις φορές σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και έχουν και αναπηρίες και θα μείνουν εκτός. Δεν είναι δυνατόν να ακυρ ώνεται ο αγώνας τόσων χρόνων εν μια νυκτί για να εξυπηρετηθούν μικροκομματικά συμφέροντα. Όσοι πλήρωσαν την κρίση και σιώπησαν όλα αυτά τα χρόνια ,επειδή η χώρα περνούσε ένα δύσκολο κανάλι, γιατί όλα τα σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά, θα είναι τα μεγάλα θύματα!

  6. Αυτό με τους ιδιωτικούς δεν μπορεί να το δεχτεί κάνεις…

  7. Εκπαιδευτικός

    Μέχρι πότε θέλετε να κρατήσετε τα μόρια Ασεπ; Μέχρι τον αιώνα τον άπαντα; Σε μοριοδοτικό σύστημα δε μπορεί να μετράνε τέτοια μόρια. Το αστείο είναι ότι θέλετε τα μόρια αλλά όχι να ξαναδώσετε γραπτό διαγωνισμό. Μονά ζυγά δικά σας δηλαδή!

    • Θες δε θες τα πραγματα είναι απλά. Αν δεν προταξεις τους επιτυχόντες ΑΣΕΠ ειναι σαν να λες ότι προτιμάς να διορισεις τους ιδιωτικούς. Κι αυτό είναι σκάνδαλο φίλε μου.

    • Διάλεξε όποιον τομέα κρίνεις τον εαυτό σου ισχυρό και πρόταξέ τον να διαγωνιστούμε και σε αυτόν.
      Γνωστικό,Παιδαγωγικά,Διδακτική και ότι άλλο επιθυμείτε.Ίδιοι κανόνες σε όλους.Πάντα θα δίνουμε εμείς ΑΣΕΠ,δεν κατάλαβες καλά…

  8. Ο γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ ήταν ο μόνος αδιάβλητος, αντικειμενικός τρόπος διορισμού, χωρίς να παίζουν ρόλο η… ημερομηνία ορκωμοσίας, το ποιος νομός θα στείλει νωρίτερα τα χαρτιά για επετηρίδα, η εσωτερική πληροφόρηση για το τί θέσεις θα βγουν σε γειτονικούς νομούς και το ποιος θ’ απαντήσει πιο γρήγορα στο τηλεφώνημα για να προσληφθεί ως αναπληρωτής και φυσικά χωρίς καμμία επαφή με κωματικά* γραφεία. Είναι πραγματικά απαράδεκτο το ότι καταλιμπάνεται και ότι συναινούν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση στην εγκατάλειψή του ως συστήματος διορισμών.

    * Σκόπιμος η ανορθογραφία.

  9. O γραπτός ΑΣΕΠ είναι το δικαιότερο σύστημα και να μην εθελοτυφλούμε. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης η κατάργηση ή η επαναφορά του. Αλλά που ν΄αφήσουν οι …μεγαλοσυνδικαλιστές μας;

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...