Home / HEADER-NEWS / Όνειρα Ζάεφ για διδασκαλία της «Μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα. Απάντηση από Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ

Όνειρα Ζάεφ για διδασκαλία της «Μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα. Απάντηση από Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ

Δημοσιεύτηκε: 6:57 μμ Δεκέμβριος 3rd, 2018  


Σύμφωνα με την εφημερίδα Vecer, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός επεσήμανε πως ειδικά για τους “Μακεδόνες” του Αιγαίου, δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτε τα τελευταία 27 χρόνια -από την ανεξαρτησία της “Μακεδονίας”- και ότι με τη συμφωνία υπάρχει η πιθανότητα η “μακεδονική” γλώσσα να διδάσκεται στη χώρα μας.

Για δυνατότητα διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα φέρεται να έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της ΠΔΓΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας το Σάββατο στο κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας και απαντώντας σε επικρίσεις από την πλευρά του VMRO, ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών επί της ουσίας προκύπτει ένα νέο κράτος, χωρίς ιστορικό παρελθόν, ο Ζάεφ αντέτεινε ότι με τη διμερή συμφωνία δίνεται η δυνατότητα η «μακεδονική» γλώσσα να διδαχθεί στην Ελλάδα.

Για τους «Μακεδόνες» στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία δεν έγινε σχεδόν τίποτα τα τελευταία 27 χρόνια, φέρεται να ανέφερε ο Ζάεφ σύμφωνα με τον ιστότοπο Βιέτσερ. Τώρα υπάρχει η δυνατότητα τα «μακεδονικά να διδάσκονται στην Ελλάδα».

Σημειώνεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζει «μακεδονική γλώσσα», ξεκαθαρίζοντας ότι ανήκει στη σλαβική οικογένεια και δεν έχει σχέση με την αρχαία Ελλάδα.

Εξάλλου ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είχε υποστηρίξει ότι η «μακεδονική γλώσσα» είχε αναγνωριστεί από την Ελλάδα ήδη από το 1977, στην διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τα τοπωνύμια που έλαβε χώρα στην Αθήνα.

H NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

«Η Νέα Δημοκρατία είχε εγκαίρως προειδοποιήσει ότι η επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών ενθαρρύνει αντί να εξαλείφει τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων και δυστυχώς δικαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο.

Οι δηλώσεις Ζάεφ για τη δυνατότητα διδασκαλίας της δήθεν μακεδονικής γλώσσας στην χώρα μας προκαλούν όλους τους Έλληνες», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και επισημαίνει:

«Και γι’ αυτό εξίσου προκλητική είναι και η αφωνία του πρωθυπουργού και υπουργού των εξωτερικών κ. Τσίπρα».

ΤΟ ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ

Με αιχμές προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σχολίασε η Φώφη Γεννηματά τις νέες δηλώσεις του πρωθυπουργού της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ. Η πρóεδρος του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε συγκεκριμένα:

«’Αρχισαν τα όργανα…

Κατά τον κ.Ζάεφ σε λίγο θα διδάσκουμε την δήθεν Μακεδονική γλώσσα στα Ελληνικά σχολεία.

Μεγάλη επιτυχία κ.Τσίπρα . «Ιστορική» η συμφωνία σας».


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...