Home / Featured / Μεγάλες αντιδράσεις για το σχέδιο διορισμών

Μεγάλες αντιδράσεις για το σχέδιο διορισμών

Δημοσιεύτηκε: 10:45 μμ Δεκέμβριος 27th, 2018  


Αναδημοσίευση από artinews.gr

Ο Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου ένα σύστημα διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών στην εκπαίδευση το οποίο έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Το σύστημα που ανακοινώθηκε, ουσιαστικά απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα διαρκές κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους κοινωνικής ανισότητας.

Πριμοδοτούνται οι έχοντες την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν επιπλέον προσόντα (μεταπτυχιακά κ.ά.), ενώ εκείνοι που είναι υποχρεωμένοι εξ ανάγκης να εργαστούν «καταδικάζονται».

Το γεγονός έχει προκαλέσει αγανάκτηση, καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι στο βωμό του προσοντολογίου.

Εν τω μεταξύ παρατηρούνται περίεργες παρεμβάσεις στη δημόσια διαβούλευση στην οποία έχει τεθεί το σχετικό σχέδιο νόμου όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του artinews.gr τη συνέχεια του οποίου μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ARTINEWS.GR

πηγή: artinews.gr


 

2 Σχόλια

  1. Συνάδελφοι επειδή είμαι βέβαιη οτι η κραυγή αγωνίας που εκφράζουμε μέσα απο τα σχόλια μας στη διαβούλευση δεν πρόκειται να ληφθεί υπόψιν απο κανένα, θα πρέπει όλοι ενωμένοι να αντιδράσουμε σε αυτό το νομοσχέδιο – έκτρωμα που θα ισοπεδώσει τον αγώνα που δώσαμε όλοι μας στηρίζοντας τη δημόσια εκπαίδευση ως αναπληρωτές. Στόχος του υπουργείου είναι το ¨διαίρει και βασίλευε¨, καθισμένοι όλοι στους καναπέδες μας παρακολουθώντας την καταστροφή να έρχεται ως απλοί θεατές , δεν θα πετύχουμε καμία αλλαγή, είναι ώρα για δραστικές κινήσεις ώστε να προστατέψουμε όλα αυτά για τα οποία τόσα χρόνια μοχθήσαμε.

  2. ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ

    ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ…!EYXOMAI NA MEINEI ΩΣ ΕΧΕΙ!!ΣΥΓΧΑΤΗΡΗΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΟΠΩ ΕΙΝΑΙ! ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΟΠΤΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ, ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΚΑΤΙ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΒΗ ΠΕΡΥΣΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ! ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΔΑ ΝΑ ΚΟΠΤΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΔΑ ΝΑ ΚΟΠΤΕΣΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ!ΑΠΛΩΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΛΗ ΣΑΣ!ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΗΑΦΝΙΚΑ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ..ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ…ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ 2018-19 ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ 1990 ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΤΥΧΙΟ..ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΠΡΟΣΟΝΤΑ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!! ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ! ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΕΙ Ο ΕΝΑΣ, ΑΝΤΙΔΡΑΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ…ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ…

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...