Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 29/06/2022, 03:41


Home / HEADER-NEWS / Κατασχέθηκαν χρήματα της σχολικής επιτροπής λόγω συσσώρευσης χρεών στο ΙΚΑ (30.000 ευρώ) σε εργαζόμενους σε σχολεία

Κατασχέθηκαν χρήματα της σχολικής επιτροπής λόγω συσσώρευσης χρεών στο ΙΚΑ (30.000 ευρώ) σε εργαζόμενους σε σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 10:16 μμ Δεκέμβριος 15th, 2018  


Την κατάσχεση των χρημάτων της Σχολικής Επιτροπής  που προορίζονται για τη λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων της Πύλου για οφειλές στο ΙΚΑ καταγγέλλει ο Σύλλογος  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας.

Στην ανακοίνωση ο Σύλλογος εκπαιδευτικών αναφέρει:

“Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε απερίφραστα την πρωτοφανή αυτή ανάλγητη ενέργεια του εισπρακτικού κρατικού μηχανισμού να στερήσει τα χρήματα από τα σχολεία που προέρχονται από τις μειωμένες επιχορηγήσεις του Δημοσίου για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων και από τα έσοδα των κυλικείων που είναι απολύτως απαραίτητα για την κάλυψη των καθημερινών τους αναγκών όπως είδη καθαρισμού, θέρμανση, ύδρευση, φωτισμό, γραφική ύλη και υλικοτεχνική υποδομή.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι η Σχολική Επιτροπή του Δήμου Πύλου – Νέστορος δεν απέτρεψε τη δέσμευση και κατάσχεση των χρημάτων που ουσιαστικά ανήκουν στις σχολικές μονάδες.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  113 ενστάσεις κατά των πινάκων Μη Δεκτών υποψηφίων για του Συμβούλους Εκπαίδευσης

Οφείλουν να καταλάβουν επιτέλους ότι η μειωμένη επιχορήγηση που δίνεται στα σχολεία για την στοιχειώδη κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών ανήκει στους μαθητές και δεν πρέπει κανένας εισπρακτικός μηχανισμός να την αγγίξει για κάλυψη άλλων υποχρεώσεων.

Καλούμε τον Δήμο Πύλου – Νέστορος να καλύψει άμεσα και πλήρως τα χρήματα που στερήθηκαν τα σχολεία από δικές του παραλείψεις και από τις εισπρακτικές μεθόδους του κρατικού μηχανισμού που εντελώς αυθαίρετα προέβη στην κατάσχεση των χρημάτων.

Απαιτούμε τώρα την καταβολή των χρημάτων στις σχολικές μονάδες για να μπορέσουν οι Δ/ντές/ιες – Προϊστάμενοι/ες να καλύψουν στοιχειωδώς τις ανάγκες των σχολείων.

Ο Σύλλογός μας, σε περίπτωση που δεν καλυφθούν άμεσα τα κατασχεθέντα χρήματα των σχολικών μονάδων, θα προβεί σε κινητοποιήσεις.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Αριθμός εισακτέων Στρατιωτικών Σχολών 2022 - Συμπληρωματική Προκήρυξη

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                               Ο Γ. Γραμματέας
Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης          Κορομηλάς Περικλής

Τι λέει ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής

«Το θέμα έχει ρυθμιστεί εδώ και 10 ημέρες και όλα τα χρήματα της Σχολικής επιτροπής είναι διαθέσιμα στα σχολεία», δήλωσε στην ΕΡΑ Καλαμάτας ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πύλου Νέστορος Γεώργιος Μπαχούμας, ο οποίος συμπλήρωσε:  «Είχε συσσωρευτεί ένα χρέος περίπου 30.000 ευρώ για εισφορές εργαζομένων από τις σχολικές μονάδες, όπως αυτές λειτουργούσαν προ «Καλλικράτη». Το χρέος αυτό έχει πλέον ρυθμιστεί και η Επιτροπή λειτουργεί χωρίς πρόβλημα».

ert.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...