Home / Featured / Καριέρα στο εξωτερικό; Όχι χωρίς το CELTA!

Καριέρα στο εξωτερικό; Όχι χωρίς το CELTA!

Δημοσιεύτηκε: 12:31 μμ Δεκέμβριος 15th, 2018  


Καριέρα στο εξωτερικό; Όχι χωρίς το CELTA!

Πολλοί συνάδελφοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι για να διδάξει κανείς Αγγλικά στην Βρετανία ή σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα πρέπει η αγγλική να είναι η μητρική του γλώσσα. Στην πραγματικότητα, όμως,  αυτό δεν ισχύει πια, εδώ και πολλά χρόνια. Τόσο στη Βρετανία όσο και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου, είτε είναι κανείς φυσικός ομιλητής των Αγγλικών είτε όχι, ένας καθηγητής μπορεί να κάνει καριέρα μόνον εφόσον διαθέτει επαγγελματική κατάρτιση.

Συγκεκριμένα, στο Ενωμένο Βασίλειο, εννιά στους δέκα εργοδότες θέτουν ως προϋπόθεση για την πρόσληψη καθηγητών την επαγγελματική πιστοποίηση  CELTA του Πανεπιστημίου του Cambridge. Κάθε χρόνο, πολλοί Έλληνες καθηγητές αγγλικών βρίσκουν καλοπληρωμένες θέσεις σε summer schools της Βρετανίας χάρη στο CELTA, ενώ άλλοι κάτοχοι του πιστοποιητικού CELTA εργάζονται σε διάφορες χώρες μόνιμα.

Το CELTA (Πιστοποιητικό Διδασκαλίας Αγγλικής σε Ομιλητές Άλλων Γλωσσών) είναι πιστοποίηση επαγγελματικής κατάρτισης που απευθύνεται σε νέους καθηγητές, καθηγητές με μικρή εμπειρία, αλλά και πιο έμπειρους καθηγητές που δεν διαθέτουν κάποια άλλη, διεθνώς αναγνωρισμένη, επαγγελματική πιστοποίηση. Είναι αναγνωρισμένο είναι από τους αρμόδιους φορείς πιστοποίησης του Ηνωμένου Βασιλείου στο επίπεδο 5 του NQF (National Qualifications Framework / Εθνικό Πλαίσιο Τίτλων Σπουδών) και χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς βασικών διδακτικών δεξιοτήτων και ποιότητας παγκοσμίως.

Το CELTA δεν είναι ένα από τα πολλά σεμιναριακά προγράμματα εκπαίδευσης καθηγητών. Είναι ένα πλήρες πρόγραμμα, που περιλαμβάνει

  • σεμινάρια και εργαστήρια πάνω στην ανάλυση της γλώσσας
  • σεμινάρια και εργαστήρια πάνω στις βασικές αρχές της σύγχρονης διδακτικής και μεθοδολογίας
  • πρακτικές διδασκαλίες με αληθινούς μαθητές από διάφορες χώρες του κόσμου σε καθημερινή βάση ώστε οι αρχές αυτές να εφαρμόζονται άμεσα και οι εκπαιδευόμενοι καθηγητές να αναπτύσσουν τις απαραίτητες δεξιότητες διδασκαλίας, αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης.

Δεν πρόκειται, επομένως, για ένα ακόμη «θεωρητικό» πρόγραμμα, αλλά για έναν κύκλο σπουδών που εξασφαλίζει την ποιότητα στη διδακτική πράξη. Αυτό αντανακλάται και στη μέθοδο με την οποία πιστοποιούνται οι καθηγητές που συμμετέχουν στα προγράμματα CELTA, η οποία δεν συμπεριλαμβάνει γραπτές εξετάσεις, αλλά στηρίζεται κυρίως στις ικανότητες που επιδεικνύουν κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας σε τάξη, καθώς και σε γραπτές εργασίες.

Δεν είναι λοιπόν περίεργο που οι περισσότεροι εργοδότες αναζητούν καθηγητές με αυτήν συγκεκριμένα την πιστοποίηση η οποία θεωρείται ως εγγύηση ποιότητας στην διδασκαλία ιδιαίτερα σε πολυπολιτισμικές τάξεις.

Πώς μπορείτε να αποκτήσετε το CELTA

Για να αποκτήσει κανείς το πιστοποιητικό CELTA, χρειάζεται να παρακολουθήσει ένα πιστοποιημένο πρόγραμμα σπουδών CELTA σε ένα Κέντρo Εκπαίδευσης Καθηγητών εξουσιοδοτημένο από το Cambridge. Υπάρχουν τρεις τύποι προγραμμάτων CELTA:

  • προγράμματα πλήρους φοίτησης, διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων, με εντατικό ρυθμό και καθημερινή παρακολούθηση
  • προγράμματα μερικής φοίτησης, διάρκειας μερικών μηνών, με παρακολούθηση μία, δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.
  • προγράμματα online φοίτησης, με προσωπική μελέτη online και πρακτική εφαρμογή με διδασκαλία σε τάξη.

Και οι τρεις τύποι προγραμμάτων οδηγούν στην ίδια πιστοποίηση του Πανεπιστημίου, εφόσον ολοκληρωθούν επιτυχώς σε ένα εξουσιοδοτημένο Κέντρο Εκπαίδευσης Καθηγητών.

Στην Ελλάδα, το μοναδικό εξουσιοδοτημένο Κέντρο που προσφέρει και τις τρεις επιλογές προγραμμάτων CELTA είναι το CELT Athens.

Είναι πια πολύ πιο εύκολο να το παρακολουθήσει κανείς καθώς ένα ταξίδι στην Μ. Βρετανία για την ίδια ακριβώς πιστοποίηση κοστίζει περίπου διπλάσια από ό,τι στο CELT.  Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που οι φοιτητές μας προέρχονται και από την Μ. Βρετανία αλλά και από Αμερική, Αυστραλία και πολλές χώρες της Ευρώπης και Ασίας.

Ο άλλος λόγος είναι, βεβαίως, ότι το κέντρο μας έχει αποκτήσει εξαιρετική φήμη για την υψηλή ποιότητα των προγραμμάτων που προσφέρουμε και οι ξένοι φοιτητές έρχονται συστημένοι από συναδέλφους ή και πανεπιστημιακούς καθηγητές τους.

Το CELT Athens έχει μεγάλη εμπειρία στα προγράμματα εκπαίδευσης καθηγητών του Πανεπιστημίου του Cambridge, τα οποία προσφέρει ανελλιπώς από το 1993. Το CELT Athens είναι επίσης το κέντρο με τη μεγαλύτερη εμπειρία στα προγράμματα CELTA: είναι το μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα που προσφέρει τουλάχιστον δέκα προγράμματα CELTA το χρόνο, έχει εκπαιδεύσει χιλιάδες καθηγητές από όλον τον κόσμο, πολλοί από τους οποίους έχουν στη συνέχεια δημιουργήσει αξιοζήλευτες καριέρες στον χώρο της διδασκαλίας των Αγγλικών ως ξένης γλώσσας.

Οι εκπαιδευτές καθηγητών του CELT Athens, επομένως, είναι οι πιο έμπειροι στον τομέα αυτόν στην Ελλάδα. Συγχρόνως, το CELT Athens, αντιλαμβανόμενο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι εν μέσω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, προσφέρει τα προγράμματα CELTA  με μειωμένα δίδακτρα, σημαντικά χαμηλότερα από άλλα κέντρα, ξεκινώντας από μόλις 1.200 Ευρώ.

Αν λοιπόν σας ενδιαφέρει να εργασθείτε στον χώρο της διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας στο εξωτερικό, είτε σε θερινά προγράμματα είτε σε πιο μόνιμη βάση, το CELTA εγγυάται ότι θα σας δοθεί αυτή η ευκαιρία, ενώ το CELT Athens εγγυάται ότι η εμπειρία της συμμετοχής σας στο πρόγραμμα CELTA θα είναι ευχάριστη, ωφέλιμη και αποδοτική, χωρίς να σας κοστίσει  υπερβολικά. Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@celt.edu.gr για να προγραμματίσετε πότε και πώς θα παρακολουθήσετε το CELTA!


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...