Home / HEADER-NEWS / Ίσα συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα μόνιμων και αναπληρωτών στην πράξη και όχι στα λόγια

Ίσα συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα μόνιμων και αναπληρωτών στην πράξη και όχι στα λόγια

Δημοσιεύτηκε: 7:25 μμ Δεκέμβριος 11th, 2018  


www.ekpaideutikareumata.gr

proodeutikareumata@gmail.com

www.facebook.com/reumata

11/12/18

 

ΙΣΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ

 

Στην τελευταία σύνθεση του ΔΣ της ΔΟΕ η παράταξη των Παρεμβάσεων- Κινήσεων- Συσπειρώσεων εξέλεξε συναδέλφισσα εκπαιδευτικό αναπληρώτρια να εκπροσωπήσει τους συναδέλφους στο κορυφαίο συνδικαλιστικό μας όργανο. Ήταν μια πράξη συμβολική με ιδιαίτερη σημασία για το πιο αδικημένο κομμάτι της εκπαίδευσης, την οποία τα Προοδευτικά Ρεύματα  στηρίζουν αφού η συμμετοχή αναπληρωτών στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αποτελεί ιδρυτική     αρχή της παράταξής μας . Δυστυχώς όμως το Υπουργείο Παιδείας με μια τιμωρητική διάταξη  δεν προσμετρά την προϋπηρεσία για το διάστημα που η συναδέλφισσα θα είναι μέλος του  ΔΣ της ΔΟΕ. Το υπουργείο στην πράξη της απαγορεύει τη συνδικαλιστική δράση,  αφού απειλείται με μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας για το σχολικό έτος που κάνει χρήση της συνδικαλιστικής άδειας, με αποτέλεσμα την εκδικητική κατάταξη στους μελλοντικούς πίνακες σε χαμηλότερες θέσεις, με κίνδυνο την αδυναμία πρόσληψης, δηλαδή την ΑΠΟΛΥΣΗ – ΑΝΕΡΓΙΑ στο μέλλον.

Σε μια εποχή που το ¼ των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στην εκπαίδευση είναι ελαστικά απασχολούμενοι και χωρίς ίσα εργασιακά δικαιώματα το υπουργείο παιδείας προσπαθεί να περιορίσει και τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα με βάση τα παραπάνω αλλά και την έλλειψη του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Και ενώ οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο ΔΣ της ΔΟΕ, πλην ΠΑΜΕ, κόπτονται στα λόγια για τα ίσα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών, κωφεύουν και δεν παίρνουν ξεκάθαρη θέση για το θέμα, ενώ οι ίδιοι κάνουν χρήση της συνδικαλιστικής άδειας με την υπογραφή του υπουργού παιδείας.

Καλούμε:

  • Το Υπουργείο παιδείας να καταργήσει την τιμωρητική διάταξη και να προχωρήσει στη θέσπιση νόμων για ίσα εργασιακά και συνδικαλιστκά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση.
  • Τις παρατάξεις ΔΑΚΕ- ΔΗΣΥ- ΑΕΕΚΕ-ΕΡΑ που εκπροσωπούνται στη ΔΟΕ να πιέσουν στην κατεύθυνση των ίσων δικαιωμάτων στην πράξη και όχι στα λόγια και να απαιτήσει το αυτονόητο δικαίωμα που έχουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μας να συμμετέχουν στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας τους έχοντας συνδικαλιστική άδεια, χωρίς συνέπειες – ποινές και απειλές απόλυσης.

Προοδευτικά  Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...