Home / HEADER-NEWS / Για επικοινωνιακές μεθοδεύσεις κατηγορούν τον Υπουργό Παιδείας οι Ομοσπονδίες Εκπαιδευτικών

Για επικοινωνιακές μεθοδεύσεις κατηγορούν τον Υπουργό Παιδείας οι Ομοσπονδίες Εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 1:55 μμ Δεκέμβριος 20th, 2018  


Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακές μεθοδεύσεις» από μέρους υπουργείου Παιδείας, εμμένουν στην απόφασή τους για κινητοποίηση στο Υπουργείο και συνάντηση με τον υπουργό εκεί.

ΔΟΕ

Λίγες μόλις ώρες πριν από την πραγματοποίηση της κινητοποίησης της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. ενάντια στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης για το σύστημα διορισμών, οι επικοινωνιακοί τους τακτικισμοί έφτασαν μέχρι του σημείου του εμπαιγμού των εκπαιδευτικών και της απαξιωτικής αντιμετώπισης των κινητοποιήσεών τους. Μπροστά στην ανακοινωμένη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης 20/12, οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες δέχτηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 19/12, πρόσκληση για συνάντηση με τον Υπουργό στη Βουλή στις 9.30 το πρωί της Πέμπτης. Με απλά λόγια, ζήτησαν από τη Δ.Ο.Ε. και την Ο.Λ.Μ.Ε. να αποδυναμώσουν την κινητοποίησή τους και να «διευκολύνουν» την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να αποφύγει την ισχυρή αντίδραση του κλάδου.

Καταδικάζουμε την παρελκυστική στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης, που μετά τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τον αριθμό των διορισμών, έπαιξε και παίζει με την ελπίδα των αδιόριστων εκπαιδευτικών, προσπαθώντας παράλληλα να υπονομεύσει τους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος.

Δεν γινόμαστε συνεργοί στα σχέδιά τους. Η συνάντηση της Πέμπτης μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στο Υπουργείο Παιδείας υπό την δυναμική αντίδραση του κλάδου.

ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ανακοινώνει ότι μετά από την άρνηση τόσο της Δ.Ο.Ε. όσο και της Ο.Λ.Μ.Ε. να συμμετάσχουν στη σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και έχοντας αποφασίσει κοινή διεκδικητική στάση με τις άλλες δύο εκπαιδευτικές Ομοσπονδίας στα θέματα των κριτηρίων και των μόνιμων διορισμών δε θα συμμετέχει στη σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας στη Βουλή.

Θεωρούμε ότι η ανακοίνωση και μόνο των κριτηρίων από πλευράς του Υπουργού Παιδείας, χωρίς να γίνει καμία συνάντηση με την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα (παρότι είχε ζητηθεί επιμόνως τόσο με γραπτά όσο και με τηλεφωνικά αιτήματα) έχει προσχηματικό και όχι ουσιαστικό χαρακτήρα.

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α θα συμμετέχει με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις στη διαβούλευση που θα ακολουθήσει την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα κριτήρια διορισμού.

Καλούμε λοιπόν όλους τους συναδέρφους μας Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. να δώσουν ένα μαζικό και δυναμικό παρόν στη σημερινή διαμαρτυρία στις 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας όπου θα απαιτήσουμε την κάλυψη όλων των κενών σε Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. με μόνιμους διορισμούς.

Απαιτούμε από τον Υπουργό Παιδείας να συναντήσει σήμερα και τις τρεις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στο Υπουργείο Παιδείας και να σταματήσει να κρατά σε καθεστώς εργασιακής ομηρείας τους χιλιάδες συναδέρφους αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς, Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. που στήριξαν και στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια τις δομές της εκπαίδευσης προχωρώντας άμεσα σε μόνιμες και μαζικές προσλήψεις.

Ο.Λ.Μ.Ε.                                                                                             

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255

FAX: 210 33 11 338

www.olme.gr

email: olme@otenet.gr

Αθήνα, 20/12/18

Κύριε Υπουργέ,

Αποδεχόμαστε το αίτημα για συνάντηση παρότι αυτή την περιμέναμε από 29/09/2018 (ημέρα της τελευταίας συνάντησης μαζί σας) και σε κάθε περίπτωση πριν την ανακοίνωση του τρόπου πρόσληψης αναπληρωτών και διορισμού μονίμων εκπαιδευτικών στο Υπουργικό Συμβούλιο (που πραγματοποιήθηκε 19/12/2018).

Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 20/12/2018 και ώρα 13.00 στα πλαίσια της κινητοποίησης που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία μας.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...