Home / HEADER-NEWS / Ενημερωτικό για τα θέματα που συζητήθηκαν στο ΠΥΣΠΕ Λασιθίου

Ενημερωτικό για τα θέματα που συζητήθηκαν στο ΠΥΣΠΕ Λασιθίου

Δημοσιεύτηκε: 7:17 μμ Δεκέμβριος 8th, 2018  


Τη Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 συμμετείχαμε ως αιρετοί στην τακτική συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Λασιθίου και του Διευρυμένου ΠΥΣΠΕ Λασιθίου με θέματα ημερήσιας διάταξης:

«Εξέταση αιτήσεων για διάθεση Εκπαιδευτικών στη ΔΙΠΕ Λασιθίου»

«Τροποποίηση απόφασης ως προς τη χορήγηση άδειας σε πρόγραμμα κατ΄οίκον διδασκαλίας»

Διευρυμένο ΠΥΣΠΕ:
«Πρόταση του Διευρυμένου ΠΥΣΠΕ Λασιθίου για την τοποθέτηση Διευθυντή στην κενούμενη  θέση του 2ουΔημ. Σχ. Αγίου Νικολάου».

«Πρόταση Διευρυμένου ΠΥΣΠΕ για τον ορισμό υποδιευθυντών  στο Δημ. Σχ. Σεισίου και στο 4οΔημ. Σχ. Σητείας»

Θέμα 1ο : «Εξέταση αιτήσεων για διάθεση Εκπαιδευτικών στη ΔΠΕ Λασιθίου»

Η εξέταση αιτήσεων που αφορά την απόσπαση στη Διεύθυνση Λασιθίου αφορά 3 συναδέλφους οι οποίοι ζητούν να αποσπαστούν στο γραφείο. Οι δύο αιτήσεις αφορούν  επιστροφή από άδεια εκ των οποίων η μια από άδεια ανατροφής. Η άλλη αίτηση αφορά εκπαιδευτικό που υπηρετούσε σε σχολική μονάδα. Οι αιρετοί κατέθεσαν την αντίρρησή τους ως προς τη διαδικασία καθώς θέση μας είναι οι αιτήσεις αυτές (για τη στελέχωση των θέσεων στη Διεύθυνση ΠΕ Λασιθίου – λόγω έλλειψης διοικητικών υπαλλήλων)να γίνονται από το καλοκαίρι, να μπαίνουν σε πίνακα, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, να κυρώνεται από την Περιφερειακή Δ.Ε. Κρήτης και οι αποσπάσεις αυτές να γίνονται από το Υπουργείο με μοριοδότηση. Η ΔΙΠΕ Λασιθίου δεν έκανε τίποτα από αυτά αλλά ούτε προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς όλους τους εκπαιδευτικούς, μιας και διατείνεται ότι υπάρχουν ανάγκες στο γραφείο.

Άραγε α) οι ανάγκες προέκυψαν Δεκέμβρη μήνα; β)Έγιναν ενέργειες (πρόσκληση) πιο πριν; γ)Είχαν όλοι οι συνάδελφοι την δυνατότητα να κάνουν αίτηση; δ) Οι αποσπασμένοι στη ΔΙΠΕ μπορούν να διεκπεραιώσουν την εργασία ή το θέμα είναι διαχειριστικό της διεύθυνσης; ε) Ήταν καλυμμένα όλα τα κενά των σχολείων για να γίνουν αυτές οι αποσπάσεις;

Προφανώς προτεραιότητα της διεύθυνσης δεν είναι να καλύπτει κενά σχολείων, αλλά να αποσπά στα γραφεία. Θέση των αιρετών είναι ότι προηγείται η κάλυψη των επιτακτικών αναγκών των σχολείων και η στήριξη των σχολικών μονάδων που αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα λειτουργίας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Εγκύκλιος: Καθορίστηκε ο αριθμός των υποψηφίων για τις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος

Οι αιρετοί καταγγέλλουν  τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Ζητάμε διαφάνεια και όχι επώνυμες μετακινήσεις εκπαιδευτικών. Ζητάμε οι θέσεις να προκηρύσσονται και οι συνάδελφοι να υποβάλουν αιτήσεις μοριοδοτούμενες. Την ευθύνη φέρει ο Δ/ντής Εκπ/σης και διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ που συναινούν σ’ αυτές τις αποσπάσεις.

Αποτελεί μείζων δεοντολογικό ζήτημα ότι η μια από τις αποσπάσεις αφορά την Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Μεραμβέλλου – Οροπεδίου, η οποία αγνοώντας τη σύγκρουση ρόλων Διοίκησης – Συνδικάτου «δέχτηκε» να αποσπαστεί στη ΔΙΠΕ. Άραγε ποια είναι η θέση της  παράταξης της για την επιλογή, εν ενεργεία πρόεδροςσυλλόγου να αποσπάται  στη διεύθυνση;

Σύμφωνα με τη συνδικαλιστική ηθική δεν μπορούν πρόεδροι Συλλόγων να υπηρετούν και  τους συναδέλφους και τη διοίκηση. Είτε τη διοίκηση θα υπηρετούν είτε το συνδικάτο. Η αντίληψη ότι το συνδικάτο πάει χέρι-χέρι με τη διοίκηση είναι κατάλοιπο παλαιοκομματικής νοοτροπίας έχει καταδικαστεί πολιτικοσυνδικαλιστικά. Είμαστε απέναντι σε τέτοιες αποσπάσεις που γίνονται με ρουσφετολογική αντίληψη από τη ΔΙΠΕ Λασιθίου.

Θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης.

Οι αιρετοί ζήτησαν να ενημερωθούν για το καθεστώς απουσίας συναδέλφουπρώην σχολικού συμβούλου. Σε ΠΥΣΠΕ του Οκτώβρη είχε τεθεί, από τους αιρετούς,  ως προ ημερησίας διάταξης θέμα η αίτηση απόσπασής του στη ΔΙΠΕ η οποία ανακλήθηκε. Ο διευθυντής εκπαίδευσης δεν είχε πειστική απάντηση στα ερωτήματα των αιρετών σχετικά με το καθεστώς απουσίας. Καλούμε το Διευθυντή εκπαίδευσης να ενημερώνει το καθ’ ύλην αρμόδιο τμήμα που είναι το ΠΥΣΠΕ.
Θα έχουν όλοι οι συνάδελφοι στη ΔΙΠΕ Λασιθίου την ίδια αντιμετώπιση ή θα συνεχίσουν να υπάρχουν άλλα μέτρα και σταθμά; Καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή ΠΕ & ΔΕ Κρήτης να παρέμβει προκειμένου να τηρείται η κείμενη νομοθεσία αναφορικά με τις αρμοδιότητες του ΠΥΣΠΕ. Δεν επιτρέπεται η απόκρυψη στοιχείων από το ΠΥΣΠΕ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Από 13/05 μέχρι και 28/05 οι δηλώσεις υποψηφίων για τις Σχολές Λιμενικού Σώματος

Θέμα 2ο «Τροποποίηση απόφασης ως προς τη χορήγηση άδειας σε πρόγραμμα κατ΄οίκον διδασκαλίας»

Η τροποποίηση αφορά την ανάκληση διάθεσης εκπαιδευτικού για άδεια για κατ’ οίκον διδασκαλία σε μαθητή της Ιεράπετρας. Ζητούμε την επαναπροκήρυξη προκειμένου και άλλος/η εκπαιδευτικός να αναλάβει τη στήριξη του μαθητή.

Διευρυμένο ΠΥΣΠΕ 

Θέμα 1ο : «Πρόταση του Διευρυμένου ΠΥΣΠΕ Λασιθίου για την τοποθέτηση Διευθυντή στην κενούμενη  θέση του 2ου Δημ. Σχ. Αγίου Νικολάου»

Η απόφαση τοποθέτησης γίνεται μετά την κύρωση από την ΠΔΕ Κρήτης. Ο πίνακας στάλθηκε 15/10/2018 και στη ΔΙΠΕ Λασιθίου έφτασε 29/11/2018. Οι αιρετοί σε προηγούμενη τοποθέτησής τους είχαν ζητήσει γραπτή γνωμοδότηση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης για τη νομιμότητα της διαδικασίας προκειμένου να μην υπάρχουν ερωτηματικά ή ασαφή στοιχεία. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι από την πρώτη στιγμή η ΔΙΠΕ Λασιθίου προχώρησε σε μια λανθασμένη πρόσκληση. Η νομική άγνοια και τα «λάθη» δημιουργούν σοβαρά ζητήματα αξιοπιστίας σε θέματα διαφάνειας και αξιοκρατίας. Ελάχιστο χρέος της διεύθυνσης είναι όλο αυτό το διάστημα να ενημερώνει το σχολείο για τη διαδικασία. Καλούμε το Διευθυντή να κάνει το αυτονόητο έστω και μετά από δυόμιση μήνες. Να στείλει διαπιστωτική πράξη , πράγμα που όφειλε να το έχει κάνε ιαπό28/9/2018.

Θέμα 2ο : «Πρόταση Διευρυμένου ΠΥΣΠΕ για τον ορισμό υποδιευθυντών  στο Δημ. Σχ. Σεισίου και στο 4οΔημ. Σχ. Σητείας»

Στο 4ο ΔΣ Σητείας ορίστηκε υποδιευθυντής ενώ στο ΔΣ Σεισίου δεν υπήρξε αίτηση συνεπώς δεν έγινε ορισμός και η θέση επαναπροκηρύσσεται

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Αλέξανδρος Αλεξάκης& Γιάννης Πασπαράκης, Αιρετοί ΠΥΣΠΕ Λασιθίου 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πανελλήνιες 2021: Η προκήρυξη για τις στρατιωτικές σχολές

Αναρτήθηκε στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», η Εγκύκλιος Διαταγή του ΥΠΕΘΑ για την Επιλογή Σπουδαστών/τριών ...