Home / HEADER-NEWS / Εκπαιδευτικοί υπάλληλοι ενός άλλου θεού!

Εκπαιδευτικοί υπάλληλοι ενός άλλου θεού!

Δημοσιεύτηκε: 7:30 μμ Δεκέμβριος 11th, 2018  


www.ekpaideutikareumata.gr

proodeutikareumata@gmail.com

www.facebook.com/reumata

11/12/18

Εκπαιδευτικοί υπάλληλοι ενός άλλου θεού!

Κάθε δημόσιος υπάλληλος μόλις συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο υπηρεσίας και το προβλεπόμενο όριο ηλικίας μπορεί να καταθέσει  αίτηση συνταξιοδότησης και σε διάστημα ενός μηνός καταθέτοντας 1η και 2η αίτηση   αποχωρεί από την υπηρεσία του.

Στον εκπαιδευτικό δεν δίνεται η παραπάνω δυνατότητα αφού ο χρόνος κατάθεσης της αίτησης  συνταξιοδότησης είναι συγκεκριμένος και περιορίζεται στον μήνα Απρίλιο. Αν ο εκπαιδευτικός συμπληρώνει τα προβλεπόμενα χρόνια υπηρεσίας και το όριο ηλικίας μετά το μήνα Απρίλιο είναι υποχρεωμένος να υπηρετήσει και την επόμενη σχολική χρονιά αφού τον επόμενο Απρίλιο θα μπορεί να καταθέσει την αίτηση αποχώρησής του από την υπηρεσία.

Είναι εκατοντάδες οι άδειες ( κύησης, αναρρωτικές κ.α. ) που προκύπτουν ξαφνικά κάθε χρόνο ενδιάμεσα της σχολικής χρονιάς και αντικαθίστανται χωρίς να δημιουργούνται ανυπέρβλητα προβλήματα.

Στην περίπτωση προγραμματισμένης αποχώρησης εκπαιδευτικού το υπουργείο  έχει τη δυνατότητα να προγραμματίσει  και την άμεση αντικατάστασή του.  Για το λόγο αυτό η μόνη υποχρέωση που θα μπορούσε να έχει ο εκπαιδευτικός θα ήταν να ενημερώνει την υπηρεσία του μέχρι τέλος Απριλίου  για την ημερομηνία που συμπληρώνει τα απαραίτητα κριτήρια συνταξιοδότησης και για την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την υπηρεσία  η οποία θα είναι και δεσμευτική για αυτόν.

Το υπουργείο παιδείας κατά τον προγραμματισμό του θα γνωρίζει πόσοι,  ποιοι και πότε θα αποχωρήσουν έτσι θα  προγραμματίζει και την αντικατάστασή τους.

Είναι ζήτημα ηθικής υποχρέωσης της πολιτείας να αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς  όπως και όλους τους άλλους δημόσιους υπαλλήλους .

Οι εκπαιδευτικοί που είναι ταγμένοι να διδάσκουν αρχές και αξίες όπως η ισότητα και  η δικαιοσύνη, αποχωρούν από την υπηρεσία τους με το αίσθημα της αδικίας και της απογοήτευσης για τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει η πολιτεία στο τέλος της εργασιακής τους πορείας.

  • Καλούμε το υπουργείο παιδείας να σεβαστεί τους εκπαιδευτικούς και την προσφορά τους και να παρέμβει ώστε  να θεραπευθεί νομοθετικά  η παραπάνω αδικία.
  • Καλούμε τα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ να αναδείξουν το θέμα και να ασκήσουν πίεση μέχρι τη λύση του προβλήματος.

 

Προοδευτικά  Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...