Home / Featured / Ειδικός πίνακας για τα κοινωνικά κριτήρια;

Ειδικός πίνακας για τα κοινωνικά κριτήρια;

Δημοσιεύτηκε: 10:43 μμ Δεκέμβριος 20th, 2018  


Για έναν ειδικό πίνακα που θα αφορά τα κοινωνικά κριτήρια έκανε λόγο σε συνέντευξη της η Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων μιλώντας για το νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών.

Η κα Τζούφη αναφέρθηκε και στην προϋπηρεσία όπου το πλαφόν είναι στους 120 μήνες, σημειώνοντας ότι επειδή έχουμε 10 χρόνια αδιοριστίας στο Δημόσιο, θα μοριοδοτηθεί η προϋπηρεσία μέχρι τους 120 μήνες. Όπως δήλωσε η Υφυπουργός λόγω της κατάργησης του γραπτού διαγωνισμού θα λαμβάνονται υπόψη και τα ακαδημαϊκά προσόντα ώστε να ανοίγει ένα παράθυρο και για νέους εκπαιδευτικούς που έχουν μικρή ή και καθόλου προϋπηρεσία.

Το σύστημα βέβαια θα αξιοποιεί και την εκπαιδευτική εμπειρία των αναπληρωτών ώστε να απορροφήσει μέρος όσων στήριξαν τα σχολεία.

Σχόλιο xenesglosses.eu: Για τα κοινωνικά κριτήρια είναι όντως θολό το τοπίο. Σήμερα το Υπουργείο Παιδείας ναι μεν ανακοίνωσε ότι θα λαμβάνονται υπόψη χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Εκτιμούμε ότι αν υπήρχε μοριοδότηση ενδεχομένως να αναφέρονταν από το Υπουργείο, ίσως να δώσουν στις ειδικές κατηγορίες ένα ποσοστό θέσεων στα πρότυπα άλλων διαγωνισμών του δημοσίου.

Γ. Κοινωνικά κριτήρια:

  • Αριθμός τέκνων
  • Μόνιμη αναπηρία 67% και άνω του υποψηφίου, ή του/της συζύγου ή τέκνου

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...