Home / Featured / Η ΔΟΕ και η νομική της σύμβουλος διαφωνεί με ΟΛΜΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ. Μπαλάκι οι εκπαιδευτικοί.

Η ΔΟΕ και η νομική της σύμβουλος διαφωνεί με ΟΛΜΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ. Μπαλάκι οι εκπαιδευτικοί.

Δημοσιεύτηκε: 1:38 μμ Δεκέμβριος 27th, 2018  


Ανακοίνωση-οδηγίες της ΔΟΕ

Κατόπιν επικοινωνίας με τη Νομική Σύμβουλο της Δ.Ο.Ε. Μαρία-Μαγδαληνή Τσίπρα, σε σχέση με τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί από δημοσιεύματα που προτρέπουν τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς να υποβάλλουν αίτηση διακοπής παραγραφής σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στις οποίες έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν, σας ενημερώνουμε με τα παρακάτω:

Η αίτηση διακοπής παραγραφής υπέχει θέση όχλησης του εργοδότη για καταβολή των οφειλομένων. Με βάση τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, μπορεί να κατατεθεί σε οποιαδήποτε αρμόδια (ή ακόμα και αναρμόδια) υπηρεσία αρκεί ο ενδιαφερόμενος να μπορεί να αποδείξει την υποβολή της λαμβάνοντας σχετικό πρωτόκολλο. Αυτό συνεπάγεται ότι η αίτηση μπορεί να κατατεθεί σε διάφορες υπηρεσίες (Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης κλπ.).

Ειδικά για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ασχέτως εάν προσλαμβάνονται μέσω ΕΣΠΑ ή όχι, εργοδότης τους είναι το Δημόσιο, το οποίο είναι κοινό και ενιαίο (το Υπουργείο Παιδείας και φυσικά οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, δεν διαθέτουν αυτοτελή νομική προσωπικότητα).    Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ακόμη και εάν ένα αίτημα του διοικούμενου υποβληθεί σε αναρμόδια υπηρεσία, η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να το παραπέμψει στην αρμόδια υπηρεσία χωρίς καμία συνέπεια σε βάρος του διοικούμενου.

Συνεπώς η υποβολή της αίτησης διακοπής της παραγραφής σε μία μόνο Διεύθυνση Εκπαίδευσης αρκεί.

ΟΛΜΕ

Αθήνα, 25/12/2018

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ κ.λπ.

Αγαπητοί συνάδελφοι αναπληρωτές,

Επειδή κάθε σχολική χρονιά υπηρετούσατε σε διαφορετική Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πρέπει να καταθέσετε (μέχρι 31-12-18) την αίτηση μη παραγραφής, για τα δώρα, σε όλες τις ΔΔΕ που υπηρετήσατε από το 2013 μέχρι σήμερα.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf  … 

Για να δείτε την αίτηση που καταθέτετε στις ΔΔΕ σε pdf …

ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. μετά από σημερινή ενημέρωση που έλαβε ενημερώνει τους συναδέρφους αναπληρωτές Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. ότι θα πρέπει να καταθέσουν την αίτηση μη παραγραφής έως και τις 31-12-2018 για τα  δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματος αδείας σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που υπηρέτησαν  (Α/Θμια & Β/θμια για όσους εργάστηκαν σε ΣΜΕΑΕ, σε ΕΔΕΑΥ, σε ΕΠΑΛ, σε Τμήματα Υποδοχής ή ως παράλληλη στήριξη μαθητών) και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις (για όσους εργάστηκαν σε ΚΕΔΔΥ) από το χρονικό διάστημα 2013 μέχρι σήμερα.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...