Home / Featured / Διαμαρτυρία από εκπαιδευτικούς γονείς παιδιών με αναπηρία

Διαμαρτυρία από εκπαιδευτικούς γονείς παιδιών με αναπηρία

Δημοσιεύτηκε: 5:49 μμ Δεκέμβριος 28th, 2018  


Οι εκπαιδευτικοί γονείς παιδιών με Αναπηρία είμαστε 335.
Από αυτούς μόλις τα 2/3 έχουν εκπαιδευτική εμπειρία, καθώς επί σειρά ετών δεν τους είχε δοθεί η δέουσα προσοχή ώστε να εισέλθουν στην εκπαίδευση.
Το 2016 με την παρούσα κυβέρνηση έγινε νομοθετική ρύθμιση, με την οποία δόθηκε η δυνατότητα σε κάποιους να εργαστούν για 3 χρόνια.
Αυτή τη στιγμή αυτό το εκπαιδευτικό δυναμικό το αφήνετε ανεκμετάλλευτο καθώς τα 20 μόρια είναι το 1/12 της συνολικής μοριοδότησης και μόρια που δε θα οδηγήσουν σε εργασία, για αυτό το ακριβό «σπορ» που λέγεται αναπηρία.
Αυτό το εκπαιδευτικό δυναμικό που είναι:
• ευαισθητοποιημένο σε θέματα αναπηρίας
• εκπαιδευμένο στην παροχή ολοκληρωμένης υποστήριξης και συγκεκριμένα παράλληλης στήριξης και κατ’ οίκον διδασκαλίας, 24 ώρες το 24ωρο εφ’ όρου ζωής.
• εκπαιδευμένο να εφαρμόζει θεραπευτικά προγράμματα (εργοθεραπείες, λογοθεραπείες, φυσιοθεραπείες) καθημερινά
• εκπαιδευμένο να εφαρμόζει πρακτικές που εφαρμόζονται και σε άλλες αναπηρίες εκτός από αυτή του παιδιού τους (κοινωνικό συμβόλαιο, κοινωνική ιστορία, δομημένο πρόγραμμα κ.α)
Αυτό το εκπαιδευτικό δυναμικό που είναι ΓΝΩΣΤΕΣ και ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ και ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΙ.
Γνωρίζετε ότι δεν το επιδιώξαμε να είμαστε ειδική κατηγορία, ότι δυστυχώς δεν έχουμε η δυνατότητα απομάκρυνσής μας από τη περιοχή «συμφερόντων» του παιδιού μας, ότι μας είναι δύσκολο να αποδείξουμε τα τυπικά προσόντα με τα οποία έχουμε εφοδιαστεί τόσα χρόνια, ωστόσο μας  βάζετε στο ίδιο πλαίσιο με όλους τους άλλους εκπαιδευτικούς, δίνοντάς μας μία μοριοδότηση γενναία κατά άλλους, η οποία όμως δεν οδηγεί στο στόχο της, δηλαδή την εργασία.
«Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΟΝΕΩΝ-ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πόσα μόρια παίρνουν οι Ψυχολόγοι στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

 

5 Σχόλια

 1. ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ

  ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ…ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΝΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΕΝΩ ΕΧΕΙ 0 ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΕΣ!!!EYXOMAINA MEINEI ΩΣ ΕΧΕΙ!!ΣΥΓΧΑΤΗΡΗΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΟΠΩ ΕΙΝΑΙ!

  • Μιλάμε για 200 άτομα μοιρασμένα σε πόσες ειδικότητες..

  • Είναι γνωστός ο ρατσισμός που βγάζεις «συνάδελφε» στις ειδικές κατηγορίες. Δεν έχεις αφήσει ούτε πολύτεκνους, ούτε τρίτεκνους, ούτε ΑμεΑ που να μη σχολιάσεις κακόβουλα. Χαίρομαι που έχεις υγεία & δεν ανήκεις στους ΑμεΑ αλλά & ούτε & στην κατηγορία των πολυτέκνων, γιατί όπως φαίνεται δεν αγαπάς τα παιδιά. Δεν αλλάζεις & επάγγελμα να πάρει κάποιος πιο παιδαγωγικά κατιρτισμενος τη θεση;

  • Έχεις υπόψη σου τι εστί αναπηρία, αγαπητέ μου; πριν εκστομίσεις οτιδήποτε -έτσι ανερυθρίαστα- γι αυτήν την κατηγορία ανθρώπων, πάρε χρόνο για μια δεύτερη σκέψη & μετά μίλα. Εκτίθεσαι και δεν το καταλαβαίνεις. Είσαι και » εκπαιδευτικός»…

   • ΠΡΟΦΑΝΏΣ,ΔΕΝ ΓΝΩΡΊΖΕΙ Ο ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΣ ΠΩΣ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΏΝΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΊ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΊΑ,Ή ΝΑ ΕΊΣΑΙ Ο ΊΔΙΟΣ ΑΜΕΑ,ΖΏΝΤΑΣ ΜΕ ΕΠΊΠΟΝΕΣ ΘΕΡΑΠΕΊΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΆ.ΕΞΑΛΛΟΥ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΕΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!!!ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΝΤΉΣΑΜΕ…ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΊΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ..ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΕΝΑ ΠΡΆΓΜΑ «ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ»,Ή ΥΓΕΙΑ ΚΙ Η ΑΡΤΙΜΕΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΟΤΈ ΔΕΔΟΜΈΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΝΈΝΑ..ΕΎΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΊΣΑΙ ΠΆΝΤΑ ΥΓΙΗΣ

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.: Αποτελέσματα 4 Προσκλήσεων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.: Αποτελέσματα 4 Προσκλήσεων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Αποτελέσματα των Προσκλήσεων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για ...