Home / HEADER-NEWS / Απάντηση του Υπουργείου στους υπαλλήλους του. Κατάληψη από το πρωί στο Υπουργείο

Απάντηση του Υπουργείου στους υπαλλήλους του. Κατάληψη από το πρωί στο Υπουργείο

Δημοσιεύτηκε: 7:04 μμ Δεκέμβριος 12th, 2018  


Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τη σημερινή κινητοποίηση των υπαλλήλων

Το ΥΠΠΕΘ διαψεύδει κατηγορηματικά ως ανυπόστατες τις φήμες περί μετεγκατάστασης της Κεντρικής Υπηρεσίας σε άλλο κτίριο. Όσον αφορά στα θέματα εξυπηρέτησης του κοινού οι λύσεις θα αναζητηθούν σε κλίμα συνεργασίας με τους υπαλλήλους και τα στελέχη της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΥΠΠΕΘ.

Κατάληψη πραγματοποίησαν στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας από τις 6 το πρωί οι υπάλληλοί του.

Τι απαντούν οι εργαζόμενοι:

Σήμερα Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΥΠ.Π.Ε.Θ. πραγματοποιήθηκε με μαζική συμμετοχή αποκλεισμός του Υπουργείου.

Καθώς η πολιτική ηγεσία αρνήθηκε να προβεί σε διάλογο, απαξιώνοντας τους εργαζομένους του Υπουργείου και χωρίς να πάρει θέση στα ερωτήματα που έχουν τεθεί και αφορούν:

Α) Τη μεταστέγαση υπηρεσιών του Υπουργείου, ολική ή μερική και

Β) Την εσωτερική χωροταξική κατανομή υπηρεσιών και υπαλλήλων, που δυσχεραίνει αντί να διευκολύνει την εξυπηρέτηση του πολίτη,

το σύνολο των εργαζομένων αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με αποκλεισμό και για αύριο Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018.

Μετά την παραπάνω απόφαση των συναδέλφων, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, δια του Γενικού Γραμματέα, συναντήθηκε με το Δ.Σ. του συλλόγου μας, και αφού τέθηκαν επί τάπητος τα παραπάνω θέματα, δεσμεύτηκε για την έκδοση του παραπάνω δελτίου τύπου.

Μετά τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας το Δ.Σ. συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση για αύριο 9:00 π.μ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κώστας Κοτζαμπασάκης

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Τόνια Μητσοτάκη

Χθες, Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΥΠΠΕΘ στην αίθουσα Ζακλίν ντε Ρομιγί, μετά την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Στη συνέλευση  συζητήθηκαν η μεταφορά του πρωτοκόλλου των εισερχομένων και του ΓΕΠΟ σε κτίριο εκτός του κεντρικού κτιρίου του υπουργείου Παιδείας (στην Πατησίων) ως λύση για περισσότερη ασφάλεια στο κτήριο, καθώς και οι χωροταξικές μετακινήσεις υπηρεσιών και υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Όπως επισημαίνεται, με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων (5 κατά), υιοθετήθηκε το εξής ψήφισμα:

«Σχετικά με τη μεταφορά του πρωτοκόλλου των εισερχομένων και του ΓΕΠΟ  που φέρεται να σχεδιάζει ο υπουργός σε κτίριο του υπουργείου στα Κάτω Πατήσια, στην οδό Στρατηγού Δαγκλή:

– Τα σχέδια αυτά είναι ανήκουστα και θα ήταν αστεία, αν δεν ήταν επικίνδυνα, γιατί δείχνουν την ελαφρότητα με την οποία κάποιοι αντί να δίνουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα, τα επιτείνουν περαιτέρω, διαταράσσοντας τον προσωπικό και εργασιακό βίο των υπαλλήλων και την εύρυθμη λειτουργία του υπουργείου.

– Αν πράγματι ο Υπουργός ετοιμάζει κάτι τέτοιο, θεωρεί προφανώς ότι οι πολίτες είναι απειλή και πως πρέπει μια δημόσια υπηρεσία, αντί να είναι ανοικτή στους πολίτες και διάφανη στη λειτουργία της, να κατεβάσει τα ρολά που πριν λίγο καιρό χωρίς μελέτη και άδεια της Πυροσβεστικής εγκατέστησε.

– Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι το δημοκρατικό ήθος του Υπουργού συμβαδίζει με τον αποκλεισμό των μαθητών και των γονιών τους, των φοιτητών, των δασκάλων και των καθηγητών και γενικότερα όσων ζουν στην χώρα από το να έχουν πρόσβαση στην κεντρική διοικητική δομή της παιδείας και της εκπαίδευσης.

Στο ενδεχόμενο υλοποίησης αυτού του σχεδίου θα αντιδράσουμε δυναμικά. Δεν θα δεχθούμε τη σαλαμοποίηση των υπηρεσιών του υπουργείου και τη μεταστέγασή τους.

Δεν θα δεχτούμε καμία  χωροταξική μετακίνηση εντός του κτηρίου της ΚΥ χωρίς την ανάμειξη της αρμόδιας Διεύθυνσης, προηγούμενη ενημέρωση και συναίνεση των εργαζομένων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ο Υπουργός να ξεκαθαρίσει άμεσα την κατάσταση με γραπτή ανακοίνωση που θα διαψεύδει τόσο τα περί μεταφοράς συγκεκριμένων υπηρεσιών του Υπουργείου όσο και το ενδεχόμενο συνολικότερης μεταφοράς του Υπουργείου σε άλλο κτήριο


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...