Home / HEADER-NEWS / Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Παιδείας απέστειλαν Αναπληρωτές ΕΕΠ και ΕΒΠ

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Παιδείας απέστειλαν Αναπληρωτές ΕΕΠ και ΕΒΠ

Δημοσιεύτηκε: 6:14 μμ Δεκέμβριος 13th, 2018  


Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Παιδείας απέστειλαν Αναπληρωτές ΕΕΠ και ΕΒΠ για την πραγματοποίηση 4.500 μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή.

Αξιότιμε Υπουργέ Παιδείας, κ.Γαβρόγλου

Προφανώς γνωρίζετε για την ιδιαίτερη κατάσταση και τα υπάρχοντα προβλήματα του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.).

Τα αιτήματά μας σας έχουν κοινοποιηθεί αρκετές φορές και διαμέσου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.), αλλά και ατομικά από συναδέλφους, πλην όμως ικανοποίηση αυτών δεν υπήρξε έως σήμερα.

Βασικό πρόβλημα αποτελεί η ανυπαρξία μόνιμων διορισμών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. εδώ και πάρα πολλά χρόνια. και διαχρονικά οι μόνιμοι διορισμοί στις ειδικότητές μας είναι απειροελάχιστοι.

718(542 στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και 176 στα Κ.Ε.Σ.Υ.) μόνιμοι Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. εργάζονται στην εκπαίδευση αυτή τη στιγμή.

Αποτελούν το μικρότερο ποσοστό στην Εκπαίδευση και αφορά σε πάνω από 10 διαφορετικές ειδικότητες!!!

Τα Ειδικά Σχολεία, τα Κ.Ε.Σ.Υ., οι Ε.Δ.Ε.Α.Υ., η Παράλληλη Στήριξη, αλλά και  η υποστήριξη των Γενικών Σχολείων(ΕΠΑ.Λ., Τ.Υ. κ.α.) δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς εμάς και αυτό το γνωρίζετε.

Πριν λίγες ημέρες Επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας υπέβαλλε σε σας πρόταση για σύσταση 946 Οργανικών Θέσεων σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε., που μαζί με τις 413 υπάρχουσες κενές Οργανικές μας κάνουν 1.359, αν δε προστεθούν σ αυτές οι 389 ακάλυπτες Οργανικές Θέσεις στα Κ.Ε.Σ.Υ., έχουμε 1.748 Οργανικές Θέσεις Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. προς κάλυψη!!

Οι μόνιμοι διορισμοί  που έχετε αναγγείλει είναι 4.500 σύνολο για την Ειδική Αγωγή.

Το  νούμερο είναι δυστυχώς πολύ μικρό βάσει των πραγματικών αναγκών και των φετινών προσλήψεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας και Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στην Ειδική Αγωγή ως τώρα.

Στο σύνολο, για τα πλαίσια της Ειδικής Αγωγής και εφόσον διοριστούν 4.500 για όλες τις ειδικότητες σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και για μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., το 70% σχεδόν του συνόλου των εκπαιδευτικών και Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. θα πρέπει αναγκαστικά να προσλαμβάνεται  πάλι ως αναπληρωτές για τα επόμενα  χρόνια.

Λόγω αυτού του γεγονότος, θα πρέπει να πιέσετε να εξασφαλίσετε ένα μεγαλύτερο νούμερο μόνιμων διορισμών για την Ειδική Αγωγή μέσα στο 2019.

Αν δεν μπορέσετε να καλύψετε το 100% των Οργανικών κενών, θα πρέπει να εξοικονομήσετε άμεσα κονδύλια που να καλύπτουν την πλειοψηφία των κενών.

Αν υπάρξει βούληση, είναι δυνατό να  βρεθούν τα χρήματα. Θα έχετε σίγουρα και ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία μαζί σας!!!

Επιπλέον αποτελεί ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ σας και βάσει του Ελληνικού Συντάγματος  να εξασφαλίζετε  μια αξιοπρεπή Παιδεία για όλους!!!
Αυτήν την στιγμή έχουμε 4000+ αναπληρωτές Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. από προσλήψεις μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ κυρίως, που ξεκινούν Σεπτέμβρη(αναλόγως τις χρονοβόρες διαδικασίες ανά Π.Δ.Ε.) και μπορούν να φτάσουν μέχρι Μάρτη, Απρίλη!!!

Κατανοεί ο καθένας μας ότι αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους μαθητές, στους γονείς, σε μας και γενικά σε όλη την κοινωνία.

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

θα επιθυμούσαμε από εσάς, ως αναπληρωτές και ως πολίτες αυτής της χώρας, να δημιουργηθεί ένα Ειδικό Συμβούλιο όλων των εμπλεκόμενων Υπουργείων, όλων των κομμάτων, με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων που να αφορά στο 100% των μόνιμων διορισμών σε όλα τα Οργανικά  κενά στην Ειδική Αγωγή ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ για το σχολικό έτος 2019-2020.

Μπορείτε να το επιδιώξετε μέχρι τις γιορτές και να το δημοσιοποιήσετε στην ελληνική κοινωνία μέσω των Μέσων Ενημέρωσης.

Όμως αν τελικά δεν καταφέρετε να βρείτε έξτρα οικονομικούς πόρους, τότε το νούμερο των 4.500 θέσεων θα ήταν αναλογικά δίκαιο να μοιραστεί στα 3, δηλαδή να δοθούν 1.500 θέσεις για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, 1.500 για εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας και 1.500 για μόνιμους διορισμούς Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π..

Η δε κατανομή σε όλες τις ειδικότητες του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. να γίνει αναλογικά χωρίς μεγάλες αποκλίσεις και διαφορές.

Μ άλλα λόγια να μην ευνοηθούν και να μην αδικηθούν συγκεκριμένες ειδικότητες, γιατί αποτελεί κοινό τόπο πως είμαστε όλοι οι κλάδοι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ  στην Ειδική αλλά και στην Γενική Εκπαίδευση, είμαστε όλοι απαραίτητοι για τον μαθητή και την οικογένειά του και δεν περισσεύει κανείς

Με τιμή

Αναπληρωτές Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...