Home / HEADER-NEWS / Ανακοίνωση αποτελέσμάτων για το νέο ΔΣ του Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ «ο Αριστοτέλης»

Ανακοίνωση αποτελέσμάτων για το νέο ΔΣ του Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ «ο Αριστοτέλης»

Δημοσιεύτηκε: 6:02 μμ Δεκέμβριος 6th, 2018

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ συλλ. «ο Αριστοτέλης»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

6/12/2018

Με το βλέμμα στραμμένο στους αγώνες που έχουμε ανάγκη…

Πρώτη Δύναμη Ξανά η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση στις εκλογές για το νέο ΔΣ του Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ «ο Αριστοτέλης»

Χαιρετίζουμε όλες και όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που στήριξαν στις εκλογές για ΔΣ του Συλλόγου μας, το ρεύμα του ριζοσπαστικού ταξικού συνδικαλισμού και ανέδειξαν για μια ακόμα φορά την Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/Παρεμβάσεις σε 1η δύναμη. Στη ΓΣ που προηγήθηκε, υπερψηφίστηκαν οι προτάσεις που κατέθεσε η ΑΑΚ, καθώς επίσης σχεδόν ομόφωνα τα πεπραγμένα του απερχόμενου ΔΣ και ομόφωνα ο οικονομικός απολογισμός.

Τα αποτελέσματα είναι τα παρακάτω:

Δεκέμβριος

Νοέμβριος 2017

Νοέμβριος 2016

Για αντιπροσ. 86ης

Μάιος 2017

Ψήφισαν

Άκυρα Λευκά 70

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση (Παρεμβάσεις)

368(3)

21 (-)

ΕΚΕ/ΕΡΑ

38(-)

Ως ΑΑΚ θα συμβάλλουμε και με τους νέους συσχετισμούς στο ΔΣ ώστε ο Αριστοτέλης συνεχίσει να προασπίζει αταλάντευτα και μαχητικά τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων, του λαού, της δημόσιας εκπαίδευσης, να μην κάνει τεμενάδες στη διοίκηση και την κυβέρνηση, να μην είναι το μακρύ χέρι του κράτους, να μπλοκάρει κάθε απόπειρα καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, κάθε απόπειρα καταστρατήγησης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και της νεολαίας.

Θα συμβάλλουμε ώστε να ζωντανέψουν οι μαζικές διαδικασίες του κινήματος, ώστε το σωματείο μας να πρωτοστατήσει για να αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα αγώνες μαζικοί, ταξικοί, συντονισμένοι, με κριτήριο και αιτήματα τις πραγματικές ανάγκες, με αποφασιστικότητα, μαχητικότητα, διάρκεια και περιεχόμενο που να εξασφαλίζει την αγωνιστική ενότητα της βάσης των εργαζομένων, που θα ενοποιούν και θα συντονίζουν την πάλη τους, θα στηρίζονται στις μαζικές διαδικασίες και τη δημοκρατία τους, θα αποφασίζονται και θα είναι στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων.

Το ριζοσπαστικό ταξικό ρεύμα στο χώρο της εκπαίδευσης εξέφραζε κάθε φορά τη σύγκρουση με τον πυρήνα των αναδιαρθρώσεων από τη σκοπιά της υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευση και των ταξικών συμφερόντων των εργαζομένων, σε συντονισμό με ολόκληρο το εκπαιδευτικό κίνημα (εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές, γονείς), η κοινωνική χειραφέτηση και απελευθέρωση ενέπνεε τις σημαίες του.

Το μαχόμενο, ριζοσπαστικό εκπαιδευτικό κίνημα αποτελεί τον αιώνιο αντίπαλο, που δεν τους άφησε ΠΟΤΕ να ανασάνουν και να ολοκληρώσουν τις αντιδραστικές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις ανενόχλητοι. Γιατί η βασική του επιδίωξη ήταν οι αγώνες νίκης και όχι απλής διαμαρτυρίας.

Αυτό θα συνεχίσουμε με μαχητικότητα να εκφράζουμε! Την ανάγκη για ένα συνδικαλιστικό κίνημα ταξικό, ανεξάρτητο από το κράτος, την κυβέρνηση, τη διοίκηση και τις εντολές τους, που θα υπηρετεί τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου των όλων και των ίσων.

Για ένα σωματείο που θα συνεχίσει να οργανώνει, να συντονίζει, να πρωτοστατεί σε όλες τις μικρές και μεγάλες μάχες, μέσα από τις Γ.Σ., την επιτροπή αγώνα ενάντια στα μνημόνια, την ΕΕ και το ΔΝΤ, το κεφάλαιο, την κυβέρνηση και τη μνημονιακή αντιπολίτευση και κάθε διαχειριστή της ίδιας πολιτικής.

«Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα φέρουν το φως
Είμαστε όμως εκείνοι που θα θυμίζουμε πάντα
πως το σκοτάδι δεν είναι μόνο και ανίκητο»

Για να κάνουμε το σύλλογο συλλογικότητα