Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 20/10/2021, 19:49


Home / Featured / Αίτημα για ειδικά ακαδημαϊκά κριτήρια για τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε ΔΥΕΠ και ΖΕΠ

Αίτημα για ειδικά ακαδημαϊκά κριτήρια για τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε ΔΥΕΠ και ΖΕΠ

Δημοσιεύτηκε: 6:08 μμ Δεκέμβριος 29th, 2018  


ΑΙΤΗΜΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΥΕΠ ΚΑΙ ΖΕΠ

Ως απόφοιτοι του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού της Διδασκαλίας της Ελληνικής ως Ξένης / Δεύτερης Γλώσσας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας σε σχέση με όσα συμβαίνουν στον χώρο της διδασκαλίας των ελληνικών σε πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας.

Διαθέτουμε πιστοποιημένα τα κατάλληλα προσόντα και είμαστε οι κατ’ εξοχήν αρμόδιοι να διαχειριστούμε τις τάξεις αυτές, λαμβάνοντας υπ’όψιν τις ιδιαιτερότητες που τις χαρακτηρίζουν. Είναι αδιανόητο και αντίκειται στην κοινή λογική η τοποθέτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τους ενιαίους υφιστάμενους πίνακες, χωρίς να μοριοδοτείται η επιστημονική κατάρτιση.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δωρεάν διάθεση πέντε self tests στους μαθητές από 14/10 μέχρι 23/10

Απαιτούμε λοιπόν την αναγνώριση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, όπως και την τήρηση των πρότερων δεσμεύσεών σας όσον αφορά τη δημιουργία ξεχωριστών πινάκων για τα τμήματα αυτά.

Η θεσμοθέτηση ακαδημαϊκών κριτηρίων για την τοποθέτηση στις ΔΥΕΠ είναι απαραίτητη, αφενός γιατί η συμβολή του εξειδικευμένου διδακτικού προσωπικού στον τομέα της διδασκαλίας των ελληνικών θα είναι ουσιαστική, καθώς έχει καταρτιστεί ακριβώς για τον σκοπό αυτό και αφετέρου γιατί είναι αναγκαίο για τους εν λόγω μαθητές να τύχουν εξειδικευμένης και ως εκ τούτου ορθής προσέγγισης στη διδασκαλία, όπως ακριβώς απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό στην Ειδική Αγωγή.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Παράνομη η απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση - ποινή 3.000 ευρώ στους παραβάτες

Απόφοιτοι και μεταπτυχιακοί φοιτητές της Ελληνικής ως Δεύτερης/ Ξένης Γλώσσας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ελεύθερες μετεγγραφές, στέγαση και σίτιση για τους φοιτητές πληγέντων περιοχών

Ελεύθερες μετεγγραφές και μετακινήσεις, καθώς και  στέγαση και σίτιση για τους φοιτητές ...