Home / Featured / Βγήκε μαχαίρι σε σχολική εκδρομή

Βγήκε μαχαίρι σε σχολική εκδρομή

Δημοσιεύτηκε: 7:14 μμ Νοέμβριος 2nd, 2018  


Πανικός επικράτησε σε σχολική εκδρομή, την Πέμπτη, στην περιοχή της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων στις Σέρρες όταν μαθητής που θύμωσε γιατί τον παρενόχλησαν έβγαλε μαχαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια της εκδρομής ένας μαθητής μαζί με μια μαθήτρια του σχολείου που επέβαιναν σε μηχανάκι παρενοχλήθηκε από άλλους μαθητές με αποτέλεσμα να πέσουν.

Τότε ο νεαρός οδηγός της μηχανής έβγαλε από την τσέπη ένα μαχαίρι, με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα παιδιά να ορμίσουν εναντίον του, για να τον αφοπλίσουν.

Ακολούθησε πανικός με τους μαθητές να κυνηγούν τον δράστη μέσα στο πλήθος των συμμαθητών τους, που ήταν εκδρομή στην Κοιλάδα, ενώ το θέμα έληξε με την εμφάνιση της αστυνομίας και την σύλληψη των δυο νεαρών.

Οι συνοδοί καθηγητές προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αλλά τα πράγματα είχαν ξεφύγει για λίγα λεπτά, από κάθε έλεγχο.

Εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσει το συμβούλιο των καθηγητών για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις, σύμφωνα με το epiloges.tv.


 

3 Σχόλια

  1. 1) Οι μαθητές απαγορεύεται να μεταβαίνουν στον χώρο της εκδρομής με μηχανάκι είτε το οδηγούν οι ίδιοι είτε επιβαίνουν σε αυτό. Να τιμωρηθούν οι ο μαθητής και η μαθήτρια που ήταν πάνω στο μηχανάκι.

    2) Αυτό δεν δίνει σε κανένα δικαίωμα να προκαλεί την πτώση τους και μάλιστα εν ώρα οδηγήσεως. Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι μαθητές που παρ’ ολίγον να προκαλέσουν τον τραυματισμό των συμμαθητών τους που ήταν πάνω στο μηχανάκι.

    3) ΔΕΝ υπάρχει κανένας «δράστης» αναφορικά με το μαχαίρι, ΔΕΝ συνέβη τίποτε με το μαχαίρι πλην της επιδείξεώς του σε δημόσια θέα. Ένα ελβετικό πολυ-εργαλείο victorinox ή ένα σουγιαδάκι είναι ό,τι πρέπει για εκδρομή, για να κόβεις κλαδάκια ή να χαράζεις βέργες π.χ..

    • με αυτο το πολυεργαλειο μπορεις να προκαλεσεις τραυματισμο εκτος απο κλαδακια και να φτιαξεις ξωβεργες για φασιανους?

      • Φυσικά και μπορείς να προκαλέσεις τραυματισμό, όπως μπορείς να τραυματίσεις άνθρωπο και με το απλό, ουδέποτε ακονισμένο μαχαίρι της κουζίνας με το οποίο ξεφλουδίζεις και κόβεις το μήλο σου ή βγάζεις ραδίκια. Μάλιστα το απλό μαχαίρι κουζίνας έχει υπερδιπλάσιο μήκος λάμας σε σχέση με το σουγιαδάκι. Αυτό τί σημαίνει, ότι θα βρεθεί σοβαρός ανακριτής ή εισαγγελέας που θα τα θεωρήσει αμφότερα «όπλα», που τυχόν έφεραν μαζί τους οι μαθητές στην εκδρομή; Δεν νομίζω. Αλλά ακόμη και έτσι, η λέξη «δράστης» είναι αδόκιμη. Η οπλοφορία, επαναλαμβάνω ΑΝ πρώτα ανακριτής και εισαγγελέας απαγγείλουν κατηγορία και ΑΝ καταδικαστεί κάποιος ως… οπλοφορών (!) διότι είχε μαζί του σουγιαδάκι, είναι όντως αδίκημα αλλά στην οπλοχρησία μόνο μπορούμε να μιλάμε για «δράστη». Αλλιώς έχουμε απλώς παραβάτη, όχι δράστη.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...