Home / HEADER-NEWS / Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών – Τι έγινε στη συνέλευση 24/11.

Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών – Τι έγινε στη συνέλευση 24/11.

Δημοσιεύτηκε: 6:59 μμ Νοέμβριος 28th, 2018  


Δελτίο Τύπου της συνέλευσης 24/11

Στη συνέλευση του Συντονιστικού στις 24/11 αναδείχθηκε για ακόμη μία φορά ως κεντρικό ζήτημα το επικείμενο προσοντολόγιο. Η σκόπιμη κωλυσιεργία του Υπουργείου να ανακοινώσει το σχέδιο του συστήματος προλήψεων/διορισμών, επιδιώκει να διαμορφώσει όρους αναμονής και στοχεύει στην αδρανοποίηση μεγάλης μερίδας εκπαιδευτικών και τον εγκλωβισμό των εκπαιδευτικών σε μια συζήτηση γύρω από κριτήρια που οδηγούν στην διάσπαση του κλάδου .

Οι ανακοινώσεις του Υπουργείου είναι ξεκάθαρες και δεν υπάρχει κάτι να περιμένουμε να ανακοινωθεί επίσημα για να καταλάβουμε ότι οι σχεδιασμοί του δεν εξυπηρετούν κανέναν, ούτε τους εκπαιδευτικούς εργαζόμενους, ούτε τους μαθητές ούτε και το ίδιο το σχολείο. Σκόπιμη σιγή ιχθύος και αντίστοιχη αναμονή χωρίς να παίρνει ξεκάθαρη θέση για τους διορισμούς η πλειοψηφία της ΔΟΕ από τη μια, και από την άλλη η ΟΛΜΕ, η οποία έχει ήδη καταθέσει πρόταση κριτηρίων, ενισχύοντας τον αλληλοσπαραγμό κόντρα και μακριά από τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος. Με αυτόν τον τρόπο αφήνουν ανοιχτό τον δρόμο στα σχέδια της Κυβέρνησης.

Είναι ολοφάνερος ο στόχος από κυβέρνηση-ΕΕ-ΟΟΣΑ για τον μελλοντικό ελαστικά εργαζόμενο εκπαιδευτικό. Την ίδια στιγμή η αντιπολίτευση (ΝΔ) παρουσιάζει τις θέσεις της για την παιδεία μιλώντας για εθελοντισμό, επιχειρηματικότητα, «άσκηση» σε επιχειρήσεις από μαθητές καταθέτοντας στην ουσία ένα περιτύλιγμα της ίδιας πολιτικής με αυτήν της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (αξιολόγηση-απολύσεις-ελαστική εργασία).

Ο μοναδικός δρόμος για την κατάκτηση των δίκαιων αιτημάτων μας είναι η συλλογική δράση και ο αγώνας!
Οι δημοσιονομικοί περιορισμοί, οι μνημονιακές δεσμεύσεις και η πλήρης υποταγή στα μέτρα λιτότητας και φτώχειας, το νομοθετικό «απαράβατο» του ν. 3848 της Διαμαντοπούλου και ο ΑΣΕΠ, αποδεικνύουν περίτρανα την έλλειψη πολιτικής βούλησης για ικανοποίηση του αιτήματος για μαζικούς μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! Την ίδια στιγμή τα διάφορα προγράμματα ΕΣΠΑ αποτελούν το άλλοθι για περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων, από το σύνολο των αδειών αλλά και την απαγόρευση άσκησης διδακτικών καθηκόντων, όπως επιδίωξαν να επιβάλλουν πέρσι για την ενισχυτική διδασκαλία.

Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε απέναντι και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για τη διεκδίκηση των αναγκών μας! Δε θα περιορίσουμε τις απαιτήσεις μας στους περιορισμούς της «κανονικότητάς» τους! Παλεύουμε για τη δουλειά και την αξιοπρέπεια μας, για το δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά, κόντρα στην αγοραία λογική του ανταγωνισμού και της επιχειρηματικότητας!

Το προσοντολόγιο δε θα περάσει! Καμία ανατροπή των πινάκων.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα η μόνιμη και σταθερή εργασία

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε παιδιού και του κάθε γονέα, το σχολείο να έχει όλο το μόνιμο προσωπικό που χρειάζεται και να μην συμπληρώνεται σε δόσεις κάθε μήνα από καινούργιους εκπαιδευτικούς.

Απαιτούμε εδώ και τώρα Μαζικούς Μόνιμους Διορισμούς αποκλειστικά με το πτυχίο και την προϋπηρεσία και άμεσα μέτρα για νέες θέσεις εργασίας (μείωση του αριθμού παιδιών ανά τμήμα, μείωση του ορίου συνταξιοδότησης, άμεση θεσμοθέτηση της 2χρονης προσχολικής παντού)

Καλούμε την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να βγάλουν άμεσα απεργία και όχι 3ωρη στάση μόλις ανακοινωθεί το προσοντολόγιο.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ σε κινητοποιήσεις και καταλήψεις στις περιφέρειες και στις διευθύνσεις μόλις ανακοινωθεί το προσοντολόγιο.

Καλούμε όλα τα σωματεία στις συνελεύσεις τους και στα ΔΣ να εξετάσουν τη δυνατότητα αγωνιστικής απάντησης με πανεκπαιδευτικό πανελλαδικό συλλαλητήριο στο κέντρο κάθε πόλης το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη.

Καμπάνια Μητρότητας

Η συζήτηση για την καμπάνια μητρότητας επικεντρώθηκε στην υλοποίηση των προτάσεων που προέκυψαν στην σύσκεψη της 12/11. Οι φόρμες των αιτήσεων για τις αναπληρώτριες έχουν δρομολογηθεί από δικηγόρο και μόλις είναι έτοιμες θα τις κοινοποιήσουμε για να είναι διαθέσιμες για χρήση από κάθε ενδιαφερόμενη/νο.

Aποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου μέσα στον Δεκέμβρη, ενώ νωρίτερα να προηγηθεί αφισοκόλληση, μοίρασμα κειμένων και ενημέρωση στο κέντρο της Αθήνας. Μέσα στις επόμενες μέρες θα δημιουργηθεί σελίδα για την προώθηση της καμπάνιας.

Επισημάνθηκε το δικαίωμα της κάθε εργαζόμενης να διεκδικήσει στον χώρο εργασίας της χώρο θηλασμού.
Επιπλέον τονίστηκε ότι η καμπάνια αφορά και διεκδικεί την αντίστοιχη άδεια ανατροφής και για τους άντρες-πατέρες αναπληρωτές καθώς και κάθε κηδεμόνα. Είναι επιτακτική η ανάγκη να στηρίξουν αυτές τις διεκδικήσεις οι ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ καθώς και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Καλούμε κάθε σωματείο να στηρίξει αυτή την καμπάνια, να ενημερώσει όλες και όλους τους συναδέλφους καθώς και να στηρίξει την κάθε αίτηση που θα γίνει για χορήγηση της αντίστοιχης άδειας.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...