Home / HEADER-NEWS / Συνεχής προσπάθεια για εξεύρεση πρόσθετων χρηματοδοτήσεων και αύξηση πιστώσεων

Συνεχής προσπάθεια για εξεύρεση πρόσθετων χρηματοδοτήσεων και αύξηση πιστώσεων

Δημοσιεύτηκε: 10:08 μμ Νοέμβριος 8th, 2018  


Συνάντηση με τον Δήμαρχο Τζουμέρκων κ. Γιάννη Σεντελέ πραγματοποίησε η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κ. Μερόπη Τζούφη στις 8 Οκτωβρίου στο Υπουργείο Παιδείας για θέματα που αφορούν το Δημοτικό Σχολείο Πραμαντών Βορείων Τζουμέρκων.

Στο αίτημα του Δημάρχου για την πλήρωση των εκπαιδευτικών κενών στο εν λόγω σχολείο, η Υφυπουργός σημείωσε ότι μετά από ενημέρωση που έλαβε από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καλυφθούν οι θέσεις στην πλειονότητα τους στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και στα Γενικά Σχολεία στην Ήπειρο.

Η Υφυπουργός επεσήμανε ότι ήδη από την Δευτέρα 5/11 βρίσκεται σε εξέλιξη ο διορισμός και τοποθέτηση μεγάλου αριθμού αναπληρωτών εκπαιδευτικών που εκτιμάται ότι θα καλύψει άμεσα τα αυξημένα κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά αιτήματα για τα Τμήματα Ένταξης και την Παράλληλη Στήριξη των μαθητών.

Επιπρόσθετα σημείωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας έχοντας πλήρη επίγνωση των αυξημένων αναγκών, αλλά και των υποχρεώσεων του ως Πολιτεία καταβάλει συνεχή προσπάθεια για την εξεύρεση πρόσθετων χρηματοδοτήσεων και αύξησης των πιστώσεων.

Τέλος η Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα επίσκεψη στο Δήμο Τζουμέρκων και συνάντηση με την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και τους γονείς ώστε να ενημερωθεί και δια ζώσης για τα εκπαιδευτικά και άλλα θέματα σχολείων της περιοχής.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...