Home / HEADER-NEWS / Συνάντηση του Υπουργού Κ. Γαβρόγλου με μαθητές του ΣΔΕ στο Κατάστημα Κράτησης Διαβατών

Συνάντηση του Υπουργού Κ. Γαβρόγλου με μαθητές του ΣΔΕ στο Κατάστημα Κράτησης Διαβατών

Δημοσιεύτηκε: 9:12 μμ Νοέμβριος 19th, 2018  


Μια ουσιαστική και ανοιχτή συζήτηση με τους κρατούμενους μαθητές που φοιτούν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είχε  ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου κατά την επίσκεψή του, σήμερα, στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης (Φυλακές Διαβατών).

Προηγήθηκε συνάντηση με τον Διευθυντή του Καταστήματος Κράτησης κ. Αναστάσιο Παπαδόπουλο και τον Προϊστάμενο της Κοινωνικής Υπηρεσίας κ. Θεοχάρη Ρουσάκη.

Ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους μαθητές ένα σύνολο ζητημάτων με επίκεντρο τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτούν κατά τη φοίτησή τους στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και τους τρόπους με τους οποίους αυτά τα εφόδια μπορούν να βοηθήσουν, μετά την αποφυλάκισή τους, στην επανένταξή τους στην κοινωνία. Συγκεκριμένα, συζήτησαν τις δυνατότητες συνέχισης των σπουδών τους σε άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης στο αντικείμενο των τεχνικών ειδικοτήτων, μετά την αποφοίτησή τους από το σχολείο. Σε αυτό το πλαίσιο, ο  Υπουργός σημείωσε ότι η εκπαίδευση μπορεί να διευρύνει τους ορίζοντες για τον καθένα ξεχωριστά και να ανοίξει νέους δρόμους στη ζωή τους.

Στη συνέχεια, ο κ. Γαβρόγλου συναντήθηκε με τη Διευθύντρια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας κ. Μαρία Γκρίζου και εκπαιδευτικούς και εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για το έργο που επιτελούν, όχι μόνο στο επίπεδο της προσφοράς γνώσης, αλλά και της προσφοράς ουσιαστικής στήριξης στους νέους κρατούμενους. Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι έχει βελτιωθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια η έγκαιρη στελέχωση σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ συζητήθηκαν και θέματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα σχολεία των Καταστημάτων Κράτησης.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...