Home / HEADER-NEWS / ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ: ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ  ΕΧΟΥΜΕ   ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ   14+1  ΛΟΓΟΥΣ  ΓΙΑ ΝΑ  ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ: ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ  ΕΧΟΥΜΕ   ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ   14+1  ΛΟΓΟΥΣ  ΓΙΑ ΝΑ  ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ!

Δημοσιεύτηκε: 10:26 μμ Νοέμβριος 11th, 2018  


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ  ΕΧΟΥΜΕ   ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ   14+1  ΛΟΓΟΥΣ  ΓΙΑ ΝΑ  ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ

ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ!

 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ:

  • Θέλουμε να εργαζόμαστε και να ζούμε με αξιοπρέπεια.Γι’ αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα να επανέλθει με ευθύνη της κυβέρνησης ο 13ος και 14ος  μισθός.
  • Θέλουμε να στεκόμαστε με αξιοπρέπεια μέσα στην τάξη, απέναντι στους μαθητές μας και όχι να δουλεύουμε μέχρι τα 67 χρόνια. Γι’ αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
  • Πρέπει να μπει τέρμα στο αίσχος της αναπλήρωσης, για να γίνουν εδώ και τώρα 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών.
  • Πρέπει να χρηματοδοτηθούν άμεσα οι σχολικές επιτροπές από τον κρατικό προϋπολογισμόστο ύψος των πραγματικών αναγκών για να αντιμετωπιστούν λειτουργικά προβλήματα, να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα αντισεισμικής, αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης των σχολείων.
  • Χρειάζεται να δημιουργηθούν τώρα όλες οι υποδομές, ώστε να γίνει πράξη παντού η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή.
  • Δε συμβιβαζόμαστε με ένα σχολείο στο οποίο δεν υπάρχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί, ώστε ο καθένας να διδάσκει το αντικείμενό του, τα παιδιά με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες να έχουν τον Ειδικό Παιδαγωγό που δικαιούνται ή να βρίσκονται στη δομή που έχουν ανάγκη.
  • Οφείλουμε να δώσουμε τον αγώνα από κοινού με τους μαθητές μας και τους γονείς, ώστε να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για το Λύκειοκαι την πλήρη μετατροπή του σε ένα απέραντο εξεταστικό κέντρο, σε ένα πεδίο ταξικού “ξεσκαρταρίσματος” μαθητών.
  • Δεν ανεχόμαστε η χώρα μαςνα εμπλέκεται στους επικινδύνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, να δίνονται κάθε χρόνο 4 δις € για Νατοϊκούς εξοπλισμούς ενώ όταν διεκδικούμε μόνιμους διορισμούς ή χρηματοδότηση για την Παιδεία, να μας λένε ότι υπάρχει “δημοσιοικονομική στενότητα”.
  • Κανείς δε θα μας λύσει τα προβλήματαπου έχουν δημιουργήσει το μεγάλο κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, αν δεν οργανωθεί μαζικός, αποφασιστικός αγώνας
  • Απέναντι στην κοροϊδία της “εξόδου” από τα μνημόνια και τη δήθεν “κανονικότητα”, που ισχυρίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες στη Μόρφωση, στη Δουλειά και τη Ζωή!
  • Η επόμενη μέρα των μνημονίων είναι φτιαγμένη με τα υλικά του χθες: αντιλαϊκά μέτρα, φοροληστεία, δουλεία έως τα 67, περικοπές στην Παιδεία και την Υγεία, ελαστική εργασία.
  • Οι απαιτήσεις του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, ώστε να πετύχουν τον στόχο της ανάπτυξης των κερδών τους προϋποθέτει ακόμα παραπέρα το δικό μας ξεζούμισμα.
  • Στον στόχο αυτό συμφωνούν όλοι μαζί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ καθώς και τα υπόλοιπα κόμματα που υποστηρίζουν την πολιτική της Ε.Ε., της “ανταγωνιστικότητας” και της “κερδοφορίας” των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Κανείς δε θα μας λύσει τα προβλήματαπου έχουν δημιουργήσει το μεγάλο κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, αν δεν οργανωθεί μαζικός, αποφασιστικός αγώνας.
  • Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την απαίτηση της αναπλήρωσης όλων των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, από την κάλυψη των αναγκών μας.

 

             OΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 14  ΝΟΕΜΒΡΗ!

 

Στις 14 Νοεμβρίου το μάθημα γίνεται στην απεργία!
Η συμμετοχή μας στην απεργία γίνεται μάθημα!

 

                                  ΟΛΟΙ ΣΤΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ   10.30 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ!

 

(ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.Π.Μ. ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ Ν.ΙΩΝΙΑΣ)


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...