Home / HEADER-NEWS / ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ: «ΚΑΠΝΟΣ»…… ΤΑ 140 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2019!!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ: «ΚΑΠΝΟΣ»…… ΤΑ 140 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2019!!!

Δημοσιεύτηκε: 5:02 μμ Νοέμβριος 23rd, 2018  


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με μια καινούρια επίδειξη απύθμενου πολιτικού θράσους, την ίδια στιγμή που διαφημίζει τη θεσμοθέτηση της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, όχι μόνο δεν παίρνει κανένα μέτρο για την υλοποίηση της (χρηματοδότηση, υποδομές, προσωπικό κ.ά.), αλλά με το σχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε στη Βουλή, εξαφανίζει ακόμα και το ελάχιστο ποσό των 140 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε προβλεφθεί στο αρχικό σχέδιο, για να εξασφαλιστεί ένα μικρό μέρος από τις μεγάλες κτηριακές ανάγκες που χρειάζονται για την εφαρμογή της!

Η περικοπή του ποσού αυτού γίνεται στα πλαίσια της καρατόμησης 1,3 δις στις δαπάνες του προϋπολογισμού προς αντιστάθμιση της «μη εφαρμογής» του μέτρου για την περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, που εκτιμάται σε περίπου 2 δις. Ταυτόχρονα με τα 140 εκατομμύρια ευρώ, που είχαν προβλεφθεί για τη «δημιουργία μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης – νηπιαγωγείων», καρατομούνται και τα 190 εκατομμύρια ευρώ (για την επέκταση του προγράμματος «σχολικά γεύματα» ) και τα 240 εκατομμύρια ευρώ (για επιδότηση της συμμετοχής φτωχών ασφαλισμένων για συνταγογραφούμενα φάρμακα). ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ «ΠΑΡΟΧΕΣ» ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΕΓΓΙΧΤΕΣ!

 

Η απανθρωπιά της κυβερνητικής πολιτικής θέτει στους εργαζόμενους το δίλημμα: «Να κοπεί η σύνταξη των γερόντων» ή «να μην έχουν τα παιδιά Προσχολική Αγωγή και σχολικά γεύματα»;  Ντροπή! Δε διαλέγουμε από ποια τσέπη θα μας τα «πάρουν»!

Μεγάλες ευθύνες έχουν όμως και όλες εκείνες οι δυνάμεις του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. που στήριξαν την κυβερνητική απάτη της θεσμοθέτησης της 2χρονης υποχρεωτικής Π.Α και εδώ και μήνες δεν έχουν αρθρώσει μια λέξη  καταδίκης του κυβερνητικού εμπαιγμού οποίος χρησιμοποιώντας  τις συνεδριάσεις των τριμερών επιτροπών ρίχνει την ευθύνη στους δήμους για τη μη υλοποίηση της  .

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ώστε εδώ και τώρα να δημιουργηθούν ΑΜΕΣΑ οι προϋποθέσεις (κτηριακές υποδομές, διορισμοί νηπιαγωγών και βοηθητικού προσωπικού) για να εφαρμοστεί άμεσα η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή, πανελλαδικά και σε όλους τους Δήμους, ώστε όλα τα προνήπια-νήπια να φοιτήσουν στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο. Διεκδικούμε αναβαθμισμένες υποδομές, ώστε όλα τα παιδιά ως 4 χρόνων να βρίσκουν θέση σε δημόσιους δωρεάν παιδικούς σταθμούς.

Αυτή είναι σήμερα η ανάγκη και η δυνατότητα της εποχής μας και δεν κάνουμε βήμα πίσω!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                        ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...