Home / HEADER-NEWS / Τι προβλέπεται ότι θα γίνεται σε περίπτωση που αλλάξει η οργανικότητα σε σχολεία Α/θμιας

Τι προβλέπεται ότι θα γίνεται σε περίπτωση που αλλάξει η οργανικότητα σε σχολεία Α/θμιας

Δημοσιεύτηκε: 7:41 μμ Νοέμβριος 5th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Διάταξη με την οποία ρυθμίζεται η περίπτωση της μεταβολής της οργανικότητας των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της θητείας των διευθυντών ή προϊσταμένων τους και καθορίζεται ο τρόπος πλήρωσης των στελεχών της εκπαίδευσης που προκύπτουν από τη μεταβολή αυτή περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για τις συνέργειες ΕΚΠΑ, Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Π. Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας.

Οι διατάξεις έχουν ως εξής:

  1. Στο άρθρο 30 του ν. 4547/2018, ύστερα από την παρ. 7 προστίθενται παρ. 8 και 9 ως εξής:

«8. Διευθυντής σχολικής μονάδας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, της οποίας η οργανικότητα διαμορφώνεται, εντός της θητείας του, κάτω των τεσσάρων θέσεων, εκπίπτει της θέσης του διευθυντή, επιστρέφει στην οργανική του θέση και επανεγγράφεται στον οικείο αξιολογικό πίνακα. Η κενή θέση  του προϊσταμένου της εν λόγω σχολικής  μονάδας καλύπτεται με προκήρυξη της θέσης.

  1. Προϊστάμενος διθέσιας ή τριθέσιας σχολικής μονάδας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, της οποίας η οργανικότητα διαμορφώνεται, εντός της θητείας του, άνω των τριών θέσεων, εκπίπτει της θέσης του προϊσταμένου. Για την κάλυψη της κενής θέσης του διευθυντή της εν λόγω σχολικής μονάδας, ο οικείος Διευθυντής Εκπαίδευσης καλεί τους υποψηφίους που δεν έχουν τοποθετηθεί κατά τη σειρά εγγραφής τους στον πίνακα, να υποβάλουν δήλωση τοποθέτησης.  Αν μετά την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας η θέση εξακολουθεί να παραμένει κενή, καλύπτεται με προκήρυξη της θέσης. Στην περίπτωση αυτή εφαρμόζεται το τελευταίο εδάφιο της παρ. 5 του άρθρου 29.»

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...