Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 23/06/2021, 17:05


Home / Featured / Το ποσοστό των αναπληρωτών στα Ειδικά Σχολεία 2015-2016

Το ποσοστό των αναπληρωτών στα Ειδικά Σχολεία 2015-2016

Δημοσιεύτηκε: 9:28 πμ Νοέμβριος 29th, 2018  


Σημαντικά είναι τα ευρήματα της έκθεσης του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ για την Ειδική Αγωγή η οποία εκπονήθηκε σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο Θεμάτων Αναπηρίας της ΕΣΑμεΑ (αναλυτικά

). Πιο κάτω μπορείτε να δείτε για το 2016 το ποσοστό των αναπληρωτών επί του συνόλου του παρόντος εκπαιδευτικού προσωπικού (μόνιμοι, αποσπασμένοι κλπ) σε Ειδικά Σχολεία.

Στο ακόλουθο γράφημα αποτυπώνεται η ποσοστιαία αναλογία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών επί του συνόλου του παρόντος εκπαιδευτικού προσωπικού που υπηρετεί σε θέση διδάσκοντος στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας ΕΑΕ της χώρας, ανά επιμέρους βαθμίδα και τύπο μονάδας την περίοδο αναφοράς 2015-2016.

Γράφημα 7.77U: Ποσοστιαία αναλογία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών επί του συνόλου του παρόντος εκπαιδευτικού προσωπικού που υπηρετεί σε θέση διδάσκοντος στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας ΕΑΕ της χώρας ανά επιμέρους βαθμίδα και τύπο μονάδας την περίοδο 2007- 2016

Επικεντρώνοντας στην ποσοστιαία αναλογία αναπληρωτές εκπαιδευτικοί επί του συνόλου του παρόντος εκπαιδευτικού προσωπικού που υπηρετεί σε θέση διδάσκοντος στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας ΕΑΕ της χώρας είναι αξιοσημείωτο ότι διαφοροποιείται ανά βαθμίδα και τύπο μονάδας. Πιο συγκεκριμένα το 2016:

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τα μέτρα που ισχύουν για ΑΕΙ, Φροντιστήρια, ΚΞΓ, εκδηλώσεις αποφοίτησης μαθητών και ορκωμοσίας φοιτητών

 στα Ειδικά Νηπιαγωγεία οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αντιστοιχούν στο 62,1% του συνολικού παρόντος εκπαιδευτικού προσωπικού που υπηρετεί σε θέση διδάσκοντος στο συγκεκριμένο τύπο μονάδας, με τη μέση τιμή της αναλογίας κατά την περίοδο αναφοράς να είναι 58,6% του συνολικού εκπαιδευτικού προσωπικού.

 στα Ειδικά Δημοτικά οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αντιστοιχούν στο 55,4% του συνολικού παρόντος εκπαιδευτικού προσωπικού που υπηρετεί σε θέση διδάσκοντος στο συγκεκριμένο τύπο μονάδας, με τη μέση τιμή της αναλογίας κατά την περίοδο αναφοράς να είναι 53,2% του συνολικού εκπαιδευτικού προσωπικού.

 στα Ειδικά ΓΕΝ-ΕΠΑΓ Γυμνάσια οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αντιστοιχούν στο 46,2% του συνολικού παρόντος εκπαιδευτικού προσωπικού που υπηρετεί σε θέση διδάσκοντος στο συγκεκριμένο τύπο μονάδας, με τη μέση τιμή της αναλογίας κατά την περίοδο αναφοράς να είναι 41,8% του συνολικού εκπαιδευτικού προσωπικού.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πανελλήνιες 2021: Το πρόγραμμα εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων

 στα Ειδικά ΓΕΝ-ΕΠΑΓ Λύκεια οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αντιστοιχούν στο 34,6% του συνολικού παρόντος εκπαιδευτικού προσωπικού που υπηρετεί σε θέση διδάσκοντος στο συγκεκριμένο τύπο μονάδας, με τη μέση τιμή της αναλογίας κατά την περίοδο αναφοράς
να είναι 35,7% του συνολικού εκπαιδευτικού προσωπικού, που αποτελεί και τη μικρότερη τιμή
της μέσης αναλογίας μεταξύ των 5 διαφορετικών τύπων μονάδας στην Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια ΕΑΕ κατά την περίοδο αναφοράς.

 και στα Εργαστήρια ΕΕΕΚ οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αντιστοιχούν στο 63,8% του συνολικού παρόντος εκπαιδευτικού προσωπικού που υπηρετεί σε θέση διδάσκοντος στο συγκεκριμένο τύπο μονάδας, με τη μέση τιμή της αναλογίας κατά την περίοδο αναφοράς
να είναι 61,6% του συνολικού εκπαιδευτικού προσωπικού, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη
τιμή της μέσης αναλογίας μεταξύ των 5 διαφορετικών τύπων μονάδας στην Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια ΕΑΕ κατά την περίοδο αναφοράς.

πηγή: https://www.kanep-gsee.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πανελλήνιες 2021: Το πρόγραμμα εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των Eιδικών ...