Home / Featured / Όλη η ενημέρωση για τη συνάντηση ΕΝΕΛΕΑ με Υφ. Παιδείας με θέμα τους διορισμούς

Όλη η ενημέρωση για τη συνάντηση ΕΝΕΛΕΑ με Υφ. Παιδείας με θέμα τους διορισμούς

Δημοσιεύτηκε: 8:59 πμ Νοέμβριος 22nd, 2018  


Πραγματοποιήθηκε στις 20.11.2018 η προγραμματισμένη συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α. με την Υφυπουργό Παιδείας κ.Τζούφη Μερόπη. Συμμετείχαν στη συνάντηση επιπλέον από το συντονιστικό αναπληρωτών ο κ.Στεργιόπουλος Σπύρος και η κ. Ζενεζή Κυριακή.

Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν οι επερχόμενοι διορισμοί στην ΕΑΕ όπως και συναφή θέματα.

Η Υφυπουργός ανέφερε ότι αυτοί οι διορισμοί δεν θα γίνουν με ένα σύστημα ξεκομμένο από τους διορισμούς της γενικής εκπαίδευσης και πώς πρόκειται για ένα γιγάντιο εγχείρημα.

Σε ερώτησή μας για το πότε προβλέπεται να κατατεθεί το σχετικό ν/σ απάντησε ότι η πρόθεση του Υπουργείου είναι να έχει κατατεθεί μέχρι τέλος του έτους. Επίσης είπε ότι θα προηγηθεί δημόσια διαβούλευση.

Σε ερώτησή μας αν το ΑΣΕΠ θέτει προαπαιτούμενα όπως ακούγεται απάντησε αρνητικά και συμπλήρωσε ότι γίνεται προσπάθεια να φτιαχτεί τελικά ένα σύστημα μοριοδότησης που να είναι κατά το δυνατόν ισορροπημένο στα μοριοδοτούμενα προσόντα (κοινωνικά, προϋπηρεσία, ακαδημαϊκά) ενώ ξεκαθάρισε πώς δεν πρόκειται να γίνει γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ.

Από μεριάς μας καταθέσαμε το αίτημά μας να μην είναι προαπαιτούμενο το μεταπτυχιακό και οι διορισμοί να γίνουν με βάση την προϋπηρεσία χωρίς να υπάρχει ανώτατο όριο σε αυτήν. Η Υφυπουργός μας είπε ότι συγκεντρώνονται όλες οι απόψεις και γίνεται η επεξεργασία τους.

Επίσης ζητήσαμε οι διορισμοί να γίνουν σε πραγματικά οργανικά κενά με βαση τις πραγματικές ανάγκες (μαθητικό δυναμικό, τμήματα σε κάθε ΣΜΕΑΕ) τόσο για το διδακτικό προσωπικό των δύο βαθμίδων όσο και για το ΕΕΠ και ΕΒΠ αφού φυσικά αφαιρεθούν οι οργανικές θέσεις που είναι ήδη καλυμμένες.

Ακόμη να καλυφθούν κατά προτεραιότητα όλα τα οργανικά κενά των ΣΜΕΑΕ και των δύο βαθμίδων τόσο σε διδακτικό προσωπικό όσο και σε ΕΕΠ και ΕΒΠ και των ΚΕΣΥ και να προβλεφθούν οργανικές θέσεις στα τμήματα ένταξης και των δύο βαθμίδων πράγμα που ειδικά στην Δ.Ε. αποτελεί ζητούμενο.

Συμπληρώσαμε ότι, ειδικά για το θεσμό των Τ.Ε., πρέπει το θεσμικό πλαίσιο να γίνει πιο ευέλικτο και να μπορεί να λειτουργεί Τ.Ε. σε κάθε σχολείο αφού είναι αδύνατον να υπάρχει σχολείο χωρίς να χρειάζεται για ένα ποσοστό μαθητών/τριών η κάλυψή τους από τον ενταξιακό αυτό θεσμό άποψη που βρήκε σύμφωνη την Υφυπουργό.

Η Υφυπουργός ξεκαθάρισε κατόπιν ερώτησής του Δ.Σ. της ΕΝΕΛΕΑ για τα ποσοστά στην κατανομή των θέσεων διορισμών μεταξύ των βαθμίδων ή/και του ΕΕΠ&ΕΒΠ όπως και οτιδήποτε σχετικό, ότι όλα βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης και επεξεργασίας.

Αναφορικά με την παιδαγωγική επάρκεια και για το αν θα τίθεται ως προαπαιτούμενη ή θα μπορεί να αποκτάται και μετά τον διορισμό απάντησε ότι και αυτό είναι ακόμη προς μελέτη.

Σχετικά με τις οργανικές θέσεις που θα δοθούν σε διορισμούς εκφράσαμε την άποψη πώς πρέπει – πέρα από τη νομική διάσταση του θέματος – να δοθούν πρώτα σε μεταθέσεις καθώς υπάρχει και η ηθική διάσταση.

Τέλος επαναλάβαμε την θέση μας για εφαρμογή του άρθρου 22 του ν.1566/85 περί συγκρότησης –μεταξύ άλλων- συμβουλίου ειδικής αγωγής (Σ.Ε.Α.) στο Υπ. Παιδείας καθώς για μας είναι ανεπίτρεπτο η εκπαιδευτική πολιτική στην ειδική αγωγή να σχεδιάζεται διαχρονικά από ελάχιστα έως και ένα άτομο.

Τονίζουμε ότι η συζήτηση έγινε σε επίπεδο γενικών αρχών και όχι σε εξειδικευμένα θέματα επιμέρους μοριοδοτήσεων.


 

4 Σχόλια

  1. Γιατι κανείς δε ρωταει την υπουργο ΠΩΣ θα μπορεσει ο ΑΣΕΠ να επεξεργαστεί 130.000 αιτήσεις υποψηφίων αναπληρωτών μεσα σε σε 7 μήνες(στην καλύτερη), ετσι ώστε να είναι έτοιμες οι λίστες για τον Σεπτέμβρη του 2019, έτσι ώστε μην τρομοκρατείται ο κόσμος άδικα με όλη αυτή τη φημολογία?

    • Δεν μπορεί να γίνει η 3Κ με πολύ λιγότερους υποψηφίους ακόμα δεν έχει βγάλει αποτελέσματα από την αρχή του 18 και αν πέσει και μία προσφυγή (πολύ εύκολο) πάει δικαστικά και παγώνουν τα πάντα.

      • 130.000…………..υποψηφιοι στην ειδικηι λιγο δυσκολο….θα σου βαλει και προαπαιτουμενο μεταπτυχιακο ή συγκεκριμενους μηνες προυπηρεσιας και θα ναι ακομα λιγοτεροι…….ο ασεπ ειπε θελει 7-10 μηνες να τα επεξεργαστει…αν λοιπον δεν γινουν αιτησεις μεχρι τελος ιανουαριου τοτε δεν γινονται προσληψεις…….και μετα δεν την σωζει τιποτα την κυβερνηση που προεβαλε τοσο τις προσληψεις αυτες και τις απολυσεις αν ερθει ο μητσοτακης

    • 130.000…………..υποψηφιοι στην ειδικηι λιγο δυσκολο….θα σου βαλει και προαπαιτουμενο μεταπτυχιακο ή συγκεκριμενους μηνες προυπηρεσιας και θα ναι ακομα λιγοτεροι…….ο ασεπ ειπε θελει 7-10 μηνες να τα επεξεργαστει…αν λοιπον δεν γινουν αιτησεις μεχρι τελος ιανουαριου τοτε δεν γινονται προσληψεις…….και μετα δεν την σωζει τιποτα την κυβερνηση που προεβαλε τοσο τις προσληψεις αυτες και τις απολυσεις αν ερθει ο μητσοτακης

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...