Home / HEADER-NEWS / Κ. Μητσοτάκης και διορισμοί…

Κ. Μητσοτάκης και διορισμοί…

Δημοσιεύτηκε: 9:58 μμ Νοέμβριος 15th, 2018  


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

   Τα τελευταία χρόνια και ενώ οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να  βιώνουν τις οδυνηρές μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, ο Κ. Μητσοτάκης και το νεοφιλελεύθερο μπλοκ που τον περιτριγυρίζει, συνεχίζουν με κάθε ευκαιρία την κατασυκοφάντηση του Δημόσιου Τομέα! Μια απλή απαρίθμηση  των συνολικών δηλώσεων τους, μαρτυρά το βασικό στόχο τους: να διαμορφώσουν στην ελληνική κοινή γνώμη την εικόνα ενός σπάταλου και διογκωμένου Δημόσιου Τομέα. Στοχεύουν στο όνομα του «κοινωνικού αυτοματισμού» να λοιδορούν τον κοινωνικό και λειτουργικό ρόλο που επιτελούν βασικές δομές του Δημοσίου. Το ιδεολογικό τους όραμα προφανές: δραστική μείωση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας στο δημόσιο και αθρόες απολύσεις!

   Ο K. Μητσοτάκης  υπουργός των απολύσεων και υμνητής των μνημονίων που διέλυσαν τη δημόσια  Παιδεία και Υγεία, αφήνοντας σχολεία και νοσοκομεία χωρίς εκπαιδευτικούς, γιατρούς και νοσηλευτές,  αντιδρά σφοδρά στην εξαγγελία νέων διορισμών στην Υγεία και την Παιδεία!

   Αμετανόητος λοιπόν ο αρχηγός της Ν.Δ., συνεχίζει να στοχοποιεί το Δημόσιο και τους εργαζόμενους του. Καταγγέλλει τη συμφωνία 1 πρόσληψη για κάθε 1 αποχώρηση, διεκδικώντας  να επαναφέρει την αναλογία 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις στο Δημόσιο, για την οποία έκανε πίσω μέχρι και το ΔΝΤ!

   Είναι ο ίδιος που δηλώνει: «Οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να νιώθουν ασφαλείς. Δεν θα γίνουν απολύσεις. Όμως ο κανόνας 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις θα εφαρμοσθεί. Οι προσλήψεις δεν θα γίνονται άκριτα όπως σήμερα, αλλά με συγκροτημένο σχέδιο. Είναι αδιανόητο να πλεονάζουν γιατροί & να λείπουν νοσηλευτές»!

   Είναι ο ίδιος που δηλώνει ότι «Το κλασικό “δυτικό” ωράριο “9 με 5” στην ίδια δουλειά, να παίρνει κανείς σύνταξη από την ίδια δουλειά, από αυτήν στην οποία ξεκίνησε, αυτό είναι μάλλον ξεπερασμένο»!

   Είναι αυτός που καταψήφισε το Νέο Μισθολόγιο και τις αυξήσεις που δόθηκαν με τις ωριμάνσεις, καταγγέλλοντας στους Δανειστές ότι η Κυβέρνηση παραβιάζει τις συμφωνίες!

   Είναι αυτός που μιλώντας πρόσφατα σε τηλεοπτικό σταθμό δήλωσε για τους διορισμούς  εκπαιδευτικών: «Να δούμε πραγματικά πόσους καθηγητές και δασκάλους χρειαζόμαστε και πού τους χρειαζόμαστε. Υπάρχουν τεράστια περιθώρια ανακατανομής του προσωπικού του δημοσίου μέσα από μία διαδικασία αξιολόγησης και κινητικότητας»!

   Τέλος είναι αυτός που από τις Βρυξέλες, μετά την εξαγγελία της Κυβέρνησης για 10.000 νέες προσλήψεις για το 2020 ( πέραν των ετήσιων αποχωρήσεων) για το χώρο της Υγείας ( Γιατροί, Νοσηλευτές) και στη Παιδεία (Δάσκαλοι, Καθηγητές) δήλωσε τα εξής: «Είχε το θράσος να τάξει δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο. Μόνο που για όλα αυτά πληρώνουν οι πολίτες τους οποίους έχει γονατίσει στους φόρους και τις εισφορές. Το πρόβλημα της ανεργίας δεν λύνεται με διορισμούς στο Δημόσιο, αλλά με επενδύσεις και καλές δουλειές στον ιδιωτικό τομέα»!

    Οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο συνολικά γνωρίζουν πολύ καλά, ότι η επίθεση αυτή  στο Δημόσιο τομέα μόνο τυχαία δεν είναι! Η θεσμική υποβάθμιση του ρόλου του δημοσίου υπαλλήλου, ο κοινωνικός αυτοματισμός με τον ψεύτικο διαχωρισμό μεταξύ κακού δημόσιου και καλού ιδιωτικού τομέα, η υποβάθμιση της εργασίας αποτελούν βασικά όπλα στη φαρέτρα όσων επιδιώκουν τον κοινωνικό μετασχηματισμό με ακραία συντηρητικούς όρους! Ας μην ανησυχεί λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εκφράζει. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο ευτυχώς δεν έχουν μνήμη «λωτοφάγου» και θα του δώσουν τις απαντήσεις που πρέπει όταν θα έρθει η ώρα να μιλήσουν…

Αθήνα 14/11/2018

Νεκτάριος Κορδής

 

Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ / Με τις ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ/ΣΥΝΕΚ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...