Λιγότεροι από το μέσο όρο της ευρωζώνης είναι οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση στο δημόσιο τομέα όπως προκύπτει από δοκίμιο εργασίας του δημοσιονομικού συμβουλίου που έχει αναρτηθεί στο .
Συγκεκριμένα, οι απασχολούμενοι στην εκπαίδευση (Διάγραμμα 4) ανέρχονταν σε 3.485 το 2009, ήτοι οριακά περισσότεροι από το μέσο όρο της ευρωζώνης που διαμορφώνονταν σε 3.468. Κατά την περίοδο της οικονομικής προσαρμογής, ο αριθμός αυτός υποχώρησε σημαντικά και διαμορφώθηκε σε 2.952 το 2013. Έκτοτε, παρατηρείται σχετική ανοδική τάση, ωστόσο οι απασχολούμενοι στον εν λόγω τομέα παραμένουν σαφώς λιγότεροι από το μέσο όρο της ευρωζώνης (3.223 άτομα στην Ελλάδα έναντι 3.681 στην ευρωζώνη κατά το 2017).
Όπως αναφέρεται και στη σύνοψη η εργασία εξετάζει τη διαχρονική εξέλιξη, ιδίως κατά τα τελευταία έτη της μακράς περιόδου οικονομικής προσαρμογής της χώρας, τριών βασικών παραμέτρων του δημόσιου τομέα σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης, ήτοι του αριθμού των σχετικών
φορέων, του απασχολούμενου προσωπικού και της μισθολογικής δαπάνης. Τα κύρια συμπεράσματα που προκύπτουν από την ανάλυση είναι πως ο αριθμός των φορέων της Γεν. Κυβέρνησης παρέμεινε σχετικά σταθερός κατά τα τελευταία έτη, ο αριθμός των εργαζομένων, μετά τη μεγάλη υποχώρηση που εμφάνισε κατά τα πρώτα έτη εφαρμογής των προγραμμάτων οικονομικής προσαρμογής, έχει κατά βάση σταθεροποιηθεί στα νέα χαμηλότερα επίπεδα και οι δαπάνες για αμοιβές του προσωπικού εμφάνισαν μικρές μεταβολές την περίοδο 2013-2017.
Δείτε
το δοκίμιο εργασίαςπηγή: Ελληνικό δημοσιονομικό συμβούλιο