Home / Featured / Καταιγισμός παραπόνων από αναπληρωτές για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις προσλήψεις

Καταιγισμός παραπόνων από αναπληρωτές για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις προσλήψεις

Δημοσιεύτηκε: 10:32 μμ Νοέμβριος 26th, 2018  


Το xenesglosses.eu έχει δεχθεί καταιγισμό μηνυμάτων και παραπόνων από εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας για τις πιστώσεις που υπάρχουν (ως αριθμοί) στη διάθεση του Υπουργείου αλλά δεν πραγματοποιούνται οι προσλήψεις.

Οι αναπληρωτές αγωνιούν διότι υπάρχουν διαθέσιμες πάνω από 2.500-3.000 πιστώσεις για γενική εκπαίδευση, Τ.Υ., ΔΥΕΠ, ενισχυτική από Π.Δ.Ε., ΕΣΠΑ και από άδειες άνευ αποδοχών (χωρίς να υπολογιστούν τυχόν ανακλήσεις προσλήψεων), αλλά οι προσλήψεις αναπληρωτών καθυστερούν αδικαιολόγητα με αποτέλεσμα σε λίγες ημέρες να κινδυνεύει το επίδομα ανεργίας για πολλούς από αυτούς.

O Κώστας Γαβρόγλου είχε δηλώσει όπως γράψαμε στις 9/11 ότι » την ερχόμενη εβδομάδα θα καλυφθούν λόγω των έκτακτων πιστώσεων που πήραμε πριν από μια εβδομάδα με μια τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή«. 

Από τις δηλώσεις του Υπουργού έως και σήμερα 26/11 έχουν περάσει 17 μέρες όμως προσλήψεις δεν έγιναν.

Έως το τέλος του μήνα ή το αργότερο έως 7/12/2018 θα πρέπει να γίνουν μαζικές προσλήψεις για να αποφευχθεί η απώλεια χρημάτων από το επίδομα ανεργίας.

Εδώ να προστεθεί ότι οι αιρετοί ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ δεν έχουν ενημερώσει επίσημα τους αναπληρωτές με πραγματικά νούμερα για τις εναπομείνασες πιστώσεις και τα κενά ανά ειδικότητα κάτι που θα βοηθούσε τους αναπληρωτές να υπολογίσουν τις πιθανότητες πρόσληψης τους.

Ακολουθεί ένα από τα πολλά μηνύματα που λάβαμε:

«Την Πέμπτη το Υπουργείο Παιδείας παραδέχτηκε στην ΟΛΜΕ τον αριθμό των κενών σε όλη τη χώρα (Σ.Σ. πάνω από 1.300), παραδέχτηκε ότι αφορούν πολλά εξ αυτών πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Ωστόσο δεν προβαίνει άμεσα στις προσλήψεις αναπληρωτών.

Τίθεται σοβαρό θέμα μετάθεσης της ημερομηνίας των Πανελληνίων και επιμήκυνσης του διδακτικού έτους καθώς καταστρατηγείται η αρχή των ίσων ευκαιριών. Κάποιοι μαθητές και μαθήτριες στα τέλη Νοεμβρίου δε διδάσκονται μαθήματα για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, άλλοι τα διδάσκονται από την αρχή της χρονιάς. Όταν κάποιοι αναπληρωτές θα αναλάβουν υπηρεσία αρχές Δεκεμβρίου πώς θα καλύψουν τη διδακτέα και πανελλαδικως εξεταστέα ύλη; Με μπαλώματα δεν καλύπτεται μια ύλη που ούτως ή άλλως είναι μεγάλη, ούτε διεκπεραιώνεται με συνοπτικές διαδικασίες.

Η ευθύνη είναι αποκλειστικά του υπουργείου, τα χρήματα έχουν αποδεσμευτεί.

Η καθυστέρηση μοιάζει πλέον εσκεμμένη για να χαθεί το ταμείο ανεργίας των αναπληρωτών που θα προσληφθούν, παραβιάζοντας ταυτόχρονα και πρώτα απ όλα θεμελιώδεις αρχές και δικαιώματα των μαθητών.»

xenesglosses.eu


 

3 Σχόλια

  1. Τι μέλλει γενέσθαι με τα κενά ατομικών οργάνων στα Μουσικά Σχολεία; Υπάρχει πρόθεση απο το υπουργείο να κανουν προσλήψεις ή όχι; ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.

  2. Τι μέλει γενέσθαι με τα Μουσικά Σχολεία, υπάρχει η πρόθεση να γινουν προσληψεις μουσικών εφόσον όπως μαθαίνουμε τα κενά στα ατομικά μουσικά μαθήματα είναι πολλά ή όχι;

    • ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΟΙΡΆΖΟΥΝ ΩΡΕΣ – ΨΊΧΟΥΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ (ΤΟ ΒΙΩΣΑΜΕ ΑΡΚΕΤΟΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ…). ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΚΕΝΑ 20 ΩΡΩΝ ΜΕ 5 Κ 8 ΩΡΕΣ!!!! ΞΕΦΤΥΛΑ!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...