Home / HEADER-NEWS / Ιδιαίτερη προτεραιότητα δόθηκε για 3η συνεχή χρονιά στη στελέχωση σχολείων Ειδικής Αγωγής

Ιδιαίτερη προτεραιότητα δόθηκε για 3η συνεχή χρονιά στη στελέχωση σχολείων Ειδικής Αγωγής

Δημοσιεύτηκε: 10:46 μμ Νοέμβριος 28th, 2018  


Σε γραπτή του απάντηση στη Βουλή ο Υπουργός Παιδείας τονίζει ότι ιδιαίτερη προτεραιότητα δόθηκε φέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά, στη στελέχωση και κάλυψη όλων των αναγκών στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, όπου φοιτούν μαθητές με αναπηρία ή /και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Μια προτεραιότητα που καθορίζεται εδώ και χρόνια από νομοθετική ρύθμιση την οποία όμως οι προηγούμενες κυβερνήσεις ουδέποτε εφάρμοσαν, καταλήγοντας να υποστελεχώνουν, τελικά, τις δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στα μέσα κάθε σχολικής χρονιάς.

Επίσης ο Υπουργός σημειώνει ότι o μεγαλύτερος αριθμός προσλήψεων 19.480 αναπληρωτών εκπαιδευτικών που έχει γίνει πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ανακοινώθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2018 ώστε 11 Σεπτεμβρίου 2018 νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, καθηγητές και βιβλία βρίσκονταν στη θέση τους.

Ο στόχος επιτεύχθηκε χάρη στον άρτιο προγραμματισμό και συντονισμό του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, των Περιφερειακών Διευθυντών, των Διευθυντών Εκπαίδευσης, της Γενικής Διεύθυνσης Εκπ/κου Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζεται ο αριθμός των προσλήψεων αναπληρωτών στην Α’ φάση, πριν το άνοιγμα των σχολείων, στον οποίο αποτυπώνεται η μεγάλη αύξηση προσλήψεων συγκριτικά με το παρελθόν.

Αναλυτικά η απάντηση


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...