Home / Featured / Εξετάσεις με Τράπεζα Θεμάτων, προσμέτρηση βαθμών και των τριών τάξεων και γνώση ξένης γλώσσας για να πάρεις απολυτήριο Λυκείου

Εξετάσεις με Τράπεζα Θεμάτων, προσμέτρηση βαθμών και των τριών τάξεων και γνώση ξένης γλώσσας για να πάρεις απολυτήριο Λυκείου

Δημοσιεύτηκε: 9:24 πμ Νοέμβριος 25th, 2018  


Εθνικό απολυτήριο ευαγγελίζεται η Νέα Δημοκρατία με προσμέτρηση της βαθμολογίας ,με συντελεστή βαρύτητας, και των τριών τάξεων του Λυκείου. Αυτό προκύπτει από την παρουσίαση του προγράμματος για την Παιδεία από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Για την προαγωγή από τάξη σε τάξη θα υπάρχουν εξετάσεις όπως και τώρα χωρίς να διευκρινίζεται σε πόσα μαθήματα με θέματα από Τράπεζα Θεμάτων.

H υπεύθυνη Παιδείας ανέφερε επίσης ότι μέσα στο σχολείο ο μαθητής θα μπορεί να παίρνει και κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας το οποίο θα είναι προϋπόθεση και για την απόκτηση του Εθνικού Απολυτηρίου.

Η κα Κεραμέως δήλωσε ότι η ΝΔ θέλει να ενισχύσει τον αυτόνομο παιδαγωγικό ρόλο του Λυκείου και η επιτυχής ολοκλήρωση του Λυκείου θα  οδηγεί στην απόκτηση Εθνικού Απολυτηρίου. Για τον προσδιορισμό του βαθμού του Εθνικού Απολυτηρίου θα συνυπολογίζονται οι βαθμοί και των τριών τάξεων του Λυκείου με ειδικό συντελεστή ανά Τάξη. Θα υπάρχουν γραπτές προαγωγικές εξετάσεις από τάξη σε τάξη με επιλογή θεμάτων από Τράπεζα Θεμάτων. Με ένα σύστημα αξιοκρατικό, αντικειμενικό το οποίο θα εξασφαλίζει την ισονομία όλων.

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...