Home / HEADER-NEWS / 56 ώρες κενές και τρίωρα-τετράωρα για τους μαθητές του Γυμνασίου Περάματος

56 ώρες κενές και τρίωρα-τετράωρα για τους μαθητές του Γυμνασίου Περάματος

Δημοσιεύτηκε: 9:13 μμ Νοέμβριος 13th, 2018  


Με σύνθημα «Η μάθηση είναι δικαίωμά μας και υποχρέωσή σας»,μαθητές και γονείς του 1ου Γυμνασίου Περάματος πραγματοποίησαν χτες κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Παιδείας, διεκδικώντας το αυτονόητο: Την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών.

Διαμαρτύρονται γιατί περίπου δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς υπάρχουν 56 ώρες κενές, με αποτέλεσμα οι μαθητές να κάνουν τρίωρα και τετράωρα, ενώ τα κενά αφορούν και βασικά μαθήματα. Την Παρασκευή οι μαθητές σε Γενική Συνέλευση αποφάσισαν κατάληψη, δηλώνοντας ότι δεν θα σταματήσουν μέχρι να καλυφθούν τα κενά. Πριν πάρουν αυτήν την απόφαση, είχαν επισκεφτεί τον δήμαρχο Περάματος (1/11/18) και ανέδειξαν το πρόβλημα των εκπαιδευτικών κενών και το θέμα που έχει προκύψει με τον φύλακα του σχολείου, καθώς και τα τρία σχολεία που συστεγάζονται μοιράζονται τον ίδιο φύλακα ανά βδομάδα. Μετά την οργανωμένη πίεση που άσκησαν γονείς και μαθητές, η δημοτική αρχή υποχρεώθηκε να κάνει ελιγμό και να βάλει πούλμαν για τη διευκόλυνση μαθητών και γονιών στο υπουργείο Παιδείας, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων.

Με την κινητοποίηση, μαθητές και γονείς απαίτησαν:

  • Το υπουργείο Παιδείας να δώσει λύση εδώ και τώρα στο πρόβλημα του 1ου Γυμνασίου.
  • Να καλυφτούν επίσης όλα τα κενά που υπάρχουν στα υπόλοιπα σχολεία του Περάματος, σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
  • Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, ενιαίο σχολείο για όλα τα παιδιά.

Επίσης, ζητώντας άμεση κάλυψη όλων των κενών, η ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί σε κινητοποίηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά την Παρασκευή 16 Νοέμβρη, στις 12.30 το μεσημέρι, επισημαίνοντας πως αν και έχουμε φτάσει στα μέσα Νοέμβρη, χιλιάδες ώρες χάνονται από τα σχολεία (γυμνάσια και λύκεια) του Πειραιά.

πηγή: rizospastis.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...